Pierwsze kredki dla dziecka 1+

Dziewczyny, Kobietki, Kochane Mamy

Moja córka 16-miesięczna zaczęła się interesować rysowaniem -- tzn. bazgraniem po kartkach, w zeszytach. Chciałabym zakupić jej bezpieczne kredki- takie, które są zmywalne i takie które są bezpieczne- tzn. nie odgryzie kawałka. Możecie polecić coś sprawdzonego?

Ja na początku kupowałam corce świecowe kredki i pilnowałam jej, nigdy nie zostawiałam córki samej z kredkami.

Kredki muszą być bezpieczne ja postawiłam na ołówkowe bambino grube , więc łatwo dziecku złapać w rączkę. Łatwo nimi się rysuje nie trzeba przyciskać . Świecowe też mieliśmy , ale łamał . Bardzo fajne są też flamastry z firmy BIC 1+ to już w ogóle lekko się rysuje , łatwo się zmywa wystarczy przetrzeć woda skórę , ubranka też się spierają . Jak dla mnie najlepsze te kredki i flamastry

U nas tez królują kredki bambino, te grube są najlepsze, nie łamią się szybko i dziecku bardzo łatwo je trzymać, moim zdaniem to najlepsze kredki na rynku.

Moja Hania jako pierwsze dostała cis takiego - - - - >. https://www.smyk.com/p/colorino-kredki-swiecowe-zwierzatka-12-kolorow-i5942210?&gclid=CjwKCAjw4rf6BRAvEiwAn2Q76vy47qYgrDb6kKTNxH9fxdJvad1HB-SHJyd_y4WWY6uvQ1q_IFHR9RoCFzsQAvD_BwE

Tyle że my swoje kupiliśmy w Lidlu. Bardzo fajne dla takich maluchów. Nie ma szans że ugryzie kawałek, wiadomo pilnować trzeba. Wydaje mi się że zwykle bambino mogą być jednak trochę niebezpieczne dla roczniaka. O upadek z kredka w buzi nie trudno.. 

Ja też uważam, że Bambino są godne wyboru.A wiadomo,że podczas zabawy i tak malucha trzeba pilnować bo pomysłów im nie brakuje ;)

Ja jeszcze nie kupiłam kredek, ale nie ważne jakie trzeba strasznie dziecka pilnować. Takie jak Mama_Hani moja siostra ma i pierwszy raz myślałam, że to zabawki i przy mnie moje dziecko to lizało. Dopiero siostra mi powiedziała, że to kredki i co on robi :D

I nie wiem jakiej to firmy niestety, ale u siostry widziałam takie kredki o grubości jak parówki. Super bezpieczne bo takich to na pewno nie złamie dziecko.

Ja tez kupuje kredki bambuko, ogólnie wybieram tylko te lepsze marki ponieważ są lepsze jakościowo, nie lania sie, maja ładniejszy kolor. Bambino, Big, Astra, Colorino. Colorino są zmywalne i nawet jak corka mazakami popisała bardzo ładna bluzeczkę to ws,ystko zeszło.

Ja kupowalam kredki i flamastry z firmy crayola a teraz z bambino. Ostatnio kupiłam i próbujemy kredki flexcils niby nie trzeba ostrzyc i są gientke ale dopiero mamy je 2 dni więc nie mogę nic o nich powiedzieć. Poza tym córka nic do buzi od początku nie wkłada a rysuje od malutkiej,jedynie kredki swiecowe czasem się zdążyło, że się ulamala.

My mieliśmy pierwsze świecowe ale szybko się łamały 

Dla takich maluchów.to jest masa tego.ostatnio nawet widziałam kredki w kształcie zwierzątek kształtów.są  tetemałe.kżredki takie idealne.dla rączek dziecka.na smyk.pl jest masa kredek nawet zmazywalmych.nic tylko wybierać.