Pierwsze odczuwalne ruchy maluszka

U nas pod koniec ciazy syn i córka mieli czkawki takie dziwne uczucie śmieszne haha

U nas pod koniec ciazy syn i córka mieli czkawki takie dziwne uczucie śmieszne haha

Moja też często czkawkę miała 

mi zawsze szkoda małego jak ma czkawkę i tylko czyje jak tam nim podrzuca, zawsze wieczorami, no ale pierwszy syn tez miał, więc nie martwię się tym, taki widocznie urok tych moich chłopaków, gorzej jak juz chce zasnąć, a ten maluch tam walczy ile wlezie ;D

Czkawka dla dziecka nie jest szkodliwa i nie przeszkadza więc się tym nie przejmowałam 

Ja teraz mam łożysko na przedniej ścianie, więc praktycznie ruchów nie czuję, a szkoda bo to cudowne uczucie.

Ja jestem w 18 tygodniu i już coś delikatnie czuje 

Aneczka w drugiej ciąży to tak właśnie szybciej przeważnie czuć :) 

Figa tak wiem ;)

to akurat prawda, w drugiej od razu wiedzialam ze to są ruchy, a w pierwszej na początku myliłam z bulgotaniem w jelitach etc ;)

Ewę ja do końca i w drugiej ciąży narazie nie jestem pewna myślę że później będę na pewno 

Ja poczułam pierwsze chyba w 18 tygodniu. A zobaczycie już pod koniec jak będzie kopał /a, czasem także aż będzie bolalo

Anulka w pierwszej ciąży nie miałam takich kopniaków żeby bolało mnie 

Ja czułam pierwsze ruchu jak na pierworódkę przystało, bliżej 18 tc, na początku odczuwałam je jakby bąbelki przesuwały się po moim brzuchu :D Teraz jestem w 27 i czuję kopnięcia, przeciąganie się dziecka. Cudowne uczucie! Mój mąż też lubi przykładać rękę i i czuć jak Nasza Anielka się wierci :) 

Przy pierwszej ciąży często tak mialam.ze jak córeczka się wiercila i mąż.chcial dotknąć to automatycznie się uspakajała

U nas tak samo albo jak wyciągałam telefon żeby nagrac to też cisza była :p

Ruchy dziecka są bardzo miłe, ja to lubię, no chyba że dostanę porządnego kopniaka np. W wątrobę to już boli. 

Ale generalnie mam pewnośc że dziecku nic nie jest 

U mnie trochę lepiej czuć jak dzidzia zmieniła ułożenie z miednicowego na główkowe, ale dalej są słabe

Ja nie czułam jak się zmieniła pozycja. Ale za to odczuwam jak jadę autem jak opada jakby na dół i potem ciężko mi się idzie