Pierwsze odczuwalne ruchy maluszka

Moje dziecko na razie rusza się kopać mocno nie kopie 

Wvtwj ciąży pierwsze r7chy czulam od 16tyg. Delikatne w pęcherz. Terqz w 19 tyg czyje ruchu juz bardzo dobrze. Dobry wpis.  Każda z nas jest inna. A co do brzucha to w 19tyg jeszcze slabo widać. Ja troszkę widze ale jak zaloze bluze to nie ma szans aby ktos z zewnatrz mial szanse zobaczyć 

Oliwka u mnie w 19 już było widać brzuch nie dało się ukryć chyba że naprawdę luźna bluza 

duzo tez zalezy od tego gdzie jesy lozysko czy na przedniej czy na tylniej scianie :) jak na przedniej to ruchy mniej odczuwalne:)

Jeszcze trochę i zaczną szaleć u mnie koło 26 30 tyg miałam szaleństwo. Godz 23 to była godzina malucha. Później też się rusza ale te momenty były takie w których było najwięcej czuć 

Pewnie to zależy od predyzpozycji. 

Sama nie wiem. Obserwuje brzuch i sama chcialabym aby juz cos bylo widac. Ja tam lubie talie śliczne brzuszki

U mnie ruchy głównie na wieczór albo w nocy.

u mnie byla 2:30 srednio do 6 :)

Myślicie, że jak w nocy się rusza maleństwo to po urodzeniu może być podobnie? 

U mnie nie ma różnicy. Najczęściej właśnie jak położę się 

Każda dzidzia ma swoją wybrana godzinę 

Synek za to szalał po lodach. Jak chciałam go pobudzić wystarczyło, że zjadłam gałkę lodów.

U mnie zawsze działała czekolada, pomarańcze, arbuz, banan z jogurtem 

Od kiedy tylko zaczęłam czuć ruchu Maleństwa to zauważyłam, że ona zawsze występują w podobnych godzinach. Po 3, 6, 13, 18,23 :D Nie wiem czy to jest zależne od tego, że w tych godzinach albo ja się budzę do wc albo coś jem ale prawie zawsze ma podobne godziny kopania. A i zaczyna kopać jak ja już przysypiam właśnie ok 18 czy 23 :D Myślę, że jak się urodzi to też będzie mi tak dokuczała i nie dawała spać :D 

po "cukrze" dzieci zawsze szaleja :) mi przed usg zawsze cos slodkiego kazali jesc albo cole pic

Tak, mój też się bardziej ożywia po słodkim, ale też zdarza się, że i po zwykłym obiedzie zacznie się bardziej wiercić :)

Anulka chyba nie, bardziej odczuwamy ruchy kiedy sme odpoczywamy dlatego wydaje nam się ze jest to przed zaśnięciem :) 

Kosiaszka u mnie w przypadku pierwszej ciąży słodkie nie wpływało na dziecko. 

Ktoś mintu zrobil ochotę na colę 

A ja nie lubie coli.

Moje dziecko w 19 tygodniu rusza sie juz regularnie. Rano troche, w poludnie i najbardziej wieczorem