Pierwsze ślady pokarmu w ciąży

A dzieci też dużo bajek się naogladaja że można latać trzymając balonik, i później spinają się na szafy czy na parapety, bo one też chcą latać. Niestety. Ten kto twierdzi że większe dzieci jest łatwiej upilnować, chyba nie posiada większych dzieci �

Laura wyobraźnia dzieci nie zna granic, mysle ze nie tylko z filmów mogą mieć rozne pomysły;) kiedys w necie krążyły różne produkty jak je widzą male dzieci i faktycznie jak się dobrze przyjżeć to można było tak je odbierać .

Dziecko  dziecku nie równe jedno psoci mniej drugie bardziej ale zarowno na jedno z i drugie trzeba mieć oczy dookola głowy 

laura zgode się każde dziecko może wpaść na "znakomite" pomysły i w sumie nie ważne jaki wiek zawsze cos się może stać 

Laurq oj wyobraźnia dzieci jest piekna,dlatego jak mówisz wiek nie ma znaczenia....

AnitaP tez czasami oglądam takie filmiki to a ciarki p plecach przechodza 

Niedawno oglądałam kompilację odcinków o wypadkach przy basenie domowym i stwierdzam że dorośli czasami bardziej nieodpowiedzialni niż dzieci.

dziecko nie odroznia tego co sie dzieje w bajkach i filmach od rzeczywistosci. trzeba byc bardzo uwaznym

Cisza nie wróży niczego dobrego. Do dziś pamiętam jak dzieciaki były cicho i wymalowały cioci na ścianie w sypialni telewizor, no bo przecież nie mieli tam prawdziwego. Dzieci mają różne pomysły, aż się boję co mnie czeka. 

Nie tylko dzieci mają takie znakomite pomysły, bo nawet młodzież czasami potrafi zaskoczyć swoją głupotą. Pamiętacie te wszystkie dziwne wyzwania na internecie? Nie wiem czy to się już skończyło czy dalej trwa. To ja już wolę pomalowaną ścianę niż jakieś pocięte ręce albo inne pomysły. 

Zgadza się wyobraźnia dzieci jest bardzo dużą, tym bardziej że do pewnego etapu w życiu nie odróżniają rzeczywistości od fikcji. Teraz są takie czasy że dzieci mają szybciej dostęp do internetu itd i moim zdaniem nie jest to dobre. 

ogólnie przyjmuje się, że dzieci do 18 m.ż. nie powinny mieć dostępu do telefonów i t p. a już kilkuletnie dzieciaki potrafią zaskoczyć na tik toku ... :O

AgataAr ja też tak uważam, że im mniej telewizora i telefonu to lepiej, ale jak to zrobić jak dzieci lepiej radzą sobie z elektroniką niż dorośli?

Ja wam powiem jak byłam mała to moja ulubiona bajka to była syrenka. I syrenka jak wiadomo mogła oddychać pod wodą. Ja też chciałam więc nabrałam wody do płuc i ledwo przeżyłam. Warto dzieciom od razu powiedzieć że w życiu jest inaczej . Że np syrenki mogą oddychać pod wodą ale my już nie, bo jesteśmy ludźmi. Że Piotruś Pan potrafił latać ale miał pyłek specjalny do tego . Itd itd. 

Dzieci  mają fantazje e czasami dorosłym tez nie brakuje pomysłów ;)

Tez się zastanaiam przeglądając czasami tik toka, po co ci ludzie od małego ucza dziecka takich rzeczy te filmiki na tik toka, małch infuencerów chcą wychować

Ogladalnosc;) 

lauraq o jeju patrz a nie pomyślałabym ,ze to tak się może skończyć, ale dzieci mają wyobraźnie i trzeba czasem samemu kombinować na co ono może wpaść

Mazia dokładnie . Człowiek by ani nie pomyślał że dziecko może wpaść na taki pomysł. 

Trzeba być czujnym i mieć oczy dookoła glowy..

ja z kolei jestem taka że zakładam różne scenariusze i właśnie denerwuje mnie kiedy inni, a szczególnie mój mąż nie ma wypbraźni co może dziecko zrobić.. strasznie się wtedy denerwuje :/

Agata mam to samo ! Ja nadopiekuńcza, max mi mówi,że widzę tylko czarne scenariusze,ale różnie może być i wolę przewidywać co się może stać 

Też tak mam ! I denerwuje mnie jak ktoś mi zwraca uwagę że właśnie wiecznie widzę tą gorszą opcje. A to nie jest tak że ja jestem jakaś taka dziwna i tylko wszystko widzę czarno białe ale jestem odpowiedzialna i dmucham na zimne zwłaszcza jeśli chodzi i dzieci.

To chyba matki tak maja ;) albo są bardziej przewidywalne albo nadopiekuncze ;)