Pierwszy słoiczek

My po 5 miesiącu za konsultacją gastrologa synka bo u nas dieta bezmleczna

Zleży czy dziecko siedzi już bezpiecznie, czy trzyma ładnie główkę i przede wszystkim czy je z łyżeczki czy wypluwa samoczynnie. 

Ja podawałam od końca 5 miesiąca sporadycznie warzywa, ponieważ dziecko miało zaparcia. 

U pierwszej córki rozszrzelam jak miała 5 miesięcy wtedy dostała pierwszy słoiczek. U młodszej też gdzieś tak spróbuję a jak będzie się okaze

U nas właśnie jak zaczęliśmy rozszerzać dietę to córka jakoś z  wagą ustała i od tamtej pory jakoś mało i powoli przybiera na wadze 

My właśnie zaczynamy rozszerzać dietę Małemu słoiczkami ze względu na to, że Małego krótko karmiłam piersią. A widząc jak mały chciałby już spróbować coś innego niż tylko mleko, podjęliśmy wspólnie z Mężem decyzję o tym aby spróbować właśnie powoli rozszerzyć dietę. Mały świetnie zareagował na zmianę smaków :)

Dziękuję za informację w takim razie będę obserwować jak synek będzie się zachowywał i od kiedy będzie gotowy na pierwsze posiłki

Moze za mało mleka dostaje, jeżeli nie przybiera na wadzę. Zależy też w jakim wieku jest, bo może już przeminął ten okres szybkiego wzrostu

Moja to zainteresowana jedzeniem bardzo jest. 

Ona do czasu rozszerzenia diety to taka okrąglutka była

Teraz ma 18 miesięcy i waży 10kg

Ja podałam po 5 miesiącu dopiero mogliśmy rozpocząć rozszerzenie diety u synka ponieważ ma refluks i alergie pokarmową

Musicie uważać dlatego 

u nas zgodnie z wytycznymi, dieta rozszerzana od 6go mca