My po 5 miesiącu za konsultacją gastrologa synka bo u nas dieta bezmleczna
Zleży czy dziecko siedzi już bezpiecznie, czy trzyma ładnie główkę i przede wszystkim czy je z łyżeczki czy wypluwa samoczynnie.
Ja podawałam od końca 5 miesiąca sporadycznie warzywa, ponieważ dziecko miało zaparcia.
U pierwszej córki rozszrzelam jak miała 5 miesięcy wtedy dostała pierwszy słoiczek. U młodszej też gdzieś tak spróbuję a jak będzie się okaze
U nas właśnie jak zaczęliśmy rozszerzać dietę to córka jakoś z wagą ustała i od tamtej pory jakoś mało i powoli przybiera na wadze
My właśnie zaczynamy rozszerzać dietę Małemu słoiczkami ze względu na to, że Małego krótko karmiłam piersią. A widząc jak mały chciałby już spróbować coś innego niż tylko mleko, podjęliśmy wspólnie z Mężem decyzję o tym aby spróbować właśnie powoli rozszerzyć dietę. Mały świetnie zareagował na zmianę smaków :)
Dziękuję za informację w takim razie będę obserwować jak synek będzie się zachowywał i od kiedy będzie gotowy na pierwsze posiłki
Moze za mało mleka dostaje, jeżeli nie przybiera na wadzę. Zależy też w jakim wieku jest, bo może już przeminął ten okres szybkiego wzrostu
Moja to zainteresowana jedzeniem bardzo jest.
Ona do czasu rozszerzenia diety to taka okrąglutka była
Teraz ma 18 miesięcy i waży 10kg
Ja podałam po 5 miesiącu dopiero mogliśmy rozpocząć rozszerzenie diety u synka ponieważ ma refluks i alergie pokarmową
Musicie uważać dlatego
u nas zgodnie z wytycznymi, dieta rozszerzana od 6go mca