A z jakich firm najczęściej używacie?
Słoiczki przy synku najczęściej kupowałam z HiPP i Gerber, a kaszki jak wspominałam wcześniej z Nestle.
Ja Bobovita
A jak to wygląda ze składem w takich słoiczkach są różne czy raczej zawierają tylko no marchew bo szczerze nie patrzyłam nawet jeszcze
Ja używam różnych słoiczków najlepsze dla mnie z hippa ale tanie nie są w porównaniu z innymi . Ale też kupuję Bobovita , gerber czasem nawet te z Rossmana babydream zdarzyło mi się kupić dwa razy .
Monka polecam ściągnąć aplikacje zdrowe zakupy jak zeskanujesz będziesz widzieć czy jest ok czy nie . Jak wysyłam mojego na zakupy żeby coś kupił to z aplikacją kupuje bo ostatnio kupil słoiczek owocowy z biszkoptem i skład nieciekawy .
Dzięki Pati za podpowiedź napewno skorzystam
Monka123456 skład faktycznie zależy od danej firmy, musiałabyś po prostu popatrzeć. Bo np. mega mi się nie podobają słoiczki z firmy Bebiprima, gdzie producent używa oleju palmowego.
Bebiprima? A co to za firma. Ja kupiłam gerberki na pierwsze znalazłam takie malusieńki w słoiczki nawet nie wiedziałam że takie produkują . Ale tylko dwa smaki
Ja podawałam różnych firm. Każda z nich inaczej smakuje, ma inne zioła, przyprawy, inne rozdrobnienie. Nie zawsze dana firma będzie odpowiadała maluchowi. Zawsze próbowałam, czy dobre i niektóre firmy to całkowicie bez smaku, wyrazu,obojętnie czy były to jarzynki czy mięso, zupka taka, czy taka, to smakowało identycznie.
U nas synek najbardziej lubił z Gerber.Moim zdaniem są lepsze w smaku od Bobovita.Kaszki jadł różne trochę z Gerber,HiPP i Bobovita porcja zbóż.
Moja można powiedzieć że zjada wszystko co jej się da jedynie słoiczki z wołowiną jakos nie przypasowały
Ciekawe jak mój zareaguje na te pierwsze smaki
Mój synek lubi bardzo słoiki z Bobovity , Gerbera i hippa jeżeli chodzi o kaszki to używamy holle , HiPP i czary Mary.
Aneczka, mój wołowiny też nie chce tknąć
On to najbardziej rybę lubi.
Monka123456 nie przekonasz się dopóki mu nie podasz ![]()
Ja to już słoiczków nie podaje. Wyjątek że dam . Sama gotuje jej i wcina ze smakiem.
Dziewczyny czy wprowadzać synkowi zupki po 4 miesiąca czy czekać aż ukończy 6 miesiąc życia są różne opinie w moimi kręgu znajomych dlatego pytam was
Ja zaczęłam po 5 miesiącu rozszerzać dietę, ale teraz z biegiem czasu żałuję i poczekałabym do tego 6 miesiąca
Nati ja zaczęłam rozszerzać dietę gdy syn miał skończone 5,5 miesiąca. Teoretycznie mówi się o rozszerzaniu po 6 miesiącu. Syn pokazywał juz wiele oznak gotowości bo był bardzo ciekawy tego co jemy, zaglądał i aż się rwał do jedzenia. Nie miał też problemów ze stabilnym siedzeniem. Nie siadał sam ale posadzony na te parę minut do fotelika z oparciem potrafił się utrzymać, głowa mu nie latała na żadne strony. Dlatego spróbowaliśmy właśnie wtedy.
Z drugim synem też będę chciała odczekać jak najbliżej 6 miesiąca.
Ja jestem kp i rozszerzalna dietę od 6 MSC czyli zgodnie z wytycznymi. Uważam że nie ma co przyspieszać tego procesu bo dziecko zdąży jescze w swoim życiu wszystkiego spróbować.