Moja chrześnica czekała z pierwszym uśmiechem około dwa miesiące, ale jak już zaczęła to cały czas się prawie śmiała
Drogie Mamy, kiedy Wasze Maluszki zaczęły się do Was uśmiechać? Mój synek uśmiecha się do mnie od momentu, w którym skończył dokładnie miesiąc. Uśmiech jest przepiękny - taki pełną buźką i pojawia się zawsze, gdy wyglupiam się z synkiem, prezentując mu różne śmieszne miny. A jak to było u Was?
Na pewno jest to urocze i niezapomniane uczucie. Jeszcze trochę i sama go doświadczę.
Moja wystarczyło że zobaczyłam mamusie i sie uśmiechała, po miesiącu były pierwsze uśmiechy ale jeszcze nie koniecznie świadome a juz napenwo po 2 miesiącach to śmiała się zawsze jak mnie widziała ale dokladie czy to było wcześniej świadome to nie jestem w stanie powiedzieć
Moje dzieciaczki tez zaczely się uśmiechac około miesiąca życia. Taki uśmiech często nieświadomy a zdarzało się, że i przez sen wynagradza wszystkie nieprzespane noce i zmęczenie. To jest najpiękniejsza zaplata,za naszą pracę!
Nasz Skarb uśmiecha się we śnie i czasami się zdarzy uśmiech bez spania ale raczej taki jeszcze delikatny i przypadkiem:)
Pierwsze nieświadome uśmiechy to pojawiały się bardzo szybko, nawet już po tygodniu zauważyłam. Natomiast te takie w pełni świadome do konkretnej osoby to przed końcem drugiego miesiąca. Są to piękne i niezapomniane chwile, które każdy rodzic będzie pamiętał do końca życia.
Nasz syn pierwszy uśmiech to w 3 tygodniu nam pokazał, wtedy były to uśmiechy nieświadome. Często przez sen lub podczas karmienia się uśmiechał. Teraz te uśmiechy są już bardziej świadome, a nie ma nic piękniejszego niż taki szeroki bezzębny uśmiech niezapomniane chwile
Pamiętam jak tata mojej chrześnicy tłumaczył mi, że wstaje w nocy do Małej taki czasami zły i wystarczy, ze zobaczy jej uśmiech i to wynagradza mu wszystko
Dokladnie nie ma nic piękniejszego jak usmiech kazdego dziecka a najbardziej własnego! Tez nigdy nie zapomne pierwszego usmiechu synka i tez byl jak mial.miesiąc i moja chrezsnica tez usmiechnela.sie do mnie a miala miesiac;-)
Ola moja córcia początkowo najwięcej uśmiechała się przez sen, było to w pierwszych dwóch miesiącach jej życia. Najczęściej uśmiech pojawiał się, gdy mała spała na mnie lub na tatusiu, gdy czuła naszą bliskość. Aż się gorąco na serduchu robiło na widok tego uśmiechu:) A tak świadomie, z otwartymi oczkami, zaczęła się uśmiechać koło 2 miesiąca. Teraz ma roczek i chichra się w głos pokazując swoje białe ząbki, a mi dalej robi się miło na serduchu:)
Nasz maluszek najczęściej uśmiecha się do mnie, bo mnie najczęściej widzi, ale też niesamowite jest to, że usmiech od razu pojawia się na jego twarzy, gdy widzi starszego brata Zaczyna też natychmiast machać rączkami, nóżkami i głużyć do braciszka
Świetnie się to obserwuje
Mnie też ogromnie ujmują te uśmiechy przez sen, na przykład gdy synek naje się przy piersi i zaśnie taki szczęśliwy. Niesamowite!
szybciutko nasz świadomie zaczął się uśmiechac w 3 mc
Mama_Ola świetnie, że między chłopcami zaczyna się taka więź tworzyć
Już nie mogę się doczekać uśmiechów mojej Małej, no ale na nie muszę jeszcze poczekać.
Mój synek też zaczął uśmiechać się dość szybko przed drugim miesiącem i szybko zaczął też gaworzyc aczkolwiek uśmiech synka był zazwyczaj nieprzewidywalny,spontaniczny, absolutnie synek nie dał go uwiecznić na zdjęciu gdy tylko widział telefon lub aparat od razu jego uśmiech znikał
U nas tez to było jakoś koło miesiąca, ale był to bardziej uśmiech nieświadomy moim zdaniem. Dopiero koło 2 miesiąca Mała wyraźnie uśmiechała się do nas i powoli zaczynała na nas reagować, na mimikę naszej twarzy, nasze uśmiechy i mówienie do niej piskliwym głosem A teraz, kiedy Lili ma już 4,5 miesiąca, codziennie kiedy się budzi i mnie rano zobaczy uśmiecha się tak słodko, że nawet jak nie daje mi spać pól nocy i budzi co godzinę to wybaczam jej wtedy wszystko!
Nieświadomymi uśmiechami córeczka obdarzyła nas jeszcze w szpitalu
W czwartym tygodniu życia uśmiechała się już świadomie. Nie ma nic fajniejszego niż uśmiechnięta buzia!
U nas pierwszy uśmiech niewiadomy byl w szpitalu to tak tez kolo miesiąca to cos niesamowitego <3 Teraz gdy tylko sie uśmiecham to córka również.Uśmiech wlasnego dziecka to cos cudownego !
Pierwszy uśmiech pojawił się w 3 dobie, po wyjściu ze szpitala, gdy dziadkowie do nas przyjechali Taki świadomy to już nawet nie pamiętam kiedy