Majka Ja elmexem baby jak tylko pojawił się pierwszy ząbek ale dosłównie odrobinka
Starszak ślinił się bardzo. Zakładałam mu takie małe śliniaczki, bo inaczej to nie wiem ile bym musiała dziennie bluzeczek zmieniać.
u nas na szczęście jeszcze tak bardzo się nie ślini.. a śliniaki to wszystko łąpał i chciał z siebie zdjąć,
A coś podajecie na bolące dziąsła czy zwykły gryzak wystarczy?
U nas chyba dentinox pomagał jak dobrze pamiętam te ziołowe nie dawały rady. Ten dentinoź chyba miał niższa zawartość lidokainy, ale i tak wiadomo trseba było ostroznie z aplikacją. Ale ulga natychmiastowa u dziecka.
A to lekarz Ci przepisał te środki?
Również dentinox polecam. Gryzaki, ale albo te wodne schłodzone lub takie chropowate. Jeśli chodzi o gryzaki to królowały u nas głównie canpol.
Fajne są te wodne ale mój maluch jeszcze sam nie umie ich trzymać, czym cieńsze są te gryzaki tym lepiej. Póki co żyrafka się sprawdza bo córeczka jest w stanie sama ją trzymać i do buzi wcelować
Lekarz nie, bo to nie na recpete, poowiedział tylko ze mnostwo tego na rynku tylko zeby sprawdzić własnie jak posiadają substancje miejscowo znieczulające , to uwazać zeby za duzo i za czesto nie smarować, a dentinox to chyba mi wtedy dwie kolezanki poleciły, i teraz rownież ja
ok, dzięki. To sobie zapiszę ten dentinox i sprawdzimy czy pomoże
Też o tym dentinoxie dużo dobrego słyszałam. U nas maluch bardzo się ślini, bodziaki przebieramy kilka razy dziennie do wyschnięcia. Śliniaki dajemy ale tylko przed spaniem żeby nie szedł spać mokry bo właśnie cały czas za nie ciągnie.
A gryzaki to u nas w ogóle się jeszcze nie sprawdzają. Jakoś wszystko inne do buzi wkłada ale gryzaków nie chce.
ja podaje dentinox, dobry jest też dentosept mini.. ale lekarz poradził mi by nie bać się podać dziecku np nurofen kiedy dziecko jest bardzo marudne.
Dentinox duzo osob poleca ja stosowalam go przy starszej corce i też się sprawdzil;)
Ostatnio było glosno na forach ze mieli go wycofać ale w efekcie jest dostepny;) Ja mimo że u nas jeszcze do ząbkowania trochę czasu jest przed nami, to w tej obawie ze go nie bedzie go kupiłam przez neta robiąc inne zakupy;)
Lekarz powiedział, że trochę spuchnięte ma te dziąsła więc niedługo ząbki się mogą pojawić.
Madzia1991 to nie wiedziałam, że aż tak się dziecko może ślinić
Z tego co wiem to Dentinox został wycofany z produkcji
Jeszcze mi się przypomniało ze w ulotce bylo zeby nie stosowac dentinoxu powyzej tygodnia. Czyli pewnie na ten okres moze jak juz naprawde czujemy te ząbki. POmóc moze też masazyk dziąseł własnie tą szczoteczką na palec
miśka dostepny jest jeszcze w sprzedazy kupiłam ostatnio w ubiegłym tygodniu paczka doszła z nim;)
nakładka na palec to super pomysł też sie sprawdza podobnie jak te gryzaczki z siateczkami na owoce do gryzienia, ale to też jak już dziecko ma rozszerzoną diete
Miśka, nie został wycofany, można go już normalnie kupić w aptekach, był jakiś czas problem z dostępnością. Ja ostatnio kupiłam bez problemu.:)
Mi się wydaje, ze ta szczoteczka sylikonowa na palec jest za wielka zeby do buzi się zmieściła :)
Miśkapyśka dalej jest w sprzedaży, spokojnie go już dostaniesz wszędzie. Był problem [rzez jakiś czas bo niby był wycofany, ale już wrócił . Ostatnio na DOZ był za 18zł. Ja kupiłam stacjonarnie jakoś koło 24zł płaciłam