A u nas i tak była anemia
Ja również nie wiedziałam o ananasach.
Ja nigdy nie paliłam i nie piłam kawy więc problemu z tym nie było a co do diety to nie miałam apetytu na słodycze i mięso
ja uwielbiałam ptasie mleczko w ciąży
Ja osobiście od kąd zaszłam w ciąże zmieniłam swoją diete przy pierwszym dziecku nie zwracałam na to uwagi a teraz z czasem człowiek jest mądrzejszy zdrowe soczki własnej roboty i inne to to czego trzeba maleństwu
Dla jego zdrowia i naszego też
ja jak byłam w ciazy to nie stosowałam żadnej diety jadłam to na co miałam ochotę
warto jest zacząć odżywiać się bardziej zdrowo czyli więcej owoców i warzyw
przed ciążą odżywiałam się tak jak zawsze. nic nie zmieniałąm
Przed ciaza lubilam slodycze a teraz w ciazy nie za bardzo
ja tez przed ciązami nie zmienialam diety, ani jakos specjalnie w ciazy, bo i tak nie jadam fast foodow, malo sole, malo slodze, nie pije napojow gazowanych… takze duzo nie musialam eliminowac
Ja zmieniłam tylko to że piję wiecej wody,soków oraz jem wiecej warzyw i owoców
dieta się sama zmieniła pod względem zachcianek każdej z nas z tego co widzę
ja w ciąży dużo gotowałam na parze
zmieniłam nie tyle dietę ale godziny i jakość jedzenia. jadłam częściej i wolniej
Ja w ciąży raczej nic nie zmieniałam w diecie i było dobrze.
Przed ciążą jadłam jak zwykle, w ciąży morfologię miałam dobrą więc lekarz powiedział że nie musze brac dodatkowych witamin w kapsułkach. I synek jest piekny i zdrowy. Jedynie cały pierwszy trymestr brałam kwas foliowy i piłam jedna szklankę mleka dziennie
ja starałam się jeść z wszystko ale z umiarem, najlepiej gdy się słucha co podpowiada instynkt
ja również uważam że instynkt jest najlepszy, mnie jeszcze nigdy nie zawiódł
Ja właściwie dopiero zmieniłam diete a dokładnie przestalam palić dopiero wtedy jak dowiedziałam się że jestem w ciąży i bardzo się ciesze bo cieżko było mi zerwać z tym nałogiem, a teraz wiem że wiecej tego świństwa do ust nie wezme
Jadłam wszystko z umiarem