Plany na roczek

Ja myślę że trochę będzie po tych daktylach ale lekko. Ostatnio piekłam i sama mieliłam daktyle i był tam mega lekko słodki :smiling_face_with_three_hearts: super wyszedł

No dobra, pierwsze koty za płoty. Tak wygląda ciasto na bazie mąki i kaszki orkiszowej z ciecierzycą (przed upieczeniem)

A tak z pierwszą warstwą kremu ze śmietanki, serka mascarpone, czarna porzeczka i daktylami w proszku

W smaku pychota. Jutro jak udekoruje to pokarze w całości i w przekroju :smiling_face_with_three_hearts:

3 polubienia

Mmmm ale by się zjadło taki swojski torcik :smiling_face:

@mami @Mamusia22 Zamówiłam je na temu u lokalnego sprzedawcy, nawet nie były jakoś drogie :blush: czekam na resztę zamówień z temu :blush:
@Mamuska357 czekamy na efekty końcowe :blush::smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Jak będziesz mieć koniecznie pokaz to też może się pokuszę :grinning:

1 polubienie

Oczywiście że się pochwalę zdjęciem :blush:

A mam pytanko czy macie jakieś fajne zaproszenia na roczek do polecenia z kalką ?

Chodzi Ci z taką półprzezroczystą kartką?

Tak tak właśnie widziałam gdzieś piękne zaproszenia

Ja na ślub brałam z czymś takim właśnie ale to dwa lata temu, nawet nie wiedziałam że to się kalka nazywa :grinning: i teraz patrzę że ta firma tylko papeterię ślubną robi a nie ma w ofercie roczkowych itp, a szkoda bo były bardzo starannie wykonane te zaproszenia pamiętam

Dziewczyny przychodzę z update torciku

Trochę zmodyfikowałam przepis na krem bo dałam serek mascarpone :smiling_face_with_three_hearts:

Wyszedł pyszny. Daktyle sproszkowane robią robotę :upside_down_face::smiling_face:

7 polubień

Mmm wygląda pysznie i pięknie :star_struck::heart_eyes:

1 polubienie

No to super. Mam nadzieję, że imprezka udana

1 polubienie

Oo super :star_struck: muszę zrobić niedługo na próbę żeby nie było klapy przed samym roczkiem

1 polubienie

Tak, wszystko się udało . Bardzo smaczny. Powiem wam że dzieci siostry jedzą dość dużo słodyczy (1,5 roku i ponad 3 lata) i one nie ruszyły tortu bo za mało słodki? One jedzą te kupne masiaste mega słodkie. A mój się zajadał kremem. Tort jest słodki ale nie mega bo cała słodycz to te daktyle sproszkowane :smiling_face:

1 polubienie

Ojej to takie maluchy a już, że za mało słodkie dla nich…:face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::sweat_smile:

Synek ma co roku urodzinki, córeczka też będzie miała :smiling_face: organizujemy w domku :smiling_face:

1 polubienie

No tak ale nauczone jeść słodycze na potęgę

No tak, to wtedy już nic innego nie smakuje…:face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Przykre, chociaż mam wrażenie, że w pewnym momencie to nieuniknione

W pewnym tak ale ja chce to odwlec jak najpóźniej

1 polubienie