Pati szkoda, że jeszcze nie wiecie co masz w brzuszku, ale spokojnie może za miesiąc akurat ładnie rozłoży nogi;) Infekcja nadal trzyma, zobaczymy jak zadziała kolejny antybiotyk, może szpital was ominie i oby tak było.
MichuNi to mamy podobnie, z pierwszym dzieckiem to może byłam ciekawa ale teraz z drugim ciekawość była dużo większa. Może właśnie ze względu na tą wyprawkę czy trzeba wszystko nowe kupić bo jednak po córce mam większość różowych:)
No wlasnie Silver, nie wiem czemu, ale akurat jesli o plec chodzi to teraz w 2. ciazy duzo bardziej sie spinam niz w 1., w przeciwienstwie do calej reszty rzeczy. ![]()
Ewcia ja byłam właśnie na usg 3/4D i się też niczego nie dowiedziałam a badał mnie też ponad 30 min
Silver no jak na razie antybiotyk chyba działa bo co chwilę do ubikacji biegam , ale pierwsza dawkę jak wzięłam to od razu wymiotowałam jakieś słodki ten antybiotyk i tak pachnie słodko że aż mnie mdli na samą myśl.
Michuni Ty już wiesz czego się spodziewać , jak rozpoznać ruchy ja niestety to zorientowałam się po pewnym czasie. Ale rozumiem Cię że chcesz wiedzieć co będzie i co zrobić z wyprawką po córce. Ja staram się kupować neutralne kolory . Ale bym ciekawość co będzie jest bardzo duża ![]()
A ja znowu w drugiej ciąży byłam ciekawa ale chyba jednak mniej niż pierwszej więc zupełnie inaczej niż u Was. ![]()
Pati długo Cię trzyma dzidziuś w niepewności, oby na następnym USG wszystko było jasne. ![]()
Pati współczuję takiego antybiotyku:( Co do poznania płci nie wszystko jest jeszcze stracone, na pewno wkrótce się pokaże mały wstydzioch:)
Kasiu może dlatego, że miałaś pierwszego chłopaka, a wiesz dziewczynka każdy ciuch założy po nim niż na odwrót:)
To tez może być prawda
Dziewczyny dlatego większość ubranek mam takich w neutralnych kolorach i dla chłopca też się znajdzie sporo w razie czego dziewczynce też pasuje kolor niebieski ![]()
A no wstydzioch nie chce się w ogóle pokazać mamie i nawet jak tata był na USG to nie chciał się pokazać. Za każdym razem jadłam słodycze i bardzo się ruszał/ła dlatego następnym razem spróbuję nie jeść słodkiego może wtedy się pokaże ![]()
Ale codziennie rano mam pobudkę bo ktoś się tak wierci w brzuchu że spać nie można i później chodzę nie przytomna chyba mnie przygotowywuje na wstawanie jak już z nami będzie ![]()
Pati ja też miałam w większości po młodym neutralne więc miałam dużo ubranek po Młodym dla córki. Dziewczynkę w kolor niebieski można ubrać ale gorzej jest w drugą stronę czyli chłopca w różowy. Zresztą kiedyś było zupełnie na odwrót i chłopca ubierało się w różowe/czerwone ubranka bo Jezus miał czerwone szaty a dziewczynki w niebieskie bo Maryja miała niebieskie.
Pati słyszałam kiedyś teorie, że w nocy budzimy się często na siusiu, żeby nasz organizm przygotował się i przyzwyczaił do częstych pobudek.
Pati taka wyprawka jest jak najbardziej bezpieczna kiedy nie znamy płci czy planujemy kolejne dziecko. Zawsze to też jakaś oszczędność. U mnie były same ubranka pod dziewczynkę i żałuję bo teraz muszę kupować nowe ubranka dla synka. U mnie po zjedzeniu słodyczy przed USG też maluszek bardzo się ruszał, ale dało radę wychwycić to co chcieliśmy zobaczyć:) Spróbujcie następnym razem bez tego, może będzie spokojny ale dobrze się ułoży:)
Kasiu już kiedyś o tym wspominałaś , że kiedyś było na odwrót że dziewczynki w niebieski a , chłopcy w różowy kolor. Tak jak mówisz dziewczynka w niebieskim ok ale mam też jakąś część ubranek w traktory dinozaury dobrze że noworodkowi to nie przeszkadza i w domu można ubrać
A wiesz że sama pomyślałam o tym sikaniu i nawet do mojego mówię że chyba organizm się przygotowuje na maluszka i powiem Ci że chyba coś w tym jest , bo pobudki mam co kilka godzin.
Silver właśnie mam zamiar nie jeść , bo jak zjem to nie można nic uchwycić i strasznie się rusza hahah. Zazdroszczę że już wiesz co będziesz miała
Kupuje teraz neutralne kolory na trzecie ![]()
Haha, tak, pamietam ze na szkole rodzenia jedna przyszla mama zapytala poloznej takim zbolalym, wymeczonym glosem “czy to wstawanie w nocy na siusiu kiedys wreszcie przejdzie…?” a my na to w smiech i mowimy, ze moze nie na siusiu, ale w najblizszym czasie wstawac bedzie i tak, wiec…warto sie przyzwyczajac. ;D
Michuni dokładnie w ciąży siku , a później na mleko
A kiedy odpoczynek
Trzeba chyba na początku ciąży odpoczywać ile się da o ile to 1 ciąża i nie trzeba się zajmować dziećmi jak Ty masz ![]()
Pati już niedługo masz wizytę i może w końcu się dowiesz, sama nie dawno dowiedziałam się więc też długo czekałam:) A z odpoczynkiem fakt, przy pierwszej ciąży trzeba z tego korzystać ile się da. Robić sobie drzemki, relaksować się bo przy kolejnej już nie będzie takiej możliwości:)
MichuNi racja, lepiej wejść w ten system wstawania nocnego i już się pogodzić z tym niż tak nagle budzić się na różne potrzeby maluszka:)
Kurcze dziewczyny jak sobie przypomne jak w ciazy z Klara budzilam sie o 8, w lozku jadlam sniadanko, czytalam ksiazke do 11… teraz o 11 to juz jestem od 5,5h na nogach ![]()
A ja musialam przesunac termin wizyty u ginekologa i jednak ide 19. wrzesnia, wiec jeszcze 2 dni czekania wiecej… Za to coraz bardziej czuje ruchy i jakos … zaczynam miec przeczucie ze to chlopak. Chociaz naprawde nie chcialabym teraz sie nastawiac. ![]()
Jak byłam w ciąży to wszyscy mi powtarzali ze tak samo już nigdy nie będzie. Wracając po wizycie u lekarza szlam pospacerować po sklepach, co prawda w łóżku nigdy nie jadłam ale dużo leżałam i czytałam i oglądałam filmy. To akurat była zima wiec znakomicie mi się leżało w łóżku z książką i kubkiem gorącej herbaty albo czekolady bo bywało i tak. A w następnej pewnie będę biegać w te i we wte z naręczem zabawek i kredek ![]()
MichuNi skąd ja to znam?
Życie całkiem się zmienia, a jak już drugie dojdzie to też trzeba będzie kolejny raz się przestawić. A teraz będziesz miała połówkowe tak? Może i teraz przeczucie Cię nie myli, ale wiadomo lepiej się nie nastawiać i poczekać z wyprawką:)
Mama_Gratki, moze niekoniecznie w te i we w te z nareczami, ale ogolne wyobrazenie masz sluszne ![]()
Silver, napisze Ci cos na priv na fb; ale tak w duzym skrocie to tak, teraz pora na tzw. polowkowe… Wczoraj kupilam znowu jakies body i spodenki, niby opisane ze dla chlopaka, ale ja nawet dla Klary kupowalam chlopiece ciuszki czasami bo dla dziewczyn to tylko roz i roz, a chlopaki maja czasem ladne szarosci, blekity czy turkusy ![]()
No i przestawic bede sie musiala, wyboru nie mam. Ciekawa jestem wrecz jak to bedzie z dwojka. Choc moj maz twierdzi ze wcale nie jest ciekaw bo sobie to juz wyobraza
No, zobaczymy, czy go zycie nie zaskoczy ![]()
Każdy zawsze mówi, że nic nie będzie takie samo. W pierwszej ciąży straszą, a jak się urodzi, a jak zacznie raczkować, a jak zacznie chodzić to już dopiero będzie dramat, a dla mnie im on jest straszy, im bardziej ruchliwy i komunikatywny tym lepiej ![]()
Po porodzie jest ciężko i to jest pewne, ale jak się zorganizuje nowe życie to wszystko będzie łatwe.
Michu śniadanko w łóżku, spanie do któej sie chce, drzemki kiedy się chce… Marzenie. Tez się obawiam drugiej ciąży przez to, bo pierwszą miałam kiepską i jak w drugiej popuchnę tak samo to ja nie wiem jak bym miała funkcjonować w codziennym życiu.
No właśnie, nawet nie wiecie jak mnie to straszenie drażni. Po co straszyć jak jesteśmy tuż przed porodem na przykład. Głupie gadanie. Jest czasem ciężko ale to ma swój urok. A ja już się nasłuchałam i wolałabym nic nie słyszeć bo to i tak nic nie wnosi, a może tylko niepotrzebnie zestresować
To takie troszkę proroctwo, bo skąd wiadomo jakie będzie dziecko, które się urodzi, a może będzie grzeczniutki, a starsze bardzo pomoże i pokocha brata/siostrę?
Bez sensu straszyć i gadać jak to będzie ciężko,.