Justyna a co ma za znaczenie jakiej płci jest pierwsze dziecko i dlaczego lekarz zakłada, że drugi maluch będzie tej samej? Bo jakoś nie rozumiem ![]()
U nas do 20tc była Hania
potem okazało się, że jednak będzie Ignacy
za moment mamy 3 usg i robimy w 4D żeby się upewnić ostatecznie bo ciuszki już dla Ignasia kompletujemy ![]()
Justyna bardzo ciekawa teoria i także nie rozumiem czemu lekarz twierdził, że dziecko będzie tej samej płci…
Ja jestem dopiero w 13 tc i już nie mogę doczekać się jakiej płci będzie maleństwo. Moja rodzinka chciała by chłopca, bo sama mam tylko siostrę, która ma córkę, więc same kobietki ![]()
nie, u mnie niespodzianek nie było i jest parka
Osobiście nie miałam takiej sytuacji ale moja koleżanka z pracy tak przez cała ciąże miała być dziewczynka wszystko było przygotowane pokoik z myszką minnie , różowe ubranka a po porodzie okazało się że to chłopczyk
Koleżanka była w mega szoku ale bardzo się cieszyła że syn jest zdrowy
u mnie z ust wyszła dziewczynka i tak zostało
Mimo, że USG raczej teraz jest dość dokłądne to jak widać nie jednokrotnie zdarzają się sytuacje, kiedy płeć jest inna niż wykryto na badaniu. Lepiej pokoik przygotować w neutralnych kolorach i ciuszki na początek też w takich kolorach mieć, wtedy jest pewność, że nie będziemy musieli szybko robić remontu. ![]()
Dziewczyny a w ktorym tygodniu ciazy dowiedzialyscie sie jakiej plci jest Was maluch?
W 1. ciazy byl to chyba 21. tydzien; wczoraj bylam na usg (poczatek 17tc) i mialam nadzieje czegos sie dowiedziec, ale nic z tego, czekamy dalej… ciekawa jestem jak bylo/jest u Was?
Michuni ja dzisiaj idę na USG już się nie mogę doczekać wizyty może się dowiemy co za szkrabek się ukrywa
Obecnie 20 tyg także jestem pełna nadziei , bo ostatnio to byłam zawiedziona , że nic się nie dowiedziałam. W brew pozorom takie maleństwo już nas uczy cierpliwości
Słodycze w torebkę i na wizytę. Czuję już gilgotanie więc może dzisiaj będzie ruchliwe ![]()
Jasie dowiedziałam na USG połówkowym w 21 tc.
Patrycja czujesz ruchy to cudownie!!
Daj koniecznie znać czy mieszka u Ciebie chłopczyk, czy dziewczynka ![]()
MichuNi przy pierwszej córce to lekarz chyba nam powiedział już na pierwszym USG, gdzieś w okolicach 14 tc że będzie dziewczynka. Teraz przy drugiej ciąży maluszek długo się ukrywał. W sumie dopiero miesiąc temu moja ginekolog powiedziała, że raczej to chłopiec bo ma coś między nogami, ale wiesz ja jeszcze czekam na 100% potwierdzenie:) W przyszłym tygodniu mam wizytę, więc zobaczymy czy nadal będzie chłopiec:)
Pati to cudownie, że już coś wyczuwasz:) Teraz to na pewno odróżnisz ruchy maluszka. Ciekawa jestem co tam lekarz Ci powiedział:)
No i nie dowiedziałam się jakoś nie chce współpracować to dziecko z nami
Natomiast mam dalej infekcję i jak mi kolejny antybiotyk nie pomoże to będę musiała iść do szpitala. I tak się modlę żeby chociaż teraz pomogło. Bo jakoś mi nie spieszno do szpitala
Silver uczucie nie do opisania
na początku myślałam że coś się przelewa ale jak się dosyć często powtarzało to się kapnęłam że to właśnie to ![]()
Super Pati
Trzymam kciuki zeby infekcja poszla w niepamiec!
Ja tez sie niedawno zorientowalam ze to juz ruchy…
Szok. Ale pamietam ze z K bylo podobnie, akurat w tych tygodniach tez czesto mialam jakies wzdecia czy gazy i dopiero po ok tygodniu sie zorientowalam ze wsrod tych wszystkich ruchow w brzuchu rozroznic sie da nasza corke ![]()
W ogole w tym aspekcie moje 2 ciaze sa do siebie podobne bo K na usg w okolicach 16/17 tygodnia krzyzowala nozki i nic nie dalo sie zobaczyc, za to na usg w 21 pokazala wszystko co miala
Licze ze nr 2 zrobi tak samo - w kazdym razie poczatek sie zgadza bo nozki tez byly skrzyzowane. A kosc udowa ma juz 2cm. Kurcze, to juz kawal czlowieczka, nie? Niesamowite jak to leci, czas biegnie nieublaganie, w tej drugiej ciazy jeszcze bardziej niepotrzezenie niz w 1. !
Pati szkoda, że jeszcze nie dowiedzieliście się, bo wiem jak to strasznie korci:) Ta infekcja coś długo się trzyma, a lekarz zmienił Ci antybiotyk na inny tak? Każdy chyba by nie chciał pójść za wcześnie do szpitala, ale jak będzie konieczność to lepiej dla maluszka. Pati to ja też tak miałam z tym odróżnieniem, poznałam jak już były dość wyraźne:)
MichuNi czas leci, to prawda:) Twój maluszek już taki duży, z miesiąca na miesiąc będzie rósł:)
Dziewczyny nie poddałam się i poszłam do innego lekarza na usg 3D-4D i co oczywiście standardowo nie dowiedziałam się jakoś nie mogłam dojść do siebie i dopiero jestem . hahhaah normalnie lekarz mi powiedział że dowiem się na porodówce więc chyba będzie niespodzianka jeszcze może spróbujemy w 28 tyg pojechać na 3D może wtedy się ukarze ![]()
A z infekcją dostałam nowy antybiotyk i zobaczymy czy pomoże jak nie to do szpitala ale chyba tylko aby wyleczyć infekcję , bo reszta jest ok z dzieckiem wszystko w porządku . Chyba że coś wyskoczy w między czasie
Silver mowie Ci, szok, dzis sobie uswiadomilam ze to juz 18 tc, jeszcze tylko dwa i polowa za mna…
Pati pisalam juz gdzies, ale powtarzam: trzymam kciuki! Zycze szybkiego wyjscia na prosta.
I tez niecierpliwie czekamy na jakis dogodny moment i obraz tego co bobas ma miedzy nogami ![]()
Michuni ja już ta bym chciała wiedzieć tym bardziej że to pierwsze to jestem bardziej niecierpliwa
Tobie jeszcze chwila i półmetek ja już mam za sobą półmetek może Ty się szybciej dowiesz co za lokator siedzi w brzuszku:) Czujesz już smyranie ? Moje coś się leniwe zrobiło i od 2 dni mało co się rusza
A ja wlasnie o dziwo w 1. ciazy mialam przeczucia, i jakos mniej bylam niecierpliwa niz teraz, a teraz juz bym chciala wiedziec co z wyprawka po Klarze, czy musze kupowac nowe w zastepstwie rozowych czy jednak bedzie dziewczynka (wtedy musimy intensywnie pomyslec o imieniu…),co z tym imieniem wlasnie (w 1. ciazy mielismy swoj pewny typ wiec problemu nie bylo)… Od czasu do czasu czuje jakies lekkie ruchy ale nie ma szalu, nie mam tez za bardzo czasu sie w to “wsluchiwac” ![]()
Miałam robione usg też u innego lekarza ale mała nie chciała się pokazać. Badal mnie ponad 30minut i nic nie zobaczył.
Widzę ze u was z płcią nie jest latwo, u mnie na zwykłym usg ginekolog do dzisiaj mi nie powiedział co bede miala i dlugo bylo ze nie widac bo łożysko zakrylo, potem ze jest ulozony miednicowo to tez ze nie widac i dop na 3D dowiedziałam sie ze będzie synek a u gin. Jestem w 37tyg i sie nie dowiedziałam i juz sie nie dowiem bo juz 6wrzesnia ide na cc.