Ja w pierwszej ciąży późno dowiedziałam się, że noszę pod sercem córeczkę. Choć od samego początku niecierpliwie czekaliśmy z mężem na tę informację. Chcieliśmy wiedzieć wcześniej, aby przygotować wyprawkę, wybrać imię.
Przy drugiej ciąży oboje z mężem pragnęliśmy mieć synka, choć wiadomo gdyby była dziewczynka równie mocno byśmy się z tego cieszyli. Jednak od początku miałam przeczucie, że to będzie chłopiec- całkiem inne objawy ciążowe, a niżeli z córką. Już w 12 tygodniu potwierdziło się, że będziemy mieć wymarzonego synka
Czernica po pierwszych USG? Przecież na początku zarówno chłopiec jak i dziewczynka wyglądają tak samo dopiero później lekarz jest w stanie określić płeć.
Pati będą nie dokładnie spory ale każdemu podobają się inne imiona, jeszcze bardzo często dochodzą skojarzenia a tutaj każdy je ma inne U nas imię dla Syna wybieraliśmy długo ale ostatecznie wybraliśmy takie żeby podobało się zarówno mi jak mężowi, z córką było dużo gorzej i praktycznie przed samym porodem ustaliliśmy. Zarówno ja jak i mąż chcieliśmy inne imię ale wkońcu został mój typ.
W 12 tygodniu to dość wcześnie lekarz stwierdził jaka płeć. Wiadomo, że doświadczenie lekarza dużo pomaga ale mimo wszystko szybko zdecydował się powiedzieć.
Pati jeśli dziecko bardzo dobrze się ułoży i nie będzie zasłaniać narządów to być może wkrótce dowiecie się co będzie. U mnie przy pierwszej ciąży pod koniec pierwszego trymestru powiedział, że będzie dziewczynka. Teraz byliśmy na połówkowym i jak na razie jeszcze nie wiemy co będzie, maluszek cały czas się ukrywa:)
Chyba sa juz takie czasy ze jesli jest mozliwosc to warto wiedziec ;p sa organizowane przyjecia tzw babyshower i dostaje sie prezenty a takie przyjecie to tez fajna sprawa . Zreszta my duzo dostalismy rzeczy przed narodzinami dziecka wiec mowilam ze bedzie dziewczynka . jak dla mnie warto wiedziec
Również uwazam ze dobrze jest poznać plec dziveka zanim sie urodzi, poniewzz poniewaz mozna na spokojnie przygotować wyprawke, pokój itp. Ja przy pierwszej ciazy czulam od razu ze bedzie to synek i juz w 17tyg ginekolog to potwierdził;-) teraz przy kolejnej ciazy duzo osob mowilo mi ze bedzie córka ale ja czułam nadal ze to synek i ginekolog nie powiedział mi do dzisiaj bo ciagke cos bylo ze nie widac bo łożysko zakrylo, albo pozycja zla, w dodatku moj ginekolog ma teraz monitor taki malutki ze ledwo widac , także dobrze ze poszlam.na 4D polowkowe bo bym do teraz nie wiedziała co mam a jestem już w 31tyg ciazy, a na 3D wyszlo ze bedzie drugi synus;-)
Ja osobiście podziwiam ludzi o tak silnej woli, że nie chcą dowiedzieć się jaką ołeć noszą ich maluszki. Ta chęć kupowania ubranek, szykowania pokoiku, dodatków, wózeczka… Wiem, że teraz mnóstwo osób kupuje ciuszki w kolorach neutralnych jak szarość, biel, ale dla mnie trochę koloru musi być…
Kasia_S już są spory np dla chłopca coś tam mamy wybrane, ale to też jest jeszcze spór dyskusyjny , natomiast dla dziewuszki nic kompletnie … On powiedział, że jest coś podejrzanego nie potwierdził , że na pewno teraz będę szła do niego w 16 tyg za tydzień i mówił , że jak się pokaże to może coś stwierdzi. Kupię cukierki i pójdę na wizytę
Silver_90 mam nadzieję , że za tydzień już będę wiedzieć co tam się skrywa
Pati daj koniecznie znać jaka płeć będzie maluszka.
A jakie macie imiona dla chłopca?
zamarancza może ja powiem co mi się podoba bo z moim nie idzie się dogadać
Mi się podoba Jakub, Leon , Borys , Olgierd , Błażej
Pati to życzę Tobie, aby maluszek dobrze się ułożył i pokazał nie co więcej niż zwykle:) Fajnie, że masz już wybrane imiona, u nas na razie nie mamy.
Silver_90 te imiona mi się zawsze podobały ale mojemu podoba się tylko Jakub więc to też nic pewnego chciałabym żeby się jemu i mi podobało imię Jak będzie dziewczynka to nawet nie wiem jakie imię
Już wiadomo co będziesz miała ? Ja się już nie mogę doczekać czwartku może się czegoś dowiem
Kubuś tak pospolite imię. Większosć chłopców to teraz Kubusie ;]
Leoś i Borys ładne
U nas Kuba jest bardzo popularne, w każdej rodzinie jest. Zarówno u mnie jak i męża w rodzinie jakieś dziecko z tym imieniem jest:)
U nas jeszcze nie wiadomo co będzie:( Byliśmy na połówkowym, ale maluszek ukrywa się. No nic będziemy czekać nadal. A z imionami będziemy szukać jak się dowiemy choć z żeńskich podoba mi się Lilianna i Laura:)
Mnie też bardzo podoba się Laura, wahałam się nad tym imieniem.
Silver, aż dziw, że wciąż nie znacie płci. Przy wyborze imienia warto się zastanowić czy wszystkie zdrobnienia Wam odpowiadają. Albo czy nie drażni Was jakieś skojarzenie z danym imieniem
Silver bardzo ładne imiona dla dziewczynek
Zamarańcza ja nie znam osobiście żądnego Kuby, a mojemu się w miarę podoba Natomiast Leon nie bo zawodowiec haha
Liliana mi też się podoba. Laura też ma urok ale zdrobnienie Laurka już mi się średnio podoba.
Mama a jak Twoja córeczka ma na imię bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć.
Mnie z dziewczęcych podoba się Michalina, Kornelia, Julia i Jagoda
Z chłopięcych Oskar i tutaj było by trudniej wybrać kolejne…
zamarancza ja już Ci pokazałam Kornelcie nie rób tego :*
Mama_Gratki niestety chowa się nam maluszek, a my cały czas czekamy:)
Pati i Kasiu dziękuję:) Bardziej do mnie przemawia Lilianna, bo właśnie można fajnie zdrobnić. Z chłopięcych totalna pustka, może Oskar jak u Zamaranczy, ale moja przyjaciółka tak nazwała:)
Silver jak to się mówi "nie jednemu psu burek na imię " nie obrażaj się tylko to takie powiedzenie nie chciałam Cię urazić. Widocznie tak już jest jedni mają dla dziewczynek inni dla chłopców . Nie wiem ile w tym prawdy, ale mówią że jak się zobaczy dziecko to imię też samo jakby się wybiera . Wystarczy że się popatrzy i już wie. Ale czekać z taką decyzją do końca też nie dobrze.
Mojego kuzyn nazwał dziecko Myślimir drugi Radomił i Przemił dobrze że jemu się nie podobają takie imiona