Płeć dziecka - lepiej wiedzieć czy nie?

O jacie ale imiona… Nie słyszałam jeszcze o takich, ale nie będą dziwne w erze dźesik…
Ja np słyszałam takie imiona: Lutomierza, Częstogniewa, Nieznawuja, a mój mąż ma znajomą Dobrochnę…

Zamarancza, ktoś z Twoich znajomych dał tak dziecku na imię? Dopytuję, bo w ogóle pierwszy raz słyszę takie imiona… :slight_smile:

Ja jakbym miała na imię jakoś tak dziwnie to bym miała żal do rodziców , dlatego my na pewno nie wybierzemy jakiegoś takiego dziwnego imienia :smiley: wystarczy że w rodzinie już 3 dzieciaczków skrzywdzona .

Pati no co ty nie obrażę się:) W tym powiedzeniu cała prawda jest:)
A te imiona co podałyście i mi nie podobają się, niby kiedyś tak nazywali ale to bardzo dawne czasy:)

Mi też się nie podobają. Teraz są inne czasy i inne imiona “modne” Ja dzisiaj się dowiem w końcu jaka płeć już się nie mogę doczekać 19 godz :slight_smile: i wtedy będziemy mogli wybrać jakieś ładne imię dla naszego dzieciaczka :slight_smile:

Pati, a macie już teraz jakieś pomysły? :slight_smile:

Pati i jak znacie już płeć maluszka?:slight_smile:

Oczywiście najważniejsze aby maluszek był zdrowy i płeć dziecka schodzi na kolejny plan, jednak z mężem bardzo chcieliśmy ją poznać jak najszybciej. Dzięki temu przy wyborze imienia mogliśmy od razu polowe odrzucić oraz oczywiście kompletowanie wyprawki jest dużo łatwiejsze jak znamy płeć dziecka. Nie musimy wtedy się trzymać tylko rzeczy typu unisex :wink:

Majupa ja mam pomysły tylko dla chłopaka dla dziewczynki czarna dziura bardzo bym chciała chłopca. Mi się podoba Borys , Leon , Kazik, Olgierd ale muszę z moim wybrać .

Silver poszłam wczoraj na wizytę z nadzieją nawet kupiłam sobie batona żeby zaczął/ła się ruszać i co odwrócone było plecami i tylko głową i pupą ruszało śmiałam się , ale trochę zawiedziona wyszłam nie ukrywam że troszkę smutno mi się zrobiło :frowning: I teraz muszę czekać kolejny miesiąc na wizytę może już wtedy będzie wiadomo , a jak nie to w styczniu się dowiem :smiley:

Sylwia to naturalnie , że na pierwszym miejscu jest zdrowie naszych dzieci , ale każdy w podświadomości ma jakieś swoje typy :slight_smile:

Pati to pocieszę Cię, że też nie znam jeszcze płci mojego maluszka:) Może w przyszłym tygodniu dowiem się, ale wszystko zależy jak ułoży się. Ewentualnie na którejś wizycie zdecyduj się na USG 3D. My i tak planujemy, aby była pamiątka:)

Pati no to mam nadzieję, że poznasz niebawem płeć swojego maleństwa i będziesz mogła śmiało kupować wyprawkę w kolorach. No wiadomo, że zdrowie najwazniejsze, ale wiedząc kto mieszka w brzuszku łatwiej wybrać imię i z brzuszkiem rozmawiać :slight_smile:

Silver no ja na 3d nie była i żałuję, więc fajnie, że macie to w planach. Mam także nadzieję,że i Ty poznasz płeć maluszka niebawem :slight_smile:

Czasami niestety dzieciaczki nie chcą się ustawić tak, żeby z 3D czy 4D wyszły fajne zdjęcia. Ale to ponoć jednostkowe przypadki na szczęście :slight_smile:

Na początku nastawialiśmy się na synka. Wyszło, że córcia. Trochę na początku było mi przykro, tak wiem głupie … Jednak poszukałam pozytywów. Ważne, że jest zdrowa. Kocham ją nad życie. Poza tym sama byłam dziewczynką i łatwiej mi postępować z córeczka, nawet jeśli chodzi o kwestie higieny. Nie mogę się doczekać, aż wyjdziemy w stylizacji mama-córka. Nie wyobrażam sobie nie znać płci - co z wyprawką ?!

Ciężko czasem jest wiedzieć plec. Ja gdybym nie byla w 23tyg. Na 4D to do tej pory bym nie wiedziała co mam, bo co jestem u mojego gin. Ze od niego tez usłyszeć to nie widać bo łożysko zakrywa, albo poprostu ze nir widac…bo ale dobrze ze bylam naD to mam pewność bo tak to bym sie do dzisiaj zastanawiała co mam a jestem juz w 33tyg…;-))

Mi lekarz powiedział że spokojnie dowiemy sie w swoim czasie jak dziecko będzie chciało się pokazać

Pati wczoraj byłam na wizycie i prawdopodobnie będzie chłopiec. Mąż szczęśliwy, ale powiedział że jakby była córka to też by się cieszył aby zdrowe. Nie powiedziała na 100% więc jeszcze nie nastawiamy się:)
majupa masz rację, przy pierwszej ciąży też chcieliśmy w 3D/4D ale córkę zasłaniało łożysko i lekarz powiedział że nie ma sensu. Teraz ciekawa jestem jak będzie przy drugiej ciąży:)

Silver u nas tez tak bylo ze dwa razy zaslanial lozysko, potem ze.ulozone miednicowo albo inaczej i jestem w 8mc i nadal mi nie powiedział , także dobrze ze bylam na 4D to przynajmniej wiem co bede miala;)

Silver to super , że chłopczyk i mąż się cieszy . Chociaż jeszcze nie potwierdzone na 100% już możesz wyprawkę kompletować. Jak już mam wszystkie ubranka , moja mama oszalała i mam większość dla chłopca , ja też czuję , że to chłopiec będzie ale to różnie bywa . Jak będzie dziewczynka to będzie chodzić w bodach w traktory najwyżej :smiley:
Ewa ja chyba też się wybiorę na usg 3D albo 4D żeby mieć pewność i dać rodzinie zielone światło. Bo obydwie strony oszalały i cały czas kupują. Jeszcze trochę i będę miała już wszystko :slight_smile:

ewcia to twój chłopczyk szaleje w tym brzuszku, że do tej pory byś nie poznała płci:)
Pati już masz ubranka? To szybko:) Po córce mam ubranka, ale większość takie typowe dla dziewczynki, więc dla synka jak będzie oczywiście będę musiała wszystko od początku kupić. Pewnie będę szalała z wyprawką we wrześniu jak będę po prywatnym USG. Moja intuicja zawiodła, bo cały czas czułam że będzie dziewucha, no ale jeszcze zobaczymy:)

Silver i to jest to, że dziewczynce założysz body niebieskie, ale chłopcu nie przystoi założyć różowego… Ja mam dużo uniwersalnych ciuszków.
Pati no to masz super rodzinkę, że tak dbają o wnuka/wnuczkę.
Dla Was to spore odciążenie finansowe, skoro już macie tyle rzeczy :slight_smile: