Płeć dziecka . Zdjęcia usg

Witam . Jestem w 17 tyg ciąży i chciałabym się dowiedzieć czy któraś z was miała podobne zdjęcie dzieciaczka i wie co to za płeć??

A co lekarz powiedział? Badanie USG nie jest takie łatwe do interpretacji i najlepiej opisywać je w czasie rzeczywistym podczas wykonywania, co zresztą lekarze robią, a nie na podstawie zdjęcia niezbyt dobrej jakości, bez wskazania na jaką płaszczyznę jest "rzut". Jeżeli lekarz nie był w stanie określić płci podczas badania, to pewnie z powodu ustawienia dziecka i wątpię, żeby ktoś tutaj mógłby pomóc, chyba że jest lekarzem.

Według mojej subiektywnej opinii, choć nie jestem lekarzem, to co wskazuje kursor, to jąderka, czyli mógłby być chłopiec. Ale to tylko moja zgadywanka.

Moim zdaniem to lekarz powinien Ci powiedzieć bo żadna z nas nie zagwarantuje Ci właściwej odpowiedzi. Jeśli lekarz nie chce powiedzieć to sam nie jest pewien. 

Najlepiej płeć można poznać na badaniach prenatalnych - tam to w 100% powiedzą Ci jak faktycznie jest a zwłaszcza na drugich badaniach.

No prawdopodobnie chłopczyk

Mam już 2 chłopców w domu i u nich na usg od razu armata i bez wątpliwości.
Marzy nam się córcia . I nie wiem mam przeczucie na dziewczynkę choć wiem że raczej chłopczyk. Chociaż ja na tym zdjęciu widzę tzw. hamburgera czyli dziewczynkę czy to już psychika płata mi figle ?

Jąderka na tym etapie się nie zstąpiły więc mógłby to być pusty woreczek

a lekarz nic nie potwierdził? pewnie coś już wspomniał ;)

Myślę, że widzisz, to co chcesz widzieć.:) A USG naprawdę nie jest łatwe do odczytania dla laika, nawet lekarze muszą przejść specjalne kursy. Najprawdopodobniej lekarz już coś tam zobaczył, ale może przez ustawienie dziecka nie ma 100% pewności. Niektóre kobiety dowiadują się dopiero przy porodzie na 100% co będzie, bo wcześniej płeć nie jest do dokładnej oceny. Jąderka mogły jeszcze nie zstąpić, co nie znaczy, że nie są widoczne na USG, bo są już wykształcone. Nie masz innego wyjścia, jak czekać na badania połówkowe :)

A lekarz nic nie powiedział ? Ja płeć poznałam na badaniu USG w 13 tygodniu 

A może to dla potwierdzenia lub zaprzeczenia tego co powiedział lekarz ?;) 

Najlepiej powie Ci lekarz.

mój lekarz powiedział mi bardzo późno, i gdybym nie była u innego na badaniu w 12 tyg to bym się biła z myślami dodatkowe 2 miesiące.

Agata a jak niektórzy nie chcą wiedziec;)

W 13-14 tygodniu lekarz ocenia płeć jedynie po wyrotku tzw NUB, 17 tydzien to też aki przełom  że jeszcze na USG może nie widać być genitalii dobrze... Ja byłam u lekarza 16t5d chciałam wykonać USG taka bylam ciekawa płci lekarz odradził i prosił zeby spokojonie zaczekać na USG w 20 tygoniu. Ta też zrobiłam bo nie lubię pomyłek... a w 12 tygodniu ciezki obraz do oceny

Mysle ze lekarze tkndobrze wiedzą na takim etapie ciąży bo mają takie obrazy na codzień ale o pomyłkę nie trudno  wiec moze nie chcą robic nadziei a tez zależy od ułożenia malucha

Sama byłam nakrecona zeby poznać płeć.. ale potem własnie przemyslalam ze skoro nie było widać a lekarz miałby powiedzieć tylko co mu sie wydaje a ja juz bym się nastawiła psychicznie... to wolę nie przezywać później takiego przestawiania tylko lepiej wiedziec jak jest pewna płeć

U mnie za 3/4 ygodnie usg to zobaczymy czy będzie coś widać 

a ja chciałam wiedzieć, tyle że lekarz widział od razu siusiaka.

Ale to dowiedziałas się w 12? bo wtedy siusiaka nie widać ale jak NUB odstaje moooocno w górę wtedy nie ma mowy o dziewczynce:)

Trudno jeszcze stwierdzić. Dużo zależy od ułożenia bobasa. Najlepiej poczekać na badanie połówkowe i dopiero wtedy mieć potwierdzenie od lekarza. Koleżance lekarz powiedział, że dziewczynka (14 tydzień) natomiast na połówkowym okazało się, że to chłopiec �