Ja od samego początku czułam, że będzie chłopiec
przeczucie trafione w 100 %
choć wszyscy wokół obstawiali, że będzie dziewczynka
mi od samego początku wszyscy mówili że ciąża mi służy, że skoro nie tyje i nie jem słodyczy to na 1000000000% chłopiec i tak tego chłopaka wszyscy wmawiali że i my z narzeczonym uwierzyliśmy
szoku doznaliśmy na jednej z wizyt gdzie ku zdziwieniu wszystkich czegoś zabrakło i okazało się że to (ponoć dodająca do wagi i odbierajaca urody) dziewczynka! nie powiem na początku był delikatny szok i maleńkie rozczarowanie bo już wszyscy nastawieni na małego księcia a tu taka zmiana ale po kilkunastu minutach minęło <3
Gdy dowiedziałam się o ciąży byłam przekonana że będzie dziewczynka tuż przed pierwszymi badaniami prenatalnymi pomyślałam że bedzie jednak chłopak no i mam małego Oskarka w brzuszku Jestem w pełni zadowolona ![]()
U nas miały być bliźnięta, gdyż tak by wypadało pokoleniowo. Nastawiłam się już na dwójkę mąż również. Potem był psikus, gdyż pojawił się jeden maluszek. Do 17 tc nie znaliśmy płci, gdyż nie chciał się dzidziuś odwrócić. Teraz kiedy już wiemy, okazało się że tatuś miał rację vo będzie:)i żadne przekonania rodziny, że chłopiec bo to a dziewczynka bo tamto się nie potwierdziły. Tatuś mówi, że wie co zrobił i koniec haha. Jednak nie zdradzamy płci dopóki się nie urodzi. Pozdrawiam
W domku 4 letnia córeczka na początku obecnej ciąży uważałam że będzie chłopczyk takie miałam przeczucia a okazało się że druga kobietka ![]()
U mnie mówili wszyscy ze będzie dziewczynka a okazało sie ze bedzie chłopiec. Ważne zeby maluszek był zdrowy .
Pereska, to właśnie u nas było bardzo identycznie, wszyscy tak nam wmówili chłopca, że prawie uwierzyłam, że będzie chłopiec, a tu psikus. Ale płeć naprawdę nie ma żadnego znaczenia. Choć dla niektórych owszem. Moja znajoma urodziła teraz drugiego chłopca i chce koniecznie dziewczynkę, więc zastanawia się, czy by nie spróbować jeszcze raz…
Poznałam dość niedawno mamę dwójki chłopców (7 lat i 1 rok) i ona widząc moją córcie zaczęła mówić że jej tak się marzyła córcia ale kiedy zobaczyła swojej koleżanki córkę która zachowywała się jak chłopczyca i ubierała się jak chłopak to stwierdziła że cieszy się że ma dwóch chłopców
ale nie mogła się na patrzeć na moją księżniczkę ![]()
Wszyscy znajomi mówią, że będzie chłopczyk, a lekarz potwierdził w 95%, że to dziewczynka-zresztą ja od początku czułam, że to będzie mała księżniczka ![]()
Mam dwie córki i od początku czułam że to dziewczynki:-) teraz w tej ciąży jak szłam do sklepu nie pasowały mi różowe ubranka i okazało się że synek
nawet lekarz pytał czy chce znać płeć to powiedziałam że to chłopiec a on w śmiech i że aj ta kobieca intuicja choć nie zawsze wiadomo że przeczucia są zgodne z prawda ale u mnie zgadza się 100%
Ja jeszcze czekam na poznanie płci dzidziusia - ostatnio pępowina nam wszystko zasłoniła. Najpierw wydawała nam się, ze to będzie chłopiec, a teraz sami nie wiemy ![]()
Za tydzień mam wizytę i może wreszcie się dowiemy, ja bym już chciała ![]()
Ja od początku chciałam zostać mamą małej księżniczki
Chociaz w głębi duszy (nawet nie przyznajac sie meżowi) czułam ze to jednak będzie chłopak. I tak tez szybciutko bo na badaniach prenatalnych okazało się, ze największe marzenie męża się zpełni-chłopak jak nic
Teraz patrze na tego śpiącego aniołka-Mikiego, i ciesze się z każdego dnia i z kazdej minuty spędzonej z nim ![]()
A co płci? To chyba nie ważne…najwazneijsze jest zdrowie maluszka oraz nasze. A czy to chłopiec czy dziewczynka? Każde bedzie tak samo mocno kochane ![]()
Opinie były różne, na temat wyglądu, każdy prorokował inaczej, to dziewczynka, to chłopczyć
ochotę miałam i na słodkie i na kwaśne, własciwie wszystko mi smakowało (smakuje) - wkoło wszyscy czekali na chłopców, więc jakoś też tak sobie wymyśłiłam, a tu rodzeneczka DZIEWCZYNKA
Jestem przeszczęśliwa
Było mi wszystko jedno jeśli chodzi o płeć, długo czekałam na dzidziusia z mężem, więc chciałam żeby po prostu było dzieciątko i żeby było zdrowe ![]()
Hmmm… Zawsze chciałam mieć syna i jak zaszła w pierwszą ciążę wiedziałam że będzie syn… I tak bylo;)
Po 3 latach urodziłam drugiego syna chociaż myślałam że będzie córka bo miałam inne zachcianki dzieci miały te same terminy porodu
ale się nie udało utracić i różni ich 3 lata i 3 dni
teraz jestem w 3 ciąży i jestem przekonana że będzie dziewczynka… Całkiem inaczej przechodzę ciążę wymioty nudności i wogole źle się czuję a z chłopcami gdyby nie brak miesiaczki i rosnący brzuch to bym nie wiedziała że jestem w ciąży… Jeszcze nie wiem co będę teraz miała… Owszem chciałabym córkę mając samych facetów w domu ale byle było zdrowe… Może za tydzień się dowiem co noszę pod sercem ![]()
Od początku wiedzialam że to będzie synek odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży pomimo że przez połowę ciąży lekarz nie powiedział mi płci byłam pewna ze to będzie synek i potwierdziło się na polowkowym usg i potem na kolejnych stale był Syn
zawsze chciałam mieć syna i potem młodsza córkę więc mam nadzieję że teraz będzie córka ![]()
Ja obecnie jestem w 20 tygodniu ciąży i jeszcze nie mam pewności jakiej płci będzie maluszek i nie zarzekam się w żadną stronę ![]()
W pierwszej ciąży byłam przekonana że córka a okazało się że synek
tego nie da się wyczuć
można poprostu trafić lub nie ![]()
Zawsze chciałam mieć dużo dzieci z przewagą synów. Gdy tylko zaszłam w ciążę byłam pewna, że to dziewczynka. Do 28 tygodnia prognozy były niepewne, dopiero potem dowiedziałam się że to chłopiec. Byłam rozczarowana moją intuicją, ale z synka bardzo się ucieszyłam. Dylemat stanowił jednak wybór imienia. Ostatecznie wybraliśmy je w drodze na porodówce (w 42 tygodni ciąży). Adaś jest moim najcudowniejszym skarbem.
Nicola17 do 28 tygodnia prognozy były niepewne?? a ja narzekałam ze dopiero w 19 tygodniu powiedziano mi ze będzie synek ![]()
U nas córeczka i synek . Różnica między nimi 3lata 7mcy
każdy mówi że fajnie bo "wszyscy w domu " ale cóż ja mogłam na to poradzić ? Cieszę się że jest parka ale nie ukrywam że na początku miałam problemy z pielęgnacją synka bo byłam chyba zbyt przyzwyczajona do dziewczynek
ale dałam radę , nie ważna płeć ważne że zdrowe ![]()
Pierwsza córeczka, choć wszyscy strasznie wmawiali mi chłopca. Bardzo cieszyłam się z dziewczynki i ogromnie jestem ciekawa jak będzie tym razem:) Choć powiem szczerze jest mi to zupełnie obojętne, byle było zdrowe
Mamy nawet wybrane już pierwsze propozycje imion ![]()