Podkład

Poszukuję dobrego podkładu może być z wyższej półki również. Mam dość sucha twarz w na policzkach i na nosie reszta raczej normalna, ciężko mi jakiś dobrać żeby to w miarę wyglądało. 

Jakich używacie i jak się sprawdzają a może któraś ma podobny problem? 

Może zastosuj nawilżająca bazę pod podklad

Ja też mam suchą skórę, wręcz przesuszoną na policzkach i czole i mi skórki schodzą. Większość podkładów je podkreśla. Ja się rzadko kiedy maluję właśnie z tego powodu, bo wygląda to gorzej niż bez podkładu, więc tylko kremu używam. Ale może gdybyś spróbowała z jakimś kremem BB lub CC?

Ja najczęściej stosuję kremy BB, jak potrzebujesz czegoś mocniej kryjącego to może coś z kremów CC?

Bo ja to wypróbowałam trochę podkładów i tych droższych i tańszych i do dziś nie mam ulubionego, bo większość mi pasuje.

Ja uwielbiam revlon colorstary, uzywam już od kilku lat i z tego jestem naprawdę zadowolona :) a i cena jest super bo można spokojnie kupić między 20-30 zł w internecie. Są dwa rodzaje do cery tłustej i mieszanej, albo do suchej i dużo odcieni ;)

Jak skóra jest sucha to oczywiście że trzeba nałożyć bazę nawilżająca pod podkład bo wtedy nawet lepiej sie rozprowadza i nie "fałduje" I nie ma oznak łuszczenia skóry. Dobrze tez jest nakładać podkład gąbeczka łezka ale nie sucha trzeba ją namoczyć  i odcisnąć żeby była delikatnie zwilżoną i tak nakładać podkład. Ja już wielu podkładów używałam ale od jakiś 3lat używam Bourjous i uważam że jest świetny, teraz muszę kupić sobie z tej firmy krem BB.

Używam jako podkład i super się prezentuje, polecam 

Ja używam tego już drugi rok i bardzo mi pasuje, dosc delikatne krycie, bez efektu maski ale spokojnie radzi sobie z przebarwieniami czy lekkim trądzikiem, nie wysusza, cere mam mieszana, polecam nakładać gąbka ;)

polecam bazę wypróbować przed podkładem, ja mam  i zawsze sie sprawdza, podkłady różne używam nie mam jednego 

Ja tez uzywam różnych podkladow zalezy co w danym momencie uda mi sie kupić czasem jestem z niego mniej czasem bardziej zadowolona ale dobor odpowiedniego podkladu z tego co sie słyszy to odwieczny klopot każdej kobiety ja tez jeszcze nie znalazlam tego idealnego dla siebie przed ciążą mialam taki moment ze świetne sprawdzaly sie u mnie kremy bb teraz jakby po ciąży skora sie zmienila i tego typu niby wydawalo by sie lekii bezpieczny podklad całkowicie na mojej buzi zmienia odcien i za moment jestem cala pomaranczowa w twoim przypadku tak jak tu dziewczyny piszą dobra byla byla jakas nawilzajaca baza pod i moze wlasnie cos delikatnego typu bb

A jakiej bazy używacie, mam podobny problem :/ ale ze podkład daje od czasu do czasu to wcześniej mi to nie przeszkadzało.

Darulka masz rację ja odkąd pamiętam nakładam gąbeczka lepiej się rozprowadza, slyszlam nie raz ze wtedy szybciej zużywa się podkład bo gąbka wsiąka sporo 

Używałam kremu bb jednak robiły mi się po nim plamy na twarzy chyba był z Garniera jak się nie mylę. 

Z cc nie używałam jaki to jest 

A nie ciemnieją Wam te podkłady? Ja zawsze wybierałam najjaśniejszy i po nałożeniu było ok a po jakimś czasie wyglądałam jak pomarańcza. Szczególnie jak jeszcze przypudrowalam choć wybierałam transaprentne. Dlatego często później zostawialam sam podklad albo wlasnie tylko krem bb. No nie umiem się malować i zawsze uważałam ze wyglądam tragicznie. A bez nie lepiej bo mam niespodzianki...

ja sobie mieszam tez jak czasem mam za mocny aby odcien był dobry 

Ewula tak masz rację moj ciemniejsze po nałożeniu na twarz dlatego wybieram zawsze jaśniejszy

Jeśli chodzi o bb to mi ciemniał.. 

I się robiły plamy 

Ja własnie kupuję odcień ciemniejszy i jaśniejszy i mieszam jak chce

Beata to tez bardzo dobra opcja chyba muszę tak spróbować ja zawsze byłam z bb zadowolona ale teraz właśnie po ciazy cos mi ciemnieje na twarzy i jestem jak pomarańcza  natomiast po najjaśniejszym jak trup

mieszanie dobra sprawa polecam ;p

To spróbuj mieszać super sprawa