Czy macie w swoich samochodach podnóżek do fotelika?
Chodzi mi o fotelik dla większego dziecka, przodem do kierunku jazdy.
Dziś kupiliśmy taki fotelik i synkowi zwisają nogi, co na pewno nie jest wygodne a już w ogóle jeśli trzeba będzie jechać w daleką drogę.
Kiedyś widziałam takie podnóżki montowane do fotela kierowcy i pasażera, z regulacją ale już nie wiem z jakiej firmy. Rozglądamy się ale nie wiemy na co zwrócić uwagę.
Jeśli macie u siebie to dajcie znać jak się to sprawdza i jakie firmy polecacie?
Rany pierwszy razbo tym slysze;) nawet sie zastanawiam jak by to sie mialo do stanu kiedy miejsca jest nie wiele za przednim fotelem ? Bo pewnie sporo miejsca to zajmuje ?
Też pierwszy raz o tym słyszę ;) a wozisz dziecko z przodu czy z tyłu? Bo różnie ludzie wpinają foteliki w aucie a to faktycznie może trochę miejsca zajmować. Ja nie doradze bo nawet się z tym wcześniej nie spotkałam ale może warto zapytać w sklepie z fotelikami ;)
My nie mamy w sumie tez pierwsze słyszę może dziewczyny coś doradza jak uda ci się coś znaleźć to pochwal się chętnie zerknę jaki model wybralas kto wie Może przyda się to w przyszłości
Też o tym nie słyszałam. O ile przy jedzeniu podnóżek jest ważny to w podróży już chyba nie jest on konieczny ale to pewnie zależy od dziecka co komu pasuje :)
TerazMamma mi się wydaje, że powód stosowania podnóżka tu i tu jest ten sam. Prawidłowa postawa no i komfort.
Lata temu jechałam do Grecji autokarem bez podnóżka i jako niskiej osobie te nogi mi dyndały:D już nie mówię, że niewygoda ale po jakimś czasie czułam mocny ucisk w udach no i puchły mi nogi. Ten dopływ krwi do łydek i stóp nie był taki jak powinien, tak mi się wydaje ale nie znam się jakoś fachowo na temacie.
MamaZosi widzieliśmy ten, jest on najdroższy ze znalezionych i dlatego się zastanawialiśmy czy może jest coś innego. Znaleźliśmy na aliexpress ale znów czy jest warty uwagi? Może nie ma co oszczędzać.
Mąż stwierdził, że szukał na forach różnych, czytał opinie i ten co podałaś jest właśnie najsensowniejszy bo ma możliwość regulacji kątów, wysokości i w ogóle wydaje się porządny.
Co do miejsca w aucie to mąż znalazł przy nim opis, że potrzeba 22 cm za miejscem kierowcy. Musimy to pomierzyć i zastanowimy się. W przyszłym roku nas czeka długa podróż, więc może niekoniecznie teraz ale na później by się pewnie przydał.
Mężowi tez wczoraj przy zakupie fotelika sprzedawca mówił o tym podnóżku, że warto rozważyć ale że oni nie sprzedają i nie mają u siebie, więc nie było jak podejrzeć jakie to jest w rzeczywistości.
Szkoda ze w sklepie nie mieli bo tak to byście sobie właśnie juz zobaczyli jak to wygląda na żywo. No jeśli czeka was daleka podróż to moze warto zainwestować, bo jak potem dziecko się kreci i wierci do dramat, nie idzie dojechac i wszyscy maja już dosyć.
Kupiliśmy właśnie ten knee guard kids. Nie mam zdjęcia bo zamontowaliśmy raz, synek usiadł i uznał że go nie chce... :P także tak... No ale przyjrzałam się i faktycznie na razie może mu jest wygodnie bez niego bo te nóżki aż tak mu jeszcze nie wiszą. Jednak podnóżek zostawiamy i w późniejszym czasie myślę, że znów zmontujemy. Fajny jest bo można go pod różnym kątem ustawiać, tzn tą płaską podstawę. Także nawet jak synkowi troszkę te nogi wystają to można było do nich to odpowiednio dopasować. Uznaliśmy, że może teraz mówi że nie chce bo to nowość a on zawsze tak na nowe rzeczy reaguje ale jak pojedziemy gdzieś dalej to go i tak weźmiemy że sobą.
Anisss on jak już tu nie raz pisałam waśnie tak ma, że co nowego to jest na nie bo się musi oswoić. Chociaż odkąd chodzi do przedszkola to jest bardziej chętny i otwarty na nowości. Usiadł, przymierzył się ale uznał, że nie potrzebuje bo mu bez tego wygodnie. Też mu aż tak nie zwisają jeszcze te nóżki, jeszcze łydki ma w sumie podparte na foteliku więc może faktycznie jest mu tak lepiej ale na wszelki wypadek mamy :) na pewno wykorzystamy.
Nie mamy ale powiem Ci że znajomi mają i jest to super udogodnienie nam tez by się przydał szczególnie że Laura sama stara się wchodzić do fotelika żeby mnie trochę odciążyć w ciąży :) myślę że jest to warte zakupu chętnie poczytam więc na co zwrócić uwagę przy zakupie :)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.