Podwyższone leukocyty w moczu podczas ciąży

Klaudia też się dowiem dlaczego nie miałaś ? Ja to miałam w ciazy robione wyszła cukrzyca i dostałam glukometr ,za to po połogu nie musiałam robić badania tylko przez tydzień sprawdzałam cukry po posiłkach . Jak u Ciebie stwierdzili cukrzycę ciążowa bez badania na glukozę ? Miałaś robiona z krwi ? 

Miałam podwyższony poziom leukocytów w ciąży. 

Mój lekarz mówił, że jeżeli inne wartości są w normie, a leukocyty są podwyższone nieznacznie to nie ma się czym przejmować. 

W ciąży dużo badań wychodzi innych. Trzeba to konsultować z lekarzem prowadzącym 

Ja leukocyty mialsm w porządku ale za to cała ciąże bakterie w moczu oczywiście z objawami.. 

U mnie na szczęście odbyło się bez takich rzeczy, wszystko było w miarę dobrze 

Ja miałam leukocyty podwyższone ale nic lekarz z tym nie robił

miśka pyśka to dziwne ja jak miałam podwyższone zaraz dostałam antybiotyk bo taka infekcja może nawet skurcze spowodować

Mazia a ile miałaś podwyższone? Ja miałam ostatnio podwyższone ale o jeden stopień i lekarz mówił że wyniki są bardzo dobre . Myślę że jak są bardzo podwyższone to lekarz nie bagatelizuje sprawy :) 

Pati oj teraz nie pamiętam, ale to był wyższy wynik na bank poza tym ja już miałam skurcze nie wiadomo skąd, więc infekcja mogła być powodem 

U mnie w dalszym ciągu tylko żelaza za mało leukocyty są w normie ☺ 

Ja raz miałam podwyższone leukocyty w moczu, ale oprócz tego były też podwyższone w morfologii. Oprócz tego była jeszcze podwyższona liczba nabłonków płaskich i bakterii, więc musiałam brać antybiotyk. Podwyższony jeden parametr w badaniu niekoniecznie musi oznaczać jakiś stan zapalny.

nati, ja miałam anemię we wczesnym połogu i potem musiałam brać żelazo przez 2,5 miesiąca.

Misiombrowa ktoś zlecil Ci badanie krwi czy sama.z siebie ro sprawdziłaś?

Ja też miałam anemię, dostałam żelazo ale go za bardzo nie brałam bo miałam mega zaparcia 

Ja miałam też anemię ale po porodzie i brałam żelazo w ciazy na szczęście nie miałam problemu z żelazem. 

No tak infekcje są groźne bo mogą wywołać poród lepiej sprawdzać czy wszystko jest ok 

PAti no dokładnie ja nie wiedziałam skąd skurcze, a byłą infekcja intymna i w moczu 

Ja w ciąży miałam już niskie żelazo 

Ja w ciąży i po ciąży 

Żelazo i tak należy suplementowac przez długi cAs po ciąży, jest szansa że wszystkie wlosy nie wypadną...

Nie wypadną nie martw się )

no ale jak zaczna to nie do ogarniecia temat :P wiec lepiej za wczasu pomyslec o suplementacji :)