Też tak myślę, karteczka z podziękowaniem i cukierkiem to najlepszy pomysł… cukierek się zje, a nie leży potem w szufladzie albo wyrzuca
Oj tak ścianki są super ! Ja bardzo chciałam ale szukałam faktycznie takiej by nie było niewiadomo jakiej ceny
Super pomysł, taka herbatka czy kubek to zawsze fajny, użyteczny drobiazg, który nie zalega w szufladzie ![]()
Ja tez dawalam ciasto i kazdy zadowolony, ja tez lubie jak dostane ciasto i z ochota zjem na drugi dzien do kawki ![]()
Tez nie lubie takich rzeczy , troche mi potem szkoda wyrzucic a nie wiadomo gdzie to trzymac co z tym zrobic
Jest strona na instagramie i tam można kupić takie „lizaki” fajne na podziękowanie
Ja zrobiłam sama, zapłaciłam 1/4 tego, co chciała dekoratorka ![]()
Na instagramie to mozna pelno tego znalezc
Jesli sie ma wiecej czasu to na pewno warto samemu zrobic ![]()
Właśnie na tym pani pokazuje więc wiadomo balony z temu i można szaleć. My mieliśmy ten problem że za mało czasu byłoby rano na zrobienie tego, mieliśmy dalej sale więc musiałam się zdać na kogoś. Pani z którą współpracował pan właściciel miejsca gdzie mieliśmy obiad chciała 1500 zł za dość prosta ściankę, druga wzięła ponad połowę mniej, ale myślę nad tym czy na roczek nie pokusze się o samodzielne zrobienie szczególnie że na salach zazwyczaj są koła
O Jezu ile?! 1500 złotych? To balony mają w sobie drobinki złota, że tak dużo? ![]()
Mini świeczki , merci różne pomysły , może mini mydełka ?
Mam dokladnie to samo zdanie . Upominki w podziekowaniu za przybycie sa bardzo mile ale fajnie jak sa praktyczne lub “jednorazowe”
Breloczki ze zdjeciem czy magnesy niestety pozniej walaja sie po szufladach bo szkoda wyrzucic i niewypada a jednak wiekszosc nosic nie bedzie (ewentualnie dziadkowie)
Postawilabym na miodziki , slodkosci lub mini swieczuszki.
Widzialam tez pojedyncze merci z karteczka “dziekuje” z data i imieniem to w sumie super opcja
Wpisz sobie na Pinterest , jest dużo pomysłów DIY i za grosze jakiś słodki upominek można zrobić . My robiłyśmy z merci i kinderkami takie karteczki
Ja również, bo często w dniu imprezy człowiek jest już tak objedzony, że nie ma ochoty więcej probować, a na drugi dzień fajnie się później je takie ciasto czy kawałek torcika ![]()
Rob sama to nic trudnego. Balony z temu są wytrzymałe. Robiłam tacie w czwartek ściankę na sobotę i wyglądała super ALE trzeba balony popryskac lakierem do włosów żeby miały połysk cały czas. I wiązać balony po dwa i gumką recepturka do koła a gdybyś później jakiś pojedynczy chciała doczepić już do zrobionej ścianki to najlepsze są te podłużne balony wiążesz do koła a one już robią resztę same bo się naciągają. I nie popełniaj mojego błędu i nie klej na tym kleju do balonów bo jaki by on nie był nie utrzyma ktoś się przekręci obok o balonu spadają. Lepsze są gumki recepturki i te podłużne balony.
A i najważniejsze jak pompujesz balona to robisz z niego tzw gruszkę, później wypuszczasz trochę powietrza naciskasz parę razy żeby się piękne kółko zrobiło i wiążesz ![]()
Nie mają teoretycznie są wykonane z innej gumy, są lepsze jakościowo i pani używa nablyszczacza który też jest drogi. Do tego koło, robota itp. ścięłam się kiedyś z jedną taką dekoratorką bo powiedziałam że po co takie drogie balony na kilka godzin skoro te chińskie wyglądają tak samo. Prawda jest taka że faktycznie np na wesele i później jeszcze poprawiny więc dwa dni balangi dobra może i te lepsze jakościowo się trzymają ale na chrzest czy urodziny gdzie tak naprawdę 5-6 godzin tylko to ma być to po co tyle kasy wydawać
No opcja z merci fajna ale co jak ktoś dostanie marcepanowa czekoladkę a nie lubi a inny dostanie z orzeszkami no to jest niesprawiedliwe ![]()
![]()
![]()
![]()
Loteria jak w zdrapce, swoją drogą zdrapki też ciekawa opcja
Co do nielubianych czekoladek, ja mam takie pudełko na właśnie na mniej smaczne słodycze, bo nie lubię marnować jedzenia i często właśnie lądują tam gorsze smaki merci, jakieś czekoladopodobne wyroby i później robię z tego polewę do ciasta, Brownie albo ciasteczka “pieguski” ![]()
My podobnie - magnes serduszko z imieniem i datą chrztu. Do tego zamowilam jeszcze personalizowane krówki - z imieniem Synka i datą. Krowki byly też na stole ![]()
Co do dekoracji - na stolach byly bukieciki - ale to w pakiecie od restauracji.
Ja zamowilam rylko tabliczkę z napisem “Chrzest Święty Kacpra” ktora stala na sztaludze. Pod sztalugą byl stojak z balonami (taki na 8 balonów bodajze) - kupilam na allegro - zloto biale balony + z napisem chrzest. I tyle.
Hahahq to marcepanowe i kawowe można mi wyslac ![]()
i wtedy wszyscy zadowoleni ![]()