Dziewczyny macie jakieś fajne pomysły na podziękowania dla gości ,na chrzest? Lubię zawsze dać jakiś upominek dla gości. Chciałabym coś oryginalnego . Gości nie będzie wiele wszystkich nas z dziećmi będzie 14 osób. Coś polecacie? Może jakieś fajne dodatki ?
Pomysły z dekoracją dla chlopca?
Ja byłam mało oryginalna i dawałam wszystkim ciasto
mi się bardzo spodobały te albumy jamniki, o której niedawno pytała @Mama.Wiki, ale to wiadomo trzeba mieć zdjęcia z chrzcin. Może jakieś świece sojowe, z własnym napisem. Kuzyn męża swego czasu robił, to na święta to był taki elegancki dodatek do prezentu
Ja osobiście nie lubię tych drobiazgów jakie dorzuca się w podziękowaniu typu : magnesy ze zdjęciami, czy mini breloczki i tak jak @daga1271 napisała postawiałabym po prostu na ciasto
ewentualnie na coś praktycznego typu : mini miodek - w okresie jesienno zimowym wykorzysta się do herbatki, albo jakąś świeczka sojowa, coś w takiego ;
W Action tez widzialam duzo zestawow DIY moze mydelko, mala swieczka albo jakies fajne pralinki czy miodek albo takie fiolki z sola do kapieli, kule czy nawet np. Zapach w woreczkach albo jakas roslinka do posadzenia sa takie malutkie. Z dekoracji prezencikow chyba postawilabym na celafon i wstazeczke.
Jesli beda jakies dzieciaczki pomyslalabym tez o nich
jakies mini gry czy kolorowanki. Zawsze to na chwile je zajmie
Ja dawałam magnes na lodowke w kształcie serca z imieniem i data chrztu i napisem dziekuje ze byliscie , zapakowane w taki woreczek z kokardką:)
Ja nie lubię tych dodatków. Nie mam później co z nimi robić a nie nawiedze pierdół których nie mam gdzie postawić. Szczerze jak dla mnie to zbędne wydawanie pieniędzy. Po chrzcie dostaliśmy aniołka taka małą figurkę. A po komunii różaniec z napisem dziękuję. Leży to wszystko w szufladzie w ogóle nie używane. Jedyynie co lubię to te karteczki z napisem dziękuję i w środku cukierek ![]()
Teraz jest bardzo duży wybór, mogą być magnesy ze zdjęciem maluszka fajne na pamiątkę, tak jak dziewczyny pisały świeczki, po czekoladce merci, breloczki z różnymi motywami, malutkie słoiczki miodu… Ja będę zamawiać magnesy ze zdjęciem Nadii
Ja mam z tymi podziękowaniami taki hate love bo niby fajnie i miło ale te wszystkie magnesy bryloczki i inne kurzołapy to dla mnie zbędny wydatek, sama niestety po takich uroczystościach gdzie dostawaliśmy takie rzeczy albo nie wzięłam albo szczerze mówiąc wyrzuciłam.
Dobrym pomysłem jest wg mnie coś co można zjeść lub wypic, na chrzest to akurat to pierwsze. Ja dałam czekoladki merci, tam gdzie kupowałam zaproszenia mieli też takie karteczki z podziękowaniem i taśma klejąca do przyczepienia czekoladki. 2 opakowania merci i 22 osoby obdarowane. Jak masz większy budżet to takie personalizowane ciasteczka, albo mini miody czy cukierki.
Mam takie samo zdanie, przyjęło sie też, że te prezenty daje się dla gości weselnych w podziękowaniu za przybycie, miałam z mężem zagwozdkę co by tu dać, żeby było “praktyczne” postawiliśmy na krówki, bo po prostu to się odpakuje i zje, a taki magnes na lodówkę to co z nim? Nie wiem, ale nie widzę tego, że któryś z naszych gości ma magnes z naszym zdjęciem na lodówce
my to nawet nie mamy miejsca na magnesy bo mamy zabudowaną lodówkę ![]()
Ja również lubię praktyczne rzeczy: miód czy coś słodkiego jest ok, nie jestem zwolenniczką magnesów. My osobiście dawaliśmy merci na karteczce “merci, że jesteś tu” - w sumie też mało oryginalnie, ale to było coś co się spożytkowało. Dodatkowo chrzestni oraz dziadkowie i pradziadkowie dostali kolaż zdjęć z sesji noworodkowej, akurat wszyscy mają ołtarzyk wnucząt i sobie postawili na kominku ![]()
Ja również uważam, że najlepsze są te podziękowania, które można zjeść/wypić albo wykorzystać ![]()
My robiliśmy personalizowane herbatki - kupilam w action buteleczki i wszypywałam herbatę do środka; karteczkę projektowałam w canvie.
Tutaj znalazłam taką ofertę na allego;
https://allegro.pl/oferta/herbatki-dla-gosci-na-chrzest-prezenciki-upominek-podziekowania-smoczki-eko-15306253599?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=freelisting&srsltid=AfmBOoo3Q3KRREZrF31t8dwkvUNbRd0tAFo698u6jcssT3SKAlxS32wdsKw
Ja tez postawiłabym na cos praktycznego. Pozniej te pierdołki się plątają po domu…
Ja osobiscie dawałam akurat ciasto w pudełku z taką naklejką personalizowana. Ale w sumie tak się zastanawiam juz ponfakcie ze te naklejki to tez były moze niepotrzebne… kazdy popatrzy raz i i tak pudelko idzie do kosza… ale podobalo mi sie to wiec kupiłam.
Jesli chodzi o dekoracje to teraz ścianki w modzie, my nie mieslimy miejsca wiec kupialqm napis “Chrzest Święty” zawisilam na scianie i do tego takie rozetki rozowe roznej wielkosci i taka mielismy dekoracje. Wszytsko kupilam na allegro.
Szczerze ja nie miałam dekoracji dla mnie to strata pieniędzy. Gdybym miała wydać za ściankę 600-800 zł na kilka godzin to chyba by mi serce pękło ale fakt że to piękne jest więc jak kogoś stać to dlaczego nie. Nie mam nic przeciwko. Naklejki niepotrzebnie ale jak ci się podobały to co zrobić
ja kupiłam pudełka kartonowe niebieskie z napisem chrzest święty o każdy dostał paczkę ciasta zawsze się zje na drugi dzień
widziałam też kiedyś że dla każdego przy talerzyku była babeczka z personalizowanym toppem. Pięknie to wyglądało i do tego smaczne. Coś takiego ale personalizowane było. To grosze kosztuje więc można sobie pozwolić
Ja generalnie bardzo nie lubię dostawać jakichś magnesów, breloczków i innych pierdol w podziękowaniu. Zdecydowanie bardziej wolałam, jak w podziękowaniu był jakiś malutki miodek, jakaś cytrynówka, coś co można zjeść/wypić na raz. Na chrzest to cytrynówka tak średnio wypada, ale jakaś personalizowana krówka z napisem dziękujemy za przybycie, cukierek Merci, czy jakaś inna słodycz. Dużo zależy od twojego budżetu
Na ślubie dawaliśmy krówki spersonalizowane z naszym zdjęciem. Uznaliśmy, że to się najmniej zmarnuje bo kto by chciał magnes z moją twarzą. A krówkę albo zje albo zostawi i ja zjem ![]()
Na szczescie w restaurscji ktorej mielismy przyjecie nie bylo moeksca na scianke bo pewnie jakby było to bym sie skusila bo wygladaja piękne
naklejki na pudelka tez miałam z naposem chrzest Święty ale personalozowane
teraz czeka mnienkomunia syna i zrobienje sama bo umoe robic tskoe rzeczy tylko przed chrzcinami jakos niwbogarnelam sama. Ale sama zrobilam sobie winietki na stol dla gosci ![]()
A te baneczki super pomysł, takie topery zrobie tez sama
wykorzystam to na komunię syna jako winietki beda te babeczki
dzieki za pomysł ![]()
Mi się wydaje że takie magnesy to są super dla dziadków i chrzestnych bo oni się na pewno z tego ucieszą
kiedyś szef mojego taty miał ślub w wieku 70 lat i wszystkim pracownikom dał kubek ze zdjęciem swoim i małżonki, to każdy się z tego śmiał
taka herbatę też bym przygarnęła ![]()
W sumie to bym korzystała z kubka ze zdjęciem swojego szefa
Brzmi śmiesznie
To był sprytny plan! Żeby nawet w weekend przy kawce nie zapominać o tym, że praca jest najważniejsza ![]()