Megg jestem fizykiem też więc wiem że to ciężko By przymarzlo i że jeśli już to by musiało być prawie pół koła w lodzie by był problem może ręczny puścił w sensie linka ręcznego ale zaciski hamulca ręcznego nie nie wiem ciężko mi stwierdzić bo mechanikiem nie jestem ale jak była odwilż udało się ruszyć:)
Mama Hani, dobrze podpowiada to odczyn poszczepienny. Okłady z sody powinny pomóc.
Jeśli się pogorszy to od razu do lekarza idźcie.
Dzieki dziewczyny jutro będę robić okłady bo mały już śpi chyba że zrobię i wsadzę na nóżkę z wacikiem .
Mama.Hani no właśnie nie płacze . Dzięki za wszystkie rady ![]()
Pati dobry pomysł z tym wacikiem, przynajmniej mały nie będzie marudził i się denerwował ![]()
Aiisa nam w samochodzie jak były mrozy to też zamarzał ręczny… żebyśmy się dobrze zrozumiały, jak był zaciągnięty to potem nie odbijał bo po prostu zamarzł… I dopiero jak się samochód zagrzał to puszczało
A tak z ciekawości to jaki macie samochód?
Mama Hani u mnie nic nie pomagało ręczny niby puścił normalnie mogłam go wtedy odciagnac i mi odbil lampka że ręczny zaciągnięty zniknela więc trochę to dziwne ogólnie wtedy było
Mama Hani nie mam auta mi mama po prostu dała bo ona zimą nie jeździ i w zasadzie to to auto dalej jest u mnie w każdym razie to polo ja zamierzam jakoś w tym roku kupić jakis niedrogi używany większy samochód ale mój mąż z kolei twierdzi że jak już kupię jak on to nazywa grata to z nim się nie rozstane już… on myśli o nowym aucie na kredyt leasing czy coś w tym stylu nie mam pojęcia dokładnie bo jeszcze nawet nie dogadaliśmy się jakie auto jako że to ja jestem kierowcą tylko to w zasadzie wolałabym coś co nie jest zbyt drogie w utrzymaniu A mój z kolei oczywiście po męsku zabrał się za to czyli że auto ma być takie i takie i takie A dla mnie to w zasadzie starczy by było ekonomiczne w miarę by nie drogo wychodziło stosunkowo ale też nie chce małego samochodzika no i warunek to 5 drzwi bo 3 drzwiowe to jakaś porażka z dzieckiem :d
Pati tak jak i mama hani radzi zrob oklady z roztworu sody oczyszczonej, taki roztwór zrobisz dodając łyżeczkę sody na pół szklanki wody tak jak i mama hani wspomniala ale widze ze nie ma tu informacji tej ze roztwor sody na oklad pomiwuen byc przygotowany z wody letniej lekko cieplej
no i pamiętaj że powinnaś co jakiś czas namaczac okład w roztworze i znów przykładać:)
Warto też w miarę możliwości ruszać ta rączka po szczepieniu by zapobiec też takim odczynom ![]()
Jest dokładnie tak jak napisała Aiisa, woda musi być letnia
okłady zmieniać co jakiś czas i ruszać rączką czy tam nóżką ![]()
Z tymi samochodami to różnie bywa… U nas w poprzednim np zamarzały drzwi i nie chciały się otworzyć, a jak już się otworzyły to nie chciały się zamknąć… I żeby gdzieś jechać to albo trzeba było wchodzić przez bagażnik albo trzymać drzwi podczas jazdy aż samochód się zagrzał-zamek odtajał i można było je zamknąć ![]()
Dziewczyny juz Cie uspokoily, pati - moja Klara tez miala takie obrzeki po szczepieniu i pediatra zawsze mowila ze wszystko ok, miesci sie w normie.
Co do auta to ja Aiisa powiem Ci ze maz ma troche racji, jak juz kupisz grata to sie z nim bedzie trudno rozstac, wiec warto znalezc cos pomiedzy. Moze niekoniecznie musi byc to auto nowka funkiel, niesmigane, ale warto kupic cos, co wiesz, ze Ci posluzy. Wiec warto znalezc jakis zloty srodek i nie kupowac samochodu co ma 10 lat, ale tez nie nowke. Taki kilkuletni bylby chyba w sam raz ![]()
No i masz racje, 3 drzwiowe auto z dziecmi to jest parodia, niby da sie ogarnac, ale co sie nabiegasz i naszarpiesz to Twoje… ![]()
Mam_Hani, powaznie? Takie akcje? Szkoda, ze tego nie widzialam, co za akrobatyka… ![]()
U nas dzisiaj noc raczej mocno taka sobie, Klara znowu cos wspominala o bolu ucha, Flora ma katar, biedaczysko. I jeszcze cos, pisalysmy tu w ktoryms watku o tym ze ona spi zawsze po mojej lewej stronie… wiec glowke ma zwykle zwrocona w swoje prawo - i odkrylam jakos w piatek czy w sobote ze ma tam lekko splaszczona glowke! ;( Mam takie wyrzuty sumienia! Z Klara nie bylo tego problemu bo ona prawie wcale nie lezala w lozeczku, tylko spala na mnie.
Teraz ja ukladam odwrotnie, no ale krzywda juz sie stala… Ehhh ;(
MichuNi ewentulanie mozesz przelozyc poduszke tam gdzie do tej pory byly nogi i dzieki temu zmianoasz strone ulozenia a nie kat patrzenia jak tak mialam z Malgosia systematycznie jej tak odwracalam bo mielismy problem z asymetria
MichuNi, spokojnie ja z córką miałam taki sam problem dlatego przy Szymonie już pilnowałam żeby nie popełnić tego samego błędu.Teraz poprostu dla odmiany staraj się częściej kłaść ją na ten drugi boczek i po jakimś czasie powinno się poprawić.Jesli spłaszczenie nie jest jeszcze mocne to to powinno pomóc ale dla spokoju przy kolejnej wizycie u pediatry wspomnij i doradź się czy nie trzeba zasięgnąć porady specjalisty lub czy możne pomyśleć nad zakupem specjalnej poduszeczki np : Head care.
Tak tak, juz zaczelam ja ukladac odwrotnie, dzieki. W poniedzialek mamy wizyte wiec zapytam na pewno… ale glupio mi ze tak bezmyslnie ja ukladalam caly czas… Dzieki za pocieszenie, jestescie kochane.
Ja dzisiaj wreszcie bardziej wyspana bo Mały trochę lepiej zachowywał się w nocy.Pobudek mieliśmy tylko 4.Katar ma straszny , żadnych innych objawów nie ma czy to faktycznie taki katar może być na zęby???
Wczoraj za każdym kichnięciem glut po pas!! Czy to normalne przy ząbkowaniu?Pieluchę tetrową którą ma za przytulankę też okropnie gryzie dlatego jestem pewna,że idą zęby…Boziu ale kiedy one wyjdą!? Ja wysiadam…
MichuNi kochana nic się nie martw, na tak wczesnym etapie jeszcze da się to skorygować
ja podkladałam pieluszke bo moja Hania właśnie też spodobała sobie prawą stronę i za nic w świecie nie chciała spać na lewej
jak już zasnęła to zwijałam pieluszke w rulonik obracalam ją na lewy bok i podpierałam poduszką plecki
Michuni też miałam tak tej zimy że zamek przymarzl że nie dało się otworzyć auta ani bagaznika ani drzwi.
Michuni powiem Ci tak mama ma tego co ja nim jeszcze jeżdżę i powiem Ci tak on jest prawie tak stary jak ja A jeździ itd w zasadzie problemu większego nie ma więc to zależy jak się trafi bo nawet 5 letnie auto może zaraz się popsuc
ja po prostu chce na teraz zanim wyrówna jedna ratalna rzecz żeby był bardziej rzetelny A to jeszcze z rok za ten czas chciałam mieć coś swojego A ja nie mam problemy by się rozstać z bratem jeśli będzie nowy to od razu moglabym wystawić na sprzedaż stare jeśli już
Bede miala okazje pokazac lekarce glowke Flory wczesniej niz myslalam; ropieje jej oczko - wyglada jak Klara kiedy miala zapalenie spojowek - wiec juz ponad godzine kwitniemy w poczekalni…
MichuNi to k9niecznie daj znać… biedne maleństwo
No wiec o glowie zapomnialam bo po tym calym czekaniu mloda mi zasnela, ja juz bylam glodna i zmeczona… wiec postaram sie poruszyc temat w przyszlym tygodniu. A na oczko dostalysmy krople z antybiotykiem, takie jak Klara przy zapaleniu spojowek. I kropelki do nosa bo w nocy nosek sie troche zatyka. No i w poniedzialek za tydzien i tak mamy termin wiec skontrolujemy oko i powiemy o tej glowce.
Ja to mam szczęście … Przyszła mi paczka z TRND do testowania i niekompletna … Brakuje zestawu prezentowego dla Koleżanki tak jak ma reszta testerów
Michuni a co z oczkiem bo jakoś nie doczytałam co tam się stało że krople bierzecie .
Ciężka sprawa z główką ale teraz zmieniaj pozycje i się nie zadreczaj kochana . Ja tego mocno pilnowałam i dalej pilnuje bo mi kilka osób podpowiedziało pewnie jakbym nie wiedziała też by tak było . Mam taką poduszkę super zeby główka się nie odksztalcala . Wystarczy jakis czas odkładać na jeden bok to się dzieje bardzo szybko . Na pewno pediatra coś poradzi .
Sylwia cosasz pecha jak nie popsuta karuzela to nie pelne zamówienia ;/ ale zestawik super wygląda ![]()
U nas dzisiaj piękna pogoda mam trochę luzu mój w pracy a syn ma dzisiaj jakiś dzień do spania trochę się pobawi i zaraz by szedł spać a ja się nudze dosłownie dzisiaj obiad mam ze wczoraj .
Okazalo sie ze jednak zestaw dla nas sie zgadza … Byly wysylane dwa rodzaje zestawow dostalismy taki ze wzgledu na to ze jestem w ciazy …