Pojemniki na pokarm i dania-zmywarka

Znalazłam takie info: 

Dodatkowe informacje:

• W opakowaniu znajdują się 4 pojemniki z pokrywkami o pojemności 180ml.
  • Pojemniki przeznaczone są do przechowywania pokarmu w lodówce lub zamrażarce.
  • Wykonane zostały z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością.
  • Pojemników nie można dezynfekować, podgrzewać w mikrofali, gotować i myć w zmywarce.
  • Można przelewać wrzątkiem.
  • W komplecie z laktatorem elektrycznym EasyStart oraz manualnym EasyStart znajduje się adaptor, który pasuje do pojemników, dzięki czemu możesz odciągać pokarm bezpośrednio do nich.

I też wydaje mi się że nie powinno się myć w zmywarce. Ale może wypowie się ktoś kto je posiada;) 

Zastanawiałam się czy pojemniki do mrożenia od Canpol babies nadają się do mycia w zmywarce. Na instrukcji i opakowaniu nie dopatrzyłam takiej informacji. Czy może myłyście je w zmywarce i czy coś się z nimi stało?

Ja podobne pojemniki miałam i trzymalam w nich mleko ale przez krótki czas 

pojemnik myłam ręcznie nie dawałam ich do zmywarki wiec nie wiem czy coś by się stało 

mysle ze gdyby nie można było ich dawać do zmywarki taka informacja powinna być podana na opakowaniu 

a sprawdzalas np w Google czy są jakieś informacje na temat takich pojemników i ich myciu właśnie w zmywarce ? 

Słyszałam, że ogólnie plastik nie nadaje się do mycia w zmywarce bo sól go uszkadza tworząc mikro pory, w których zbiera się potem brud czy jedzenie i potem gromadzą się tam bakterie. Oczywiście mam na myśli tworzywo, na którym nie ma opisu że nadaje się do wysokich temperatur.

Oj to chyba rzeczywiście będę myć ręcznie bo samo zniszczenie to nawet nic takie w porównaniu z tymi mikroszczelinami, które mogłyby być super siedliskiem dla bakterii.

Dzięki :)

Zawsze myłam te pojemniki ręcznie jak i butelki od mleka. Wolę nie ryzykować,  że coś się z nimi stanie he

Ja mam i do tej pory myłam ręcznie. Ale też czytałam to, co Ania napisała. Jeśli coś można myć w zmywarce to zawsze to jest w instrukcji napisane, jeśli nie ma o tym słowa to lepiej nie ryzykować  :)) 

Również myłam je zawsze ręcznie :) Tu na stronie Canpol jak wejdziesz na produkty i na te pojemniczki jest informacja ,że pojemników nie można dezynfekować, podgrzewać w mikrofali, gotować i myć w zmywarce. Można przelewać wrzątkiem.

Ja kiedyś włożyłam butelkę od mleka do zmywarki i została zafarbowała .. musiałam wyrzucić i myjac mam pewność,  że nie będzie niespodzianki ;)

Ja kiedyś włożyłam butelkę od mleka do zmywarki i została zafarbowała .. musiałam wyrzucić i myjac mam pewność,  że nie będzie niespodzianki ;)

Ale nie raz się nie pomyśli dziewczyny rzucić się coś w natłoku obowiązków do zmywarki i tyle nie uwierzę że nie raz tak nie miałyście ale fakt trzeba czytać bo zawsze jest taka informacja czy można myć w zmywarce czy nie 

Myje w zmywarce wszystko 😂. 

Kiedyś mi jedna Pani powiedziała ,że myje w zmywarce wszystko ,a jak się coś zepsuje to znaczy ,że nie nadaje się do użytku haha :D 

Ja tam jednak czytam co jest przeznaczone ,a co nie :D I dużo rzeczy zmywam ręcznie ;D 

Ja właśnie kupuję wszystko tak by nadawało się do zmywarki, trochę jestem jednak wygodna :D

No ale nie zawsze się niestety tak da :)

U mnie wlasnie zawsze wygoda na pierwszym miejscu 😅

Ja nie mam zmywarki w domu u tesciow mamy a u mnie na mieszkanku nie ma znowu u rodziców jest więc można się pomylić 

To faktycznie można się pogubic 🤪

Jasne

Ja osobiście nie mam zmywarki natomiast Używam tych pojemników do ściągniętego pokarmu na co dzień myje je po prostu Takim specjalnym płynem do mycia butelek dla dzieci ale raz na jakieś dwa trzy dni żeby tak porządnie je odświeżyć razem z butelkami i resztą akcesoriów od laktatora i właśnie też te pojemniczki wrzucam do sterylizatora do tej pory nic się z nimi nie działo

Ja się już tak przyzwyczaiłam do zmywarki i wszystko kupuje tak żeby można było w niej myć. Natomiast rzeczy dla małej myje ręcznie i wyparzam we wrzątku.