Polecane książki, pisarze

Mamy jakie lekkie książki do czytania polecacie? Albo konkretnych autorów, których lubicie? Ja ostatnio przeczytałam serie Mroczna Wieża Kinga, i musiałam sobie zrobić przerwę od powieści, ale jestem już gotowa na nowe przygody :grinning:

1 polubienie

@daga1271 ja nie pomogę, bo nie jestem fanką czytania książek,po prostu nie mam na to czasu🫣

1 polubienie

Mi się bardzo podobała książka “szyfr Aleksandra Wielkiego” no i z racji że ja kocham kryminały to wszystkie Agathy Christie. Długie nie są a wciągają

2 polubienia

Ja uwielbiam Nicolasa Sparksa i Norę Roberts

2 polubienia

Zbrodnia i kara :smiley: w liceum :smiley: moja ostatnia CAŁA przeczytana książka :wink: baaardzo mnie wciągnęła

A tak to nie mam czasu, niestety :frowning: choć marzy mi sie hamak i w końcu czas na relax w pełni np wlasnie z książka

2 polubienia

Ja bardzo lubie kryminaly i literatura skandynawska mnie porywa. Polecam Camile Lackberg, Jo Nesbo, Steig Larsson

2 polubienia

Ja się zawsze budzę przed wszystkimi, i jak wstanę z łóżka to mój syn od razu się budzi, więc mam takie dobre pół godziny na telefon albo właśnie książkę.
Dzięki za wszystkie polecenia, ja też lubię kryminały, to będę coś wybierać.

1 polubienie

Wiwsz co no właśnie ja to lubię jak juz usiąść na spokojnie , a nie ze zaraz ktos nad głową będzie latał :smiley: wieczory po 22 sa luzne ale to juz jestem wypompowana i poprostu ide już spać ,a przy książce to już bym sił nawet kartek przewracać :slight_smile:

2 polubienia

Ja ogólnie nie nawidze czytać książek. Jedyną jaką w życiu przeczytałam to Romeo i Julia :rofl::rofl:

2 polubienia

Belle aurora - wszytskie części RAW bardzo mi weszło aż chyba do niej wrócę :wink:

Płatki wspomnień

Obecnie czytam. „ zadzwon jak dojedziesz „

2 polubienia

Często można też znaleźć książki w naprawdę fajnej cenie w Biedronkach. Wtedy wiadomo, że jest loteria co do autora, bo w każdej jest chyba inny asortyment, ale ja ostatnio chyba 5 książek sobie tam kupilam.
Fakt, że ja wolę raczej jakieś romansidła, ale i kryminał tam znalazłam i był całkiem fajny, lekko się go czytało

2 polubienia

To muszę zobaczyć, ale ja nie mam takiego daru do kupowania w Biedronce jak Ty

2 polubienia

@daga1271 warto poszukać książki z drugiej ręki na vinted czy OLX. Wtedy jest taniej, a książki są na pewno nie zniszczone .

To sama taka też kupuje/sprzedaje, ale ja teraz głównie czytam na czytniku, bo wtedy nawet jak półmrok jest to nie trzeba światła zapalać

1 polubienie

Szczerze przyznam , że nie mam ulubionych książek czy pisarzy. Zerkam na opis książki i wtedy decyduje czy czytać czy nie :wink:

Dokładnie też tak robię. Książki są przeważnie w stanie idealnym. Za naprawdę super ceny.

1 polubienie

Powiem ci, że mnie też udało się znaleźć tam tylko 4 książki, które naprawdę mnie zainteresowały. Tzn na odmóżdżenie czytałam sobie trylogię winnych no i ten kryminał, ale nie pamiętam tytułu :rofl::rofl:
Książek jest tam sporo, ale jakoś inne do mnie nie przemawiały :sweat_smile:

Ja jedynie co lubię przeczytać, to jakieś romansidła, coś lekkiego i przyjemnego do czytania :smile:

2 polubienia

Ja to uwielbiam cobena :slight_smile:

2 polubienia

Ja nic jeszcze nie czytałam jego, ale ciągle gdzieś mi się przewija i dużo ekranizuja jego książek