Porada aranżacyjna

Dziewczyny, moze ktoras z Was ma jakis pomysl. Zrobilam corce zabudowe w pokoju,ale srednio przemyslana…powstal tam taki kacik z ktorym nie wiem co zrobic. Gleboki jest na metr, wysokie na 1.3m od strony schodow musza byc lamele, zeby corka nie wpadla na pomysl podchodzenia do okna. Kurzy sie tam, srednio ustawne to jest. Macie moze jakis pomysl?

A może jakiś kącik czytelniczy? Fajny dywan, na ścianie waskie półeczki, moze jakaś mała pufa ?
Tylko trzeba by było ułatwić tam wejście

Myślę, że możesz fajnie wykorzystać ten kącik :slightly_smiling_face: Skoro jest tam lamela i nie bardzo da się podejść do okna, to może: zrobić przytulny kącik do czytania – poduchy, mata, kilka półek na książki i lampka na baterie…albo wstawić pufy lub skrzynie na zabawki – dzięki temu kurz się nie będzie tak zbierał, a jednocześnie zyskasz dodatkowe miejsce do przechowywania… ewentualnie powiesić zasłonkę albo baldachim, żeby stworzyć namiastkę „sekretnej bazy”…Najważniejsze, żeby wykorzystać przestrzeń praktycznie, a jednocześnie tak, by córka chętnie tam zaglądała.

Ale mówisz o tym kącie gdzie stoi ten domek dla lalek?

A nie myślałaś żeby to zabudować po prostu i zrobić jakieś półki dla lalek książek itp. ? Córka by nie wchodziła, dodatkowe miejsce na przechowywanie skarbów, albo jeśli dałoby radę powiesić tam ubrania na wieszakach to zrobić taką mini garderobę w stylu montessori żeby mała mogła sobie sama rano outfit wybrać

1 polubienie

Też mam w pokoju syna taki kąt pod dachem i na razie nic z nim nie zrobilam ale mam zamiar zabudowac to szafą

Kurcze ciężki temat. Na jakiś kącik za mały a jak zabudujesz półkami to światła z okna nie będzie. Może masz kogoś kto korzysta z czata gpt może on podpowie ci co tam zrobić. Bo puli co to ja tam widzę jedynie miejsce na kwiatka

Albo może zabudować lamelami tylko do okna i na tym podesciku jeden lamel ściągnąć żeby mogła sobie tam wchodzić ale nie dochodzić do okna.

1 polubienie

ja bym tam zrobiła miejsce na gry planszowe pytanie czy córka będzie miała dostęp do tych rzeczy czy ktoś jej musi ściągać bo jak nie ma to gry planszowe są fajnym pomysłem albo jakieś zabawki którymi musi się bawić pod opieką dorosłych czy jakieś farby, plastelina

albo jakiś projektor gwiazd lub jak jest jak podłączyć projektor żeby rzucić jakiś fajny obraz na ścianę ale myślę że projektor czy fajna lampka wystarczy

Tak :wink: ja bym tam robila :slight_smile:

Tak wlasnie tam :slight_smile: tam jest dosc gleboko bo metr, a nie moge zrobic kacika czytelniczego bo lamel zaslania wejscie, a zdjac go nie moge bo mala miala by za duze dojscie do okna.
Sproboje zobaczyc tak jak sugerowala @Karcia zeby obrocic je o 90st.
Szafka ponizej ma kiedys pelnic role szafy, ale poki co mloda tam zrobila swoja dziuple na lalki i inne skarby.
Cala zabudowa jest na wysokosci ok1.3-1.4m wiec od frontu mloda nie ma sie tam jak dostac. No zepsulam :woman_facepalming::woman_facepalming::woman_facepalming:

No czasami coś co wydaję się super praktyczne takie nie jest. No nic nie poradzisz jakoś trzeba to teraz zaaranżować. Ja nie mam innego pomysłu ale może któraś z dziewczyn jeszcze na coś wpadnie. Są też takie siatki zabezpieczające balustrady dla dzieciaków może takie coś jeszcze dodatkowo zrobić żeby nie bać się że dziecko spadnie. Znalazłam taka ale są też inne i tańsze i droższe i różne wzory

1 polubienie

Myślę że pomysł karci właśnie jest spoko, by te lamele szły w stronę okna a ona mogła sobie wchodzić od strony tych schodków i zrobić sobie sekretna bazę.

1 polubienie

Pomysł @Karcia z zabudowaniem całkiem fajny. Zdecydowałabym się na to, albo ewentualnie zabudowałabym jako szafkę/polki, ale tak, żeby nie zasłonić okna, wtedy coś tam przechowywać, zabawki, gry itp

2 polubienia

Dokładnie odgrodzić i od okna i by mała mogła sobie wykorzystywać czy to na salę y czy to na bazę lub zabudować w górę dalej

Też uważam to za najlepszy pomysł :slight_smile:

Namowilam Szanownego na przelozenie lameli :smiley: nie obylo sie bez sapania, ale wkoncu sie zgodzil.
Teraz jeszcze tylko poczekam z 3miesiace az sie za to wezmie :face_with_hand_over_mouth:
Dziekuje Dziewczyny :heart::heart::heart:

1 polubienie

Daj znać jak wyszło i czy spełniło swoją rolę

1 polubienie

Właśnie daj znać i pokaż jak to wyszło :heart_eyes:

1 polubienie