Poradzcie mi :)

No my dziś byliśmy właśnie na zakupach kolejny na liście jest właśnie monitor i kilka innych rzeczy myślę że nie ma się nad czym zastanawiać i na czym oszczędzać 

Co tam udalo ci sie dzis kupic?

Lista sie skraca ?;) czy zakupy nieplanowane wpadły do koszyka?;)

Anisss Mamy wózek z gondola i spacerowy oraz nosidełko i bazę do niego , mam jakieś butelki i smoczki , zawieszkę do smoczka oraz zestaw do włosów ale to kropla w morzu jak patrzyłam na listę w kolejnym tygodniu myślę że zrobię jakieś większe zamówienie ale muszę popatrzeć na różne strony do bym chciała mam np upatrzony już kocyk z mymemi i ręcznik oraz zestaw dla mnie do szpitala z canpola podkłady itp 

No ja zaczynalam od szpitala wyprawke ;) bo to priorytet wg mnie czyli koszule majty podklady nigdy nie wiadomo kiedy sie trafi.

W sumie sporo juz masz takich kosztownych rzeczy;)

A po corce nic nie zostalo ci?

Anisss jednak minęły prawie dwa lata mało co się nadaje np koszule bym mogła niby mieć do szpitala ale ja długo leżałam przy Laurze prałam wszystko w szpitalu ręcznie i np krew nie do końca zeszła :,/ dla mnie właśnie to najmniejszy problem jadę na tandetę kupuje majtki , biustonosze itp :) 

U nas chicco baby hug baaardzo polecam. W dodatku po roku użytkowania można jeszcze w super cenie sprzedać na OLX bo dobrze trzymają cenę. Łóżeczko dostawne pewnie bym się skusiła ale łatwiej było męża wyeksmitowac z łóżka. Wózek mamy xlander x cite z wkładką niemowlęca służył od narodzin. Gondola to była moja zmora po starszej córce, więc cieszę się że udało się bez ale fakt najpierw pomysł wyprobowany przez 2 kolezanki bo sama z początku mialan wątpliwości bo jak to tak to bez gondoli :) 

ja w pierwszej ciąży nie miałam poduszki do karmienia a w drugiej kupiłam i jestem mega zadowolona 

Hehe no 2 lata nie duzo w sumie patrzac na rozstrzal wiekowy u nas ;) hehe mi jedynie kocyk zostal po corce w sumie dwa ;)  byly prawie nowe;) 10 lat ale nadal swietnie sluza ;)

Co do koszul nie wyzuvsj ich zbyt wvzesnie;) moze sie przydadza po domu po pologu zawsze zdazysz wyzucic;) sporo osob kupuje na porod specjalnie uzywqne koszule z mysla o ich pozbyciu potem;) 

Fajnie ze mozesz vieszyv sie ta chwila zakupow wyprawjowych w realu;)

Ja myśle ze 2 lata okej będą 

Nad dostawką myślę albo Kinderkraft albo chicko albo lionelo tak że dylemat ogromny mąż się śmieje że tyle typów mam że się nie będę mogła zdecydować i skończy się na tym że kupię po prostu łóżeczko;) no koszule to wiecznie problem właśnie ale biustonoszy w takiej ciąży nie kupowałam dużo może się nadadza jeszcze te do mam i nie będę musiała kupowac :)

Mieliśmy dostawke od Chicco i polecam szczególnie naprawdę jakość wykonania super.

MamaLaury najfajniejszy czas teraz:D oj kocyk i ręcznik mam z mymemi i polecam super są. Popatrz sobie też ręczniki z texpol bo oni mają też świetną jakość jeśli chodzi o produkty, czy to ręczniki czy pieluszki bambusowe. 

Z chicco u nas tez świetnie się sprawdziła 

Jeśli chodzi o listę wyprawkową to miałam i polecam taką sobie sporządzić ułatwia kompletowanie wyprawki . Spisać najpotrzebniejsze rzeczy i zacząć kupować wiadomo ze wszystkiego nie da się od razu więc na raty.

Ja sobie spisałam potrzebne rzeczy i kupowałam partiami 

Nie wiem czy nie stanie na tej z Kinderkraft jednak bo wpadła mi w oko poza tym wózek z tej samej firmy:) no ja mam listę wyprawkowa wydrukowana dość fajna konkretną na której są wypisane rzeczy które są potrzebne ale także i te dodatkowe super lista :) 

Ja też kupowałam co miesiąc co innego i właśnie te większe wydatki zostawiałam osobno a takie trudniejsze rzeczy w miesiącu kupowałam po prostu więcej żeby kwota mniej więcej była taka sama w każdym miesiącu

Tak jest sobie rozłożyć najlepsi bo prawda jest taka że tak czy tak kwota się uzbiera nie mała w lipcu trzeba :) 

Ja co miesiąc miałam określona kwotę i kupowałam rzeczy dla córki 

najlepiej sobie jakos grupowac rozdzielać to tak sie tego nie odczuje, no i przede wszystkim nie ulegać tak tym wszystkim pieknym ubrankom kocykom i innym przydasiom dla dzidziusia;) spróbowac zachowac ten umiar;)