Mogą też przestać działać jak za dużo się tego używa, mogą wysuszać śluzówkę zamiast nawilżać więc co za dużo to nie zdrowo
Uzaleznienie moga powodowac krople zmniejszajace przekrwienie śluzówki nosa, one dzialaja szybko i dlugotrwale;)
Prawda tez taka ze jak cos nam sie sprawdzi to stosujemy juz tylko to bo po co szukac czwgos innego;)
A teraz pytanie kropli do nosa nie powinno uzywac sie dluzej niz 5 dni u dzieci 3 dni jesli nie pomagaja nalezy zwrocic sie do lekarza z dziećmi wiadomo biegniemy od razu donpediatry a jak bywa z wami doroslymi? ;D
Anisss ja pamiętam że nam lekarka zaleciła stosować do 5 dni krople ale córce katar nie przeszedł więc zgłosiłam się ponownie do ośrodka i wypisała kolejne krople tylko z inną substancja i mogłam kontynuować leczenie kolejne 5 dni aż pomogło jeśli chodzi o dorosłych krople są mocne i mogą powodować uzależnienie dlatego nie jest zalecane długotrwałe stosowanie ich
ksylometazolina właśnie uzależnia i może powodować przekrwienie nosa jak sie dłużej używam. Nawet nasivin lekarz nam pozwala maks 5 dni, ja swoje do nosa też tyle tylko mogę brać
O kurcze Lepiej czytać ulotkę
Nam też właśnie nasivin nie kazała używać dłużej niż 5dni, ja się tak stosowałam do jej zaleceń, bo właśnie słyszałam, że zbyt długie stosowanie jest nie dobre.
U nas zawsze sól fizjologiczną się sprawdzała