Powrót do pracy po urlopie macierzyńskim

Drogie mamy, jak wyglądał wasz powrót do pracy po urlopie macierzyńskim lub wychowawczym? Stresowałyście się? Jak poradziłyście sobie z tymi zmianami? Jak dały radę wasze dzieci? Podzielcie się swoimi historiami.

Przy pierwszym synku po macierzyńskim wróciłam do pracy . Teraz po drugim przeszłam na wychowawczy , ile będzie trwał ? czas pokaze narazie cieszymy się sobą �

Ja po urodzeniu dziecka z chwilę pisałam pracę dyplomową, broniłam  się na studiach, koñczyłam zaległe rzeczy  z pracy. Było ciężko  potem chwila  macieżyńskiego inpracowałam zdalnie. Niestety  od czwartku  odwołali w firmie  pracę  zdalną i będzie  ciężko  ponieważ  do biura  mam godzinę  drogi  po drodze jeszcze  musze dziecko  zostawić  w żłobku. Zobaczymy  jak będzie  za ciężko  Idę na wychowawczy. I tak mam wyrzuty sumienia, że dałam  dziecko do żłobka 

Ciekawy temat  😊🤩

A czy jestbtez tutaj mama która zaszła w ciążę przy końcówce urlop rodzicielskiego ? Wykorzystałaś zaległy urlop i wtedy przeszłaś na zwolnienie ? :) kiedy pracodawcy to ogłosiłas :)?

Pierwsze dziecko na razie macierzyński jednak planuje pozostać jeszcze z córką przez wychowawczy 

Szkoda,że nie jest platny  urlop wychowawczy :( 

To może skorzystasz z aktywnie w domu 500 zł, zawsze to coś Annka :) 

Moja córka za niedługo ma roczek więc też szykuje się na powrót do pracy. Trochę się martwię, trochę się cieszę. Szkoda mi tych naszych dni, ale też bardzo lubię swoją pracę. 

Tez już bym chciała wrócić ! Ale nieststy do swojej pracy nie mogę a jakos boje się szukać czegoś nowego po takim czasie przerwy :(

Anna,  a gdzie pracujesz, czy się zajmujesz? Super słyszeć, że cieszy Cię to czym się zarobkowo zajmujesz :))

Dwa Cudne Szczęścia, nie możesz wrócić - dlaczego ? Co się dzieje ?

Dwa cudowne szczęścia Super, że masz możliwość spędzić więcej czasu z maluchem <3

Gosiałek Podziwiamy! Niestety nie każda mama ma możliwość zostać z dzieckiem

Drogie mamy, a czy wracając na rynek pracy po urlopie macierzyńskim lub wychowawczym korzystałyście z doradztwa zawodowego?

Nie brałam tego pod uwagę ale może to jakieś rozwiązanie :)

Ja wróciłam od sierpnia. Mały zostaje z mamą. Czasami ciężko ogarnąć bo mama też pracuje ale jakoś dajemy radę. Mały się nauczył że jedzie rano do baby i nie ma problemu 

Mamycanpolu ja wróciłam do pracy, w której pracowałam przed zajściem w ciążę, więc nie było problemu.