Praca a karmienie piersią – poznaj swoje prawa

Niestety nie w każdej pracy można z tej przerwy skorzystać czy też nie ma po prostu gdzie - tak było u mnie

tylko chyba niektórzy znam taką jedną mame która nawet nie mogła w pracy karmic.

a co z zaświadczeniem od lekarza o karmieniu piersią ? U nas firma takie wymaga.

Zależy jaka praca

Moim zdaniem w dzisiejszych czasach wiele kobiet ze względu na prace rezygnuje z karmienia piersią, gdyż pracodawca patrzy na to niezbyt przychylnym okiem

Trzeba mieć zaświadczenie od lekarza o karmieniu

naprawde? nie wiedzialam ja po urodzeniu wogole stracilam prace wiec ten artykul raczej mi sie nie przyda

zalezy jaka praca to fakt :frowning: gorzej jak fizyczna

Po pierwszej ciąży nie wróciłam do pracy, miałam wtedy pół roku macierzyńskiego, dla mnie to było zdecydowanie za mało, żeby zostawić dziecka, ale znam te przepisy i warto z nich korzystać.

Nie wiedziałam, że tak naprawdę można :open_mouth: świetny artykuł

Jak wróciłam do pracy to już nie karmiłam

O mamusiu niewiem czy bym dała rade tak :o chociaz w sumie jak trzeba :smiley: w dzień jak zostawię to jakoś wytrzyma beze mnie ale w nocy tylko cycuś także zero imprez hah :d

ja nie pracowałam więc nie miałam tego problemu

ja po ciąży pracowałam i w moim przypadku ściągałam pokarm

wszystko zalezy od sprawy indywidualnej ale raczej sie nie spotkalam by mamy mialay przerwe na karmienie

Ja akurat nie pracuje ale bym nie dala rady pracować

ja znam mamy ktore tak robia. To nie chodzi o to ze wracaja do pracy gdy dzieko jest male i kp jest jedynym ich pozywieniem. Mowa o ponad rocznych dzieciach. Mamy pracuja po 7 godz, karmia dziecko przed i po pracy oraz w nocy, uciazliwe to nie jest. A w dzien dziecko je stale posilki.

Ja się uczę ale nie kp bo mała się denerwowała

ja wróce do pracy dopiero jak Córka pójdzie do przedszkola

Pracodawca musi.zapewnić przerwy