Praca, a wychowywanie dziecka

jeju to chyba coś ze mną nie tak bo ja nie potrafiłabym zostawic dziecka z opiekunka czy dac do żłobka

jeju to chyba coś ze mną nie tak bo ja nie potrafiłabym zostawic dziecka z opiekunka czy dac do żłobka

Ja również uważam, że praca to ważna część życia. Roczne dziecko jest już wystarczająco duże, aby mogło iść do żłobka bez krzywdy dla niego, a wręcz z pożytkiem. Dziecko na pewno szybciej się rozwija, gdy ma styczność z rówieśnikami, a nie ciągle rodzice i rodzice. Dla kobiety też jest dobrze, gdy w końcu nie żyje samym domem i wyjdzie do ludzi, bo ile można? Oczywiście jeśli ktoś świadomie decyduje się na siedzenie w domu i to lubi, to okej, ja to po macierzyńskim bardzo chciałąbym wrócić do pracy. 

Aga K oczywiście że styczność z rówieśnikami pozytywnie wpływa na rozwój,ja oczywiście nie zamierzam nie pracowac,korzstam po prostu z mozliwości urlopu.Ja raczej lubie wszystko wiedziec a taki roczniak który nie mówi to nie powie czy mu dobrze czy dzieje się coś złego w złobku.Dlatego mam takie hamulce przed oddaniem do złobka

Każdego z nas czeka powrót do pracy na pełen etat. A dziecko też potrzebuje kontaktu z rówieśnikami. Więc myślę że 2.5 latka to dobry czas żeby posłać do przedszkola i wrócić do pracy na cały etat. 

Ja też jakoś nie mam parcia na pracę. Tym bardziej że mieszkamy na wsi i koszt dojazdu do pracy by dochodził więc nie kalkuluje się nam to. Dlatego póki co siedzę z dziećmi w domu

aneczka no własnie u nas do przedszkola przyjmuja od 2,5 roku i tak planuje wtedy wracac

DoNiWe u nas tak samo więc ja planuję tak wysłać córeczkę do przedszkola zobaczyć jak się zaadoptuje tam.

U nas przyjmą od 2,5 ale tylko jeśli dzuecko jest odpieluchiwane. 

u nas przyjmuja w prywatnym od 2 i dziecko nie musi byc odpieluchowane

u nas przyjmuja w prywatnym od 2 i dziecko nie musi byc odpieluchowane

U nas od 2.5 i też nie musi być odpoelichowane

figa to u nas tez jak juz dziecko samo korzysta..dlatego chce by skonczyła z pielucha jak skonczy 2 lata

DoNiWe życzę żeby Ci się udało bo mi się udało się. Zaraz dwa latka i pampersy jeszcze 

Gabi ma 2.4 i dalej nocnik jest beee 

PattMaz to u nas zaraz 2 latka i jak pytam czy usiądzie albo czy zrobi siku to mówi nie. A czasmi sama z siebie siada.

u nas wlasnie caly czas na nie.

PattMaz u nas niby się a czasem sieda

aneczka mam nadzieje że sie uda,na razie woła na nocnik ale siku nie robi za to kupke czesciej robi na niego....potrafi zawołac jak jej się chce

DoNiWe to jakiś postęp jest