A jaki macie pomysł , co kupić dla 10 letniego chłopca i dziewczynki ? (Dla bliźniaków)
Hoho to już wyższa Szkoła jazdy
No może już coś pod szkole typu plecaki , worek na strój do wf, jak w okresie letnim mają urodziny ? Też rodziców bym podpytała wcześniej jak to są bliższe relacje ![]()
Ja Ci tak Piszę pos siebie trochę bo lubie praktycze prezenty i z głową ![]()
Moze lego jesli lubia
moja corka ma 9 lat i juz srednio bawi sie zabawkami ![]()
woli jakis ciuch albo kosmetyk typu cos do wlosow, jakis krem ![]()
Ja się z tobą zgadzam.
Powiem tak przy pierwszym dziecku jeszcze tak gadające zabawki to nie przeszkadzają Ale zapewniam, że przy drugim zaczynają one jeszcze bardziej irytować może dlatego że maluch aż tak bardzo się na to nie zrzuci ale starszak pierwsze co zrobi będzie ci molestował taką zabawkę w tak wkurzający sposób.
No i co możesz starszemu powiedzieć ale słuchaj to zabawka maluszka nie - musi być przetestowane przez starszego
@Mamilove najbezpieczniejszy prezent dla takich dzieciaków to jest voucher do jakiegoś lasercity i tym podobne. Bo to zaczyna być wiek że zabawki to jest eee dziecinada. Bo one niby takie duże. Mogą jeszcze być klocki. Jak już to bardzo fajne Ja kupiłam to teraz dla sześciolatki ale ogólnie sama się przekonałam jak byliśmy ostatnio na wakacjach że takie rzeczy najbardziej wciągnęły to “chemiczne laboratorium”.
My kupiliśmy coś takiego
Albo kolejną bardzo dobrą rzeczą by był po prostu w voucher do jakiegoś Empiku
Nooo faktycznie kolejna zabawka:face_with_diagonal_mouth:
to chyba w dysona polecę. Ja też kupowałam ten zestaw z viledy chyba pod choinkę albo na urodziny 2 już nie pamiętam na co ale na coś kupowałam dla chrzesnicy mojej córki
extra jest
O byłam dziś w smyku i tam mają cały regał wlansie z takimi super rzeczami do robienia eksperymentów
nawet nie wiedziałam że takie można tam dostać
świetna sprawa
Teraz szczerze to jest największy szal. Moja ma ten zestaw od robienia długopisów. Co jakiś czas ktoś dostaje nowy długopis i nie są takie tragiczne do pisania ![]()
![]()
W zeszłym roku byłam w bardzo fajnym miejscu na wakacjach i wszystkim z okolic właśnie Beskidu Żywieckiego polecam zwłaszcza przy dzieciakach 5+ i pani Ewa właścicielka właśnie prowadziła eksperymenty na postawie tych materiałów i dzieciaki były bardzo zaangażowane.
Super to jest sprawa
jakieś chemiczne eksperymenty , coś do własnego stworzenia i wgl
Większość jest od 6+
Oo to fajna akcja , za kilka lat skorzystamy ![]()
![]()
A może jakieś fajne LEGO? Np moja córka dostała niedawno a ma 17 lat bukiet kwiatów. Fajne są teraz te zestawy
Ja ostatnio 10latce kupowałam właśnie LEGO 3w1 i zeszyt do tworzenia komiksów bo bardzo lubi. Może dwa zestawy LEGO różne to mogą potem się wymienić, albo jakąś grę żeby wspólnie pograli?
Książki też pewnie mają jakieś co lubią albo koszulki ulubionego zespołu ![]()
A może nie wcale taki fizyczny prezent a voucher np na gokarty czy bilety do kina
Jeszcze dobrym pomysłem są gry planszowe dla dzieci w takim wieku . Mam troszkę młodszego chłopca w rodzinie i kupujemy zawsze jakąś planszówke i się sprawdza . Ostatnio była to gra „słowa na okrągło „ . I naprawdę fajna .
Ja te z jestem fanką planszówek tylko mamy niektóre dzieci które chętnie grają a takie które po 10 min się nudzą i odchodzą
My teraz też kupowaliśmy na prezent Lego , raczej zawsze się sprawdza
To masz rację, też przeważnie kupuje Lego i zawsze się sprawdza , ewentualnie pytam czy już takie mają .
Z kupowaniem Lego to trzeba być ostrożnym bo można kupić takie same. Plus dzieci układają jakieś tam serie , które lubią i trzeba wiedzieć jakie najlepiej się spodoba , bo kupić lego bo to lego to też bezsensu bo dziecko nie będzie zainteresowane. A jeszcze też jak jest wiek napisany na Lego to też różnie wychodzi bo dzieci są na różnych etapach w układaniu . I jest napisane 6+ , a dziecko układa bardzo dużo i już mu się kupuje większe - wiekowo .
Dziewczyny @MamaSloneczka @karolina27034 @AnetteSo odkurzacza nie kupię bo mama kategorycznie zabroniła takich zabawek. Żadnych grających ani nic w tym rodzaju l. Sama też nie powie co chce. Powiedziała że pieniędzy mamy nie dawać tylko jakieś symboliczne prezenty. Kurde no dziwna jest no ale co poradzę.
Mam taki pomysł co wy na to ? Lalka ta materiałowa z little Dutch. Kiedyś chyba któraś mam o nich wspominała albo o jakiś zabawkach z tej firmy ale nie wiem gdzie to było
Kochna jest ta laleczka
urocza ![]()
Ty a tak myslę a jakbyś personalizowny kocyk zamówiła ? Jest teraz szeroki wybór a też później np może wykorzystać w żłobku czy przedszkolu do leżakowania ![]()
Dostała na chrzciny od chrzetnej taki kocyk z imieniem i w zasadzie z metryczką tylko chyba taki beżowy
Little dutch ma piękne zabawki! To bardzo dobra firma
nam się udało wygrać w konkursie od nich kolejek i lalkę materiałową ale takiego chłopca i naprawdę sa super jakościowo
No właśnie tak gdzieś mi się wydawało że któraś z was chwaliła bardzo tą firmę. W kwestii lalek nie jestem dobra. Chodzi mi też o to żeby była właśnie dobra jakościowo. Skoro mówisz że super to biorę nie będę kombinować
najwyżej dokupie jakąś książeczkę