Ta wasza druga babcia to taka jak u nas
zawsze jest powód żeby nie przyjechać ![]()
![]()
![]()
ale i tak mieliście sporo gości
u nas syn miał urodziny w październiku i nikt nie przyjechał. Jedno dziadkowie nawet chyba nie pamiętają jak wnuk ma na imię
a babcia (moja mama) pierwszy raz w życiu zapomniała
nie wymagam od nikogo żeby przyjeżdżali , ale jednak synowi było przykro
zabrałam go na trampoliny , do cukierni , w domu zrobiliśmy sobie kino . Także w sumie dzień był fajny
Ja mega doceniam to co mam, że do nas zawsze rodzina przyjeżdża żeby pomóc. W ten weekend rodzice moi przyjechali do mnie na nocke bo mąż cały weekend w pracy po 12 h i mama mi ugotowała obiad na 3 dni, zrobiła i zamroziła farsz do krokietów zebym miał gotowy, zrobiła pranko, posprzątała a mój tata zabrać syna na spacer, bawił sie z nim itp. Także ja faktycznie moglam odpoczywać 🩷
To super masz rodzicow to sie ceni ![]()
@Efektdomi to naprawdę wspaniale , że masz taką pomoc. To rzadkość i tak pozytywnie zazdroszczę. Moi teściowie z wyboru się nie angażują. Teściowa twierdzi , że ona już swoje dzieci wychowała , niech teraz oni wychowują swoje. Mówiłam , że to przecież jej wnuki , a ona że właśnie to wnuki a nie obowiązek
z kolei rok temu zmarł mój tato , mama jest bez prawa jazdy a ma 60 km do nas , więc nie przyjeżdża zbyt często. Jedynie np. na święta mój mąż po nią pojechał a później odwiózł. Nie mogła zostać u nas na noc , ponieważ ma psa , który nie akceptuje innych psów . A my mamy psy i po prostu nie dałoby się ich pogodzić. Także zawsze jest tak , że musimy po mamę pojechać a później ją odwieźć , dlatego jest dość rzadko u nas
Do nas rodzice męża przyjeżdżają w weekendy nas odwiedzić, zawsze przywożą nam sporo jedzenia
cieszę się że mamy takie wsparcie. Pod koniec ciąży teść mówił że jak będzie trzeba to przyjedzie do nas na noc jak akcja porodowa się zacznie żeby zająć się naszymi pieskami podczas naszej nieobecności
A na teściów to tez nie mam co liczyć, tzn oni zawsze mówią, że pomogą ale jak przychodzi co do czego to dzisiaj nie da rady, tutaj nie za barfzo im pasuje itp. Dlatego już nie opdowiadam nawet na ich teksty, że jak cos to pomogą ![]()
Dlatego ciesze się, że mam swoja rodzinę 🩷 moja siostra juz powiedziala ze jak sie zacznie akcja to dzownic i przyjedzie do mojego starszego syna, nawet wyjdzie z pracy bo ma duzo wolnego ![]()
To ja tak mam.m z moimi rodzicami, tzn na mama bo tata dużo pracuje ale jakbym zadzwoniła do niego to by przyjechał. Po porodzie byłam wykończona, ledwo chodziłam przez ból blizny, miałam zapalenie piersi i strasznie źle się czułam. Powiedziałam mamie że źle się czuję i że położne w szkole rodzenia mówiły że jeśli ktoś chce w gości przyjechać zaraz po porodzie to tylko żeby pomóc nam, bo maluszek nie ma odpirnosci i lepiej towarzystwo nie przyjeżdzać więc … moi rodzice pojechali na wakacje, a mama zamiast się zapytać jak się czuję to ciągle wysyłała mi zdjęcia
Strasznie mi przykro
a jakie masz teraz kontakty z mamą? W porzadku?
Ja sobie przypomniam właśnie że po porodzie każdy dzwonił i pytał ja synek a mnie każdy mial gdzieś…. Wszyscy z wyjątkiem mojego taty
on dzwonił i przede wszystkim pytał co u mnie, czy coś mi trzeb, czy wszystko dobrze ze mną itp. ![]()
I jeszcze mnie kolezanka roczuliła bo każdy same prezenty dla bobasa a ona dla bobasa no
I dla mnie
nie bylo to nic wielkiego ale po prostu mega mile, że ktoś pomyślał o mnie 🩷
Taaak. Remiza już zarezerwowana ![]()
mamy niedaleko siebie taka w zeszłym roku wyremontowana więc nowiutki, czusciutko. Ja też nie miałam 18 i mąż też nie miał więc stwierdziliśmy że corce zrobimy. Tak jak mówisz mąkę wesele. Naszej rodziny jest ok 30 osób do tego córka sobie znajomych zaprosi i się uzbiera pewnie z 50 osób. Moja rodzina jest taka że muszą potańczyć więc w lokalu jakimś nie ma opcji bo każdy będzie sztywno siedział. A w remizie możemy siedzieć ile chcemy i robić co chcemy. Coś tam do jedzenia się zrobi a to ja a to mama. Jeszcze nasi przyjaciele z Anglii też przylecą na pewno więc będą z 2-3 dni wcześniej więc cos mi przyjaciółka pomoże a resztę weźmiemy catering i jakąś dziewczynę do obsługi. Raz że jak liczyłam to wyjdzie mnie to taniej a dwa to mamy swobodę. A przy sprzątaniu też zawsze jest wesoło bo większość osób w niedzielę na kacu przyjdzie pomóc ![]()
![]()
![]()
Tak a jak już nie ma wyjścia bo np jej córka na siłę ja weźmie tak jak na mikołaja to nawet kurtki nie ściąga tylko siedzi 10 min i do domu ![]()
A dzięki, z mamą o dziwo mam dobry kontakt bo nawet jak jej zwrócę uwagę to ona najpierw się obrazi a później już normalnie rozmawiamy. Nawet po zwróceniu uwagi i sugestiach nie zdaje sobie sprawy że robi coś źle.
Nic tylko się cieszyć i korzystać
taka pomoc jest naprawdę ważna bo nie wiemy kiedy będzie trzeba skorzystać. Super , że otaczają Cię tacy ludzie . Dzięki temu możesz mieć taki spokój psychiczny.
@MojeM1 prababcia od strony mojego taty tez nie wie jak moja corka ma na imie ![]()
![]()
nie byla zbytnio zainteresowana , do tej pory nie widziala wnuczki , jak hdzies indziej sie urodzi to dzwoni do mojwgo taty i mowi ze musi szybko jechac , bo te wnuki tqk szybko rosna
mala ma 5 miesiecy i nie wie ze ma jeszvze inną babcie ![]()
@Efektdomi moja mama tez mi bardzo przed i szcegolniw po porodzie pomogla
to bylo dla mnie tak wazne i naprawde nie zapomne jej tego do konca zycia . Moja przyjaciolka tez zrobila prezent dla mnie i to tez mnie nardzo rozczulilo . Szczegolnie dopisek “dla dzielnej mamy” w ogole.sie tego nie spodziewalam , bo tak jak mowisz kazdy raczek robil prezenty dla dzidzi .
Za to tesciowa probowala przed porodem wpierac mojemu mezowi , ze mu sie malej imie nie podoba ![]()
a to chyba jej nie lezalo za bardzo , ale jej sie moze nie podobac , najwazniejsze , ze nam sie podoba ![]()
@Karcia super , ze macie taka mozliwosc z remiza u nas niestety brak takich bajerow . Jak bedziecie mieli tyle lsob do pomocy to tylko w ten sposob . Kazdy cos przygotuje i z glowy . 50 osob to naprawde duze male wesele osiemnastkowe ![]()
A bardziej niz imprezy to zazdroszcze wam tego wspolnego sprzatania po imprezie
to jest zawsze najzabawniejsze i najlepsze ![]()
W ogole to.u nas w rodzince tez kazdy lubi nozką poszurać
zawsze pelen parkiet
Tak właśnie to sprzątanie poNiej jest lepsze niż impreza ![]()
a ja jestem taką osobą że następnego dnia dzwonię że idziemy sprzątać i nie ma że nie
każdy niewyspany, skacowany gada że mu się nie chce ale i tak przychodzą. Robota wre, muzyka gra każdy wspomina co się działo hihi uwielbiam to.
O to to najwazniejsze. Babcia nie na nic do gadania może jedynie zaakceptować ![]()
W ogole jak mi sie marzy teraz taka impreza . Cokolwiek wesele , osiemnsatka no tam gdzie mozna potanczyc i potem potanczyc z miotlą na sprzataniu ![]()
@asiam1 ja już nawet nie nalegam na jakieś wizyty czy odwiedziny. Jak nie mają ochoty to trudno. Moje dzieci wiedzą , że mają dziadków , ale sami już widzą jakie podejście mają do nich dziadkowie. Także wysuwają własne wnioski i trudno , niech dziadkowie żałują. Chciałabym żeby moje dzieci miały dziadków , z którymi wyjdą na spacer , pobawią się itd. Ale trudno , nie mam na to wpływu
To zapraszam za rok ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nikt cię nie będzie znał więc będziesz mogła robić co chcesz ![]()
Dziadkowie moich dzieci na szczęście się bardzo interesują i bardzo nie to cieszy że mogę liczyć zawsze na ich pomoc jak coś.
Co do prezentów to od dziadków i rodzeństwa dostali pieniądze, a ja kupiłam jeden prezent który na prawdę jej się spodobał i bawi się nim. Fabryka radości balony polecam Wam, bo super zabawa z tym jest. Oraz w przedszkolu dostała alfabet układankę magnetyczna i cały czas się bawi nią i przy okazji uczy literek.
Oooo spadasz mi z nieba ![]()
bede tanczyc z miotla
a tam , ze nikt nie bedzie mnie znal , obojetnie , moge z tabliczka z imieniem chodzoc nawet ![]()
@MojeM1 a to i ja nie nalegam
po co maja mi sie platac pod nogami. Ja to lubie gosci samoobslugowych , jak przyjezdzaja to sami sobie lodowke otworza albo powieddza ze sa glodni a nie takich cicho ciemnych , ktorych ciagle trzeba pytac czy może kawy , moze herbaty a moze glodni … a tacy wlasnie sa Ci ktorzy sie nie interesuja nami ![]()
Ja też mogę ? Żeby @asiam1 tak samotnie z tą miotłą nie tańcowała ![]()
Pewnie że tak. Wpadajcie dziewczyny. Zapraszam wszystkie
tam już 50 czy 100 osób to mi różnicy nie zrobi ![]()
nie tylko na imprezę was zapraszam ale na sprzątanie też ![]()
zrobimy after party. To była by impreza hahaha