Prezenty mikołajkowe i gwiazdkowe

Z racji na zbliżające się okazję i w związku z tym spore wydatki ;) bo i dzieciaczków do obdarowania w rodzinie sporo, czy uważacie, że da się i macie propozycje fajnych prezentów do 50 zł? Z jednej strony to nie duża kwota, ale biorąc pod uwagę np 6 czy 7 dzieci, robi się juz spora suma, a święta do obskoczenia dwa :D bo każdy chce znaleźć coś pod łóżkiem na mikołaja i pod choinką w Swięta ;) Chodzi mi o takie które faktycznie się sprawdzą/sprawdziły u Was a nie kosztowały majątku :) Zabawki dla dzieci w rozstrzale wiekowym od roku do lat 8 :D Może taka lista propozycji natchnie nie jedną z nas ;)

Mysle ze takie maluchy ucieszą się z czegokolwiek. U mnie zawsze sprawszają sie planszówki. Zalezy czym sie maluchy interesują bo z tym też jest różnie :D 

po własnym dziecku widzę, że to co deklaruje, że go interesuje nijak się ma do praktyki xD czasem zaskakujące okazują się być rzeczy co do których nie podejrzewałabym, że go zajmą, a tak się dzieje. Tym bardziej trudno zdecydować co zainteresuje dzieci, z którymi nie mam codziennego kontaktu. Ostatnio odkryliśmy klocki Meli - od dwóch mcy bawi się nimi prawie codziennie, ale to jest dosłownie jeden strzał na 20, że się tak zabawka przyjmie 

Ewe, według mnie tanio i fajne rzeczy można kupić w Pepco. Zabawki , które u nas są ciągle w ruchu to klocki,traktor i figurki z psiego patrolu i zwierzątka + czasem książki.Wczoraj kupiłam małemu wkrętarkę na baterie, bardzo mu się podoba.

Klocki gumowe, kolorowanki wodne, tablica magnetyczna. 

U nas, prezenty na mikołaja kupują chrzestni więc my jako rodzice odpuszczamy.. Pod choinkę prezenty kupuje babcia (mama mojego męża), i ewentualnie rodzice. 

U mnie Hania dostanie Lego od chrzestnego, barbie z rowerem od chrzestnej i moja mama się zadeklarowała że kupi jej zestaw play doh. Pod choinkę postawiłam na książeczki z naklejkami bo Hania uwielbia tego typu książki. A Staś od chrzestnego dostanie pieniądze, od chrzestnej w sumie nie wiem a od mojej mamy drewniane klocki. A pod choinkę dostanie książeczkę pucia i pościel do łóżeczka. 

U mas prezenty kupujemy tylko swoim pociechą bo za dużo by było dzieci do obdarowania a niestety maly krysisik przez tą pandemie

ja tylko robię swoim dzieciom,a pod choinkę oprócz nas prezenty robia teściowie bo z nimi mamy wigilię.tak poza tym to nie robimy prezentów

W zależności co dziecko lubi.

Dla dziewczynek można coś z tańszej wersji Steffi kupić zamiast Barbie a tak samo ucieszy i są większe zestawy.

Dla chłopaka jakiś pistolet Nerf lub ostatnio widziałam też tablice do strzelania z tej serii i wszystko w przystępnej cenie.

W tą sobotę w Auchanie jest rabat -20% na zabawki może coś przypadnie do gustu. W zeszłą sobotę też taka promocja była a miałam już upatrzone rzeczy i rzeczywiście niektóre się opłacało kupić a niektóre i tak wychodziły przez neta taniej lub w takiej samej cenie. Jeżeli ma się coś już konkretnego upatrzone i jest się zorientowanym w cenie to może w ten weekend coś się upoluje na interencie bo niektóre firmy oferują naprawde fajne rabaty. Ja właśnie dzisiaj jestem po złożeniu zamówienia i czekam na kuriera.

madziia88 - ta Stefi faktycznie super i fajne zestawy. Poszperałam jeszcze trochę i skompletowałam kilka zestawów, wyszły nie drożej niż 40 zł- konsola mini retro z 400 grami, to dla 7 latka, gra farmer, książka edukacyjna elementarz plus magnetyczna tablica dobrego zachowania - to dla 5latki, tor świecący z autkiem - dla 6 latka, chciałam załączyć zdjecia, ale nie wczytują sie ;( na pewno kupię jeszcze ta stefi :)

Ta magnetyczna tablica do dobrego zachowania to świetny pomysł!

Mi ostatnio udało się jeszcze na promocji w Auchan kupić Chi Chi Love Szczeniaczek sterowany na kabel po promocji za 52 zł też fajna alternatywa do tych wszystkich innych psiaków a pewna urocza księżniczka o takim piesku marzyła, więc udało mi się chyba trafić z prezentem.

Ooo ten szczeniaczek tez super i za taka cenę. szkoda ze najbliższy auchan 65 km :( dlatego większość rzeczy kupuje w necie, bo sklepy typu pepco, kik etc. u nas pozamykane. A ta tablice na Allegro kupiłam za niecale 11zl i jestem zaskoczona jakością, duża, z magnesami, pisakiem zmywalnym i gąbka :D wyglada na przedmiot za 30 zł

Elementarz w twardej oprawie, do czytania metoda sylabową tez 11zl a gra farmer w wersji podróżnej ok 17zł, ma wszystko to co pełna wersja tyle ze mniejsze pudełko etc. 

ewe tez zamówiłam ostatnio książki z tantis...i z czuczu dla małej....

warto poszperać w necie i posprawdzać ceny, bo jednak w sklepach stacjonarnie często jest dużo drożej, będąc miejscowo w księgarni ten sam elementarz kosztował ponad 20 zł 

Dla prawie 4 letniej chrzesniaczki kupiłam skarbonkę z motywem psiego patraolu bo w nim zafascynowana. Dla jej siostry 2.5 letniej puzzle bo bardzo lubi układać. Dla męża chrzesniaczki prawie rocznej zabawkę w kształcie pada i przyciskami z melodyjkami. A dla swoje prawie dwuletniej pociechy puzzle. Takie prezenty drobne na mikołajki u nas wyszły 

Dla dziewczynek (2 chrześnicę 4-5lat) sporo jest lalek Barbie w cenie poniżej 50zl.zestawy playmobile też na promocji można za tyle wyhaczyc. 

ja małej wziełam tablet edukacyjny synowi globus z aplikacja na telefon i starszej córce sztalugę i akcesoria do malowania....tak na każdego 70-80 zł przeznaczyłąm.na siebie 50 zł a mężowi niestety 160 bo padła mu maszynka do golenia

Tak naprawdę jest mnóstwo propozycji. Do 50 zł to np książeczki, klocki, zestawy do malowania, może jakaś zabawka do kąpieli, piłka, piżamka z ulubioną postacią z bajki, zestaw do jedzenia. 

Moja córeczka na mikołajki dostała drewniany zestaw kuchenny (tacka, dwie filiżanki, podstawki pod filiżanki, łyżeczki, czajniczek, dzbanuszek na mleko, cytrynki, herbatki)