Prezenty w żłobku

Nie wiem xo jwst z naszi czasami nie tak .
Ja pamietam jak mama mi kupowala np nowe buty i zawsze po powrocie ze szkoly pytala "i co kolezankom sie podobaly buty? " albo "i co mowily na nowe buty " :rofl: nikt u mnie w szkole nie zwracal na to uwagi :rofl: najwazniejsze zeby chodzic czytym a nie zeby wpasowac sie w insta mode :woman_shrugging:
@MamiNadi92 i takie podejscie powinny miec wszytskie dzieci :smiling_face_with_three_hearts: ale to swiadczy o bardzo silnym charakterze , on bedzie chodzil jak mu sie podoba a jak sie komus nie podoba to niech nie patrzy i po problemie

1 polubienie

To fakt radzi sobie ze wszystkim jeden minus on chodzi jak chce a matka do dyrektora :rofl: ale jestem dumna z niego bo nigdy pierwszy nie zaczyna ale potrafi się obronić i walczyć o swoje :clap:

Dokładnie ważne, żeby było wygodnie i ciepło, a czasami dzieci z zazdrością potrafią dogryzać.

Karma wraca tyle powiem. Tamte dzieci też kiedyś tego doświadcza. Nie wiem co chcą od tej bluzy. Chłopięca bluza tym bardziej że teraz jest większość unisex więc nie ważne jaki kolor czy co tam jest na niej. Poza tym prawdziwy mężczyzna różu się nie boi więc fiolet powinien bez problemu założyć :grin::grin::grin:

1 polubienie

oj przerobiłam ze starszakiem… teraz juz 8 lat koczy i jutro niesie prezenty dla kolegów z klasy… teraz w każdej torebce mamy: długopis z napisem: 8 urodziny Kajtka, gume rozpuszczalną mamba, żelki haribo mini 2 rodzaje, mini prince-polo, 3 rodzaje cukierków: milkyway, snicers i milka i piłkarskie naklejki - synek mały piłkarz :wink:
ale wracając w żłobku przynosiliśmy musy na początku, potem były to bańki, małe ukadanki, autka typu hot-whels, stempelki… u nas roczek dopiero w kwietniu :slight_smile: nie myślałam o tym co przyniesc… panie robią imprezke same :slight_smile: dziecko dostaje drobny upominek i balona :slight_smile:
nie widziałam zeby cos przynosili na urodzinki… ale chetnie poczytam co sie teraz nosi :slight_smile:

1 polubienie

Też nie rozumiem tego zwyczaju. Kiedyś po prostu się zanosiło cukierki i było po sprawie, a teraz matki rywalizują, która fajniejsze upominki zrobi.
Druga sprawa to nie każdy ma niewiadomo ile kasy, a kilkanaście prezentów to już spory wydatek się robi.

I suoer podejście dyrektora :slightly_smiling_face: U nas w żłobku w tym roku zostalo ustalone ze tort tylko z owocow. I dobrze. Kupilismy patere z autakimk i owocki i swieczkę i z glowy :slight_smile:
w ogóle uwazam że to na tyle male dzieci, ze zadnych gakaretek, babeczek i zwyklych tortów byc nie powinno.

Jestem tego samego zdania, ale niestety tak jest.

O musy to tez fajny pomysl , jak juz “trzeba” :see_no_evil:

Mojej siostry syn w przedszkolu!!! Nie chciał ubrać bluzy ze Spidermanem, bo była brązowa i dzieci się z niego śmiały, że ubrał się jak kupa… więc niestety czasy są okropne, a jeszcze gorsze jest to, że dzieci tego nie biorą znikąd, tylko z domu, od starszych, tych podobno mądrzejszych…

W szoku jestem :pleading_face::pleading_face::pleading_face:
Ale niestety tak to jest aktualnie, jak nie nosisz markowych rzeczy to najlepiej nosić neutralne bo cokolwiek innego jest postrzegane jako dziwne i blee.

Mój kolega mi opowiadał że jego syn chciał jordany, on mu kupił na necie, poszedł do szkoły i po powrocie powiedział że nie założy ich bo kolega mówi że to podróbka :dizzy_face:

1 polubienie

U nas w przedszkolu są tylko cukierki, ale jakieś owocowe galaretki pani prosi by przynosić jak coś. Nie ma żadnych prezencików.
Jejku dzieci w dzisiejszych czasach są straszni… A już presją grupy może wyrządzić wiele krzywdy dziecku…

Mini żelki , bańki , tatuaże , stempelki

Ja nie wiem tylko czy dzieci biorą przykład od rodziców czy z innego środowiska (?) . Moje dzieci aniołami nie są , ale nigdy w życiu by tak drugiego człowieka nie zranili.

No ale nawet jak biorą z innego środowiska to racZej chyba rodzice mówią co mozna a co nie można. Najgorsi to są ci co trochę więcej mają niż inni to w tedy takie państwo że starch podchodzić. Nie nawidze takich ludzi. Ja zawsze córce tłumaczyłam że nie ważne w czym się chodzi ważne kto jakim jest. Co z tego że ktoś będzie miał buty za 1000 jak będzie pustakiem. A ktoś może mieć buty za 10zl z lumpeksu i być super człowiekiem. Chociaż teraz w liceum to wszyscy chodzą jak bezdomni więc może dlatego moja córka nie zwraca uwagi na ubiór :rofl::rofl::rofl::rofl:

Hej hej modnisie w Zara jest mnóstwo wyprzedaży jelsi juz temat ciuchów mamy :wink:

WŁAŚNIE PRZEGLĄDAM :slight_smile:

@Karcia na wczasy topy i spodenki po 19.90 :thermometer::sunny::smiley::smiley::smiley:

1 polubienie

kolorowanki i naklejki oraz najważniejsze od kogo prezencik (torebki prezentowe)

żadna mama się nie przyczepi, bo alergia na co?
raczej każda mama bedzie zadowolna ze dziecko bedzie się rozwijało kolorując i naklejając naklejki :innocent:
koszt takiego prezenciku wyjdzie taniej niż batoniki :blush:
@madzia1209

1 polubienie

Ooooo patrzę. Dzięki :kissing_heart::kissing_heart:

1 polubienie