Prezerwatywy te tanie :)

Często  przy kasie w sklepe  widzę  prezerwatywy  te z nieznanych  firm i zastanawiam  się kto je kupuje? Pytam z ciekawości  czy wg Was one są skuteczne? 

Czy odważyłybyście  się je kupić?

Skoro ktoś dopuścił je do obrotu w sklepie ze tak powiem to raczej też są skuteczne. Żadna prezerwatywa nie daje 100% bezpieczeństwa wiadomo. 

Myśle ze nie wszystkich stać na te marki durex itp gdzie koszt 3 prezerwatyw jest dość spory . Wiec myśle ze kupują zamienniki tak samo jak z lekami :)

Annnna ma rację. Żadna prezerwatywa nie jest pewniakiem. A fakt, że A Durex płacisz dodatkowo za marke , daje możliwość na zakup tych tańszych 

Myślę że jak są dopuszczone do sprzedaży to spełniają jakieś wymogi i ludzie to kupują 

Nigdy się nad tym nie zastanawiałam.. 

Wątek trafiony , jest nad czym debatowac

Ja używałam lata temu tylko Durex . 

Wiesz co szczerze mówiąc no to ci z własnego doświadczenia nie powiem ale uważam podobnie tak jak moje poprzedniczki które tutaj napisały że jednak jeżeli coś takiego zostało wprowadzone do obiegu i można znaleźć na sklepowych półkach to jak najbardziej spełnia wszystkie standardy Nieważne że nie jest to ha znana droższa firma oczywiście należy pamiętać też właśnie o tym że w żaden sposób tak naprawdę jak również i ten nie daje stuprocentowej gwarancji że nie dojdzie do żadnego zdarzenia o wypadku nie wiem jak to nazwać którego byśmy nie chcieli natomiast już nie raz w swoim życiu Pokonałam się że tańsze wcale nie oznacza gorsze a wręcz przeciwnie Czasami jest to dosłownie to samo tylko po prostu płaci się za firmę i logo na opakowaniu

Też się nigdy nad tym nie zastanawiałam.  Ale muszą być ok skoro są w sprzedaży.

Pina trafione w punkt! U mnie także byly swego czasu różne w użytku i jakoś niespecjalnie dało się rozpoznać firmowe od tych tańszych 

Też tak myślę, że skoro są w sprzedaży to muszą jakieś normy spełniac. Są osoby, które ich nigdy nie przetestują ale i są osoby które tylko takie kupują :) 

Normalnie maja zejście :)

To ja chyba  nie jestem  taka odważna :p jak mówi  klasyk  "tanio to drogo" :p

Niby ja też. Mąż kupuje 

Nigdy nie ma pewności co i jak. I czy faktycznie w wielu przypadkach nie płaci się jedynie za firmę jak tu już padło 

Pina też uważam tak jak ty! Ja też nie raz się przekonałam, że tańsze nie zawsze jest gorsze. Skoro jest wykonane z takich samych materiałów, a ma inną, mniej znaną markę to czemu niby ma być gorsze? 

MamaEm no właśnie  nie wiem czy te same materiały. Chociaż  wiele  rzeczy droższych i tańszych wychodzi  z tej samej  fabryki 

To tak jak z produktami spożywczymi;) jedna fabryka produkuje i rozwozi do sklepów 

Gosiałek zapomniałaś dodać, że z tej samej fabryki z Bangladeszu:D