kiszonych ogorkow malej jescze nie dawalam ale za to je zupki ogorkowe ,z jogurtem owocowym nie ma problemu wypija natomiast kefir i banany odpodaja nawet jak podaje malej kaszke i wkroje tam banana to i tak niechce zjesc ,ale nektar bananowy to pila by litrami
Czym są probiotyki i w jaki sposób działają? Dlaczego należy je podawać choremu dziecku? Poznaj listę produktów, w których znajdują się naturalne probiotyki.
moja mała banana zje calego…tak bardzo lubi
a moj mały nie przepada za banaNEM WOLI JABŁKA I MALINKI
malinki? a skąd teraz je bierzesz?
a jak już wiecie Adaś nie chciał jesć jabłek a dziś zjadł prawie cały słoki od dżemu samych jabłuszek ale się cieszę
dobrze było go tak oszukiwac dodając jabłko do innych produktów
moj mały uwielbia banany…on zresztą lubi owoce i warzywa:)
arzana o tej porze roku to napewno jakies ze szklarni byle czym pryskane albo i importu
ewelina caly sloik od dzemu? to nie za duzo ,dzieci moga jesc ok 150g soku lub owocow dziennie
Mazi22 kontynuując rozmowę o jogurtach. To warto dawać zwykły naturalny jogurt i do tego owoce. Wcale nie musza byc świeże. Mozna podawać np. mrożone wcześniej lekko podgrzane w garnku, albo owoce ze słoiczka.
Ja tak robię.
no faktycznie przeciez moga byc mrozone, a jogurt naturalny jaki jest najlepszy dla tekiego maluszka?
bardzo żałuje, ze mój synek nie moze jeść przetworow mlecznych, tyle nowych smaków go przez to omija
mazi właśnie przeczytałam w artykule ze od około 11 miesiąca…czyli ja juz mogę małej podać…dzisiaj dam jej z banankiem
grace zeby moja mala chciala tak jesc to bylo by super jak jej robie kaszke i dodam banana zmiksowanegko na maksa czy jablko to wyczuje i zraz pluje natomiast rozne deserki z owocami to zjada bez problem umowa o desrerkach kupnych z owocmi
mi lekarz powiedzial że warto smakować te kupne deserki jak zaczyna się je wprowadzać do diety dziecka, ponieważ większość z nich wogóle nie ma smaku znaczy są bez soli bez cukru bo to niby zdrowsze tylko że później dzieci nie chcą jeść innych produktów, nie wiem na ile jest to prawda ja jestem dopiero na etapie wprowadzania cukini i innych warzyw, jak narazie to łyka bardzo łapczywie a zwłaszcza jak jest coś nowego. mam nadzieje że już tak zostanie
A my juz teraz po roku dajemy to co my jemy i nic malemu nie jest ale je za to wszystko wczesniej probowalam robic zupki nie chcial jesc pozniej kupowalismy tez tego nie chcial a jak dostaje normalny obiad to je a najlepsze jest miesko i cielece kielbaski sam bierze do raczki i je a co do deserkow jogurtow to lubi danonki itp
danonki są zresztą chyba najlepsze dla dzieci
Aleks był chory, lekarka przepisała nam probiotyk, ale zastanawiam się czemu?
Przecież karmię piersią?
moja Zuzia nie wziela jeszcze żadnego lekarstwa. staram się stosować tzw babcine przepisy i się sprawdzają…ostatnio złapala jakieś choróbsko od kogoś… parzyłam jej ziółka syropek zrobiła babcia, poza tym smarowałam kamforka, dawałam cebulke do zabawy ktorą sobie podgryzala, do spania czosnek koło poduszki i… obylo sie bez lekarza a zapowiadalo się nie ciekawie
My odstawiliśmy antybiotyk, ale dalej mamy brać probiotyk, dla wzmocnienia organizmu.
Babcine sposoby bardzo często okazują się lepsze niż leki