Gdynia z tego co wiem podobnie, ja rodziłam w Wejherowie to dostaliśmy zabawkę urodzony w Wejherowie
![]()
Najlepszy pakiet powitalny chyba dostaje się w Warszawie bo jest tam body, kosz Mojżesza, jakieś pieluszki i chyba jakiś kocyk i ręczniczek ![]()
U mnie w gminie jak pytałam czy coś dają to mi napisali, że coś mają i muszę się spieszyć bo to już resztki
a pytałam ich dwa miesiące temu więc podejrzewam, że jedyne co mi mogą teraz dać to uścisk dłoni
chociaż my się pewnie załapiemy na wyprawkę wrocławską to we Wrocławiu dają jakąś książeczkę, jakieś też body i pluszaka i kocyk ![]()
@daga1271 pieknie pachnie
ale moja cora ma tendencje do problemow skornych wiec mocno ograniczam jej czysciochowe produkty, bo pozniej ma takie “suche placki na skorze”.
@Wesola95 5 lat temu we Wro poza paczka mozna bylo zapisac dziecko na “sadzenie drzewa” WroSnij chyba tak to sie nazywalo. Dostajesz numer i mapke gdzie bedzie Twoje drzewo mozesz posadzic je sama lub posadza je w Twoim imieniu, do tego byl zestaw ogrodniczy dla dziecka drewniana bransoletka i jakies nasionko
Meeega fajna akcja, pomimio ze juz nie mieszkamy we Wro jak jestesmy przejazdem corka czasem odwiedza swoje drzewo ![]()
Nawet nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje, ale właśnie patrzę i widzę że w październiku była taka akcja, więc jest szansa że i w 2026 to powtórzą to z wtedy z przyjemnością się zapiszę na takie posadzenie drzewa, dziękuję za informację
kto by nie chciał mieć swojego drzewka ![]()
my z mężem dostaliśmy na ślub drzewko do posadzenia i od dwóch lat rośnie w ogródku teściów ![]()
![]()
Nie ma za co
uwazam, ze to mega fajna akcja. Ze wzgledu na takie inicjatywy najbardziej tesknie za Wro 🩵
Kurcze, nie wiem jak to jest z tą Warszawą, bo mój siostrzeniec w tamtym roku się urodził w Warszawie i w urzędzie dostali tylko jakieś bodziaki, misia i coś jeszcze, ale na pewno nie takie rzeczy jak mówisz
Ale za miesiąc siostrzenica się ma rodzić w Warszawie to zobaczymy czy coś więcej dostanie ![]()
To chyba nie jest tak, że każdy kto się urodzi obligatoryjnie to dostaje
trzeba chyba wcześniej odpowiednio jakiś formularz wypełnić, ale dokładnie nie wiem jak to działa, trzebaby było w necie poszperać ![]()
@Mika1 @Kikip - wiecie co, we Wrocławiu się dostaje taką paczkę wrocławska jak idziesz zarejestrować dziecko do urzędu i nadać pesel
to może w Warszawie działa to jakoś inaczej
Ale zapamiętałam że jest taki wypasiony pakiet bo dziewczyny na tiktoku się chwaliły tym koszem Mojżesza ![]()
Ja nic nie dostałam , porody w 2020 i 2022 . Nic nie dostalismy
No właśnie też mówię o tym momencie rejestracji w urzędzie, że wcale jakiejś bogatej wyprawki nie było
Może zależy co mają na stanie
Moja przyjaciółka mieszka w Warszawie i dostała właśnie taką wyprawkę z koszem Mojżesza, body z motywem syrenki Warszawskiej , chciała mi dać po synku ale mi w sumie nie potrzebny taki kosz i mówiłam że może komuś innemu się przyda . Ale nie powiem fajna taka wyprawka od miasta. U nas niestety nie dają nic a szkoda fajnie jak by dali chociaż body z napisem jak w niektórych miastach . Z napisem “urodziłem się w …” i nazwa miasta. Fajne takie😊 koszt takiego bodziaka nie jest duży a fajna pamiątka.
U nas na ogół nie ma takiego gminnego prezentu. Ale szkoła rodzenia w szpitalu często załatwia jakieś prezenty z różnych okazji. W tym roku wszystkie dzieciaczki urodzone w grudniu dostają prezent i tam jest rożek, który jest handmade przez panią z okolicy, która swoją drogą ma świetne rzeczy, body, jakaś zabawka i kilka rzeczy dla mamy, min maseczka do twarzy, świeca zapachowa, także fajny prezent ![]()
Omg, to brzmi świetnie! Uwielbiam takie praktyczne, niespodziewane prezenty!
ja w tej ciazy postawilam na szkole rodzenia online - niestety nie bylo tam niesodzianki mikołajkowej ![]()
Myślę podobnie, jakby mi ktoś chciał dać to raczej bym powiedziała, że na co mi taki kosz, ale jakby miasto dawało to bym wzięła i pewnie jakoś wykorzystała ![]()
![]()
@Mamamiski Oo taki rożek to bym z chęcią przytuliła
my na koniec szkoły rodzenia otrzymaliśmy certyfikat ukończenia i książeczkę ![]()
![]()
U nas przyszedł na mail list z gratulacjami od prezydent i że zaprasza po odbiór niespodzianki. I patrząc po tej wyprawce w Warszawie to się spodziewałam cudów ![]()
Hahahaha ![]()
![]()
ale kici kocia to bardzo fajna bajeczka ![]()
![]()
Zwłaszcza wiecznie zjarany Pacek
przepraszam, ale jak to zobaczyłam to nie jestem w stanie inaczej już patrzeć na tą postać ![]()
tez widzialam te warszawskie to takie “na bogato” z niektórych miast czasem tez ktos wrzuci . swego czasu widziałam rozpiske na internecie jakie miasta daja jakie nie i takie to trochę przykre jednym damy innym nie ![]()
W Warszawie wyprawkę Warszawską dostają osoby ktore urodziły w Warszawie i odprowadzają podatki w Warszawie. Moja przyjaciółka dostała niedawno wlasnie kosz, body, pieluszki muślinowe itp.
U nas w okolicy pozamykali porodowki , wiec chyba sa 4 na wojewodztwo i u nas tez nic nie daja
ale w sumie to moze nawet i dobrze , bo znajac moje szczescie to bysmy dostali jakies body ktorych nigdy bysmy nie zalozyli
ale w szkole rodzenia dostalismy butelke , smoczki , doac sporo probek roznych kosmetykow dla dzieci i dla mam , oczywiscie niebieskie pudelko i ksiazeczke . I to akurat bylo super , butelke probowalam , probki rowniez sie przydaly . Tak samo w szpitalu dostalismy niebieskie pudelko a tam probka mleczka dady . Jezu jak ja sie cieszylam z tej probki , bo zawsze podkładałam 2 pampersa przy przebieraniu a raz jedyny raz zaufalam mojej corce i nie podlozylam
ofajdolila cale szpitalniane body a bylo mi tak glupio , bo w mojej głowie balam sie , ze ktos pomysli ze sobie nie radzimy z niunia czy cos (teraz wiem ze nikt by tak nie pomyslal , ale jakos tak brzmialo to wtedy logiczniej w mojej glowie ) i przebralam ja w swoje ciuszki no i oczywiscie zapralam w reku te ofajdane
w pokoju nielismy 32 stopnie wiec wyschly w trymiga . ![]()