Problem z pasami

U nas w foteliku też nie zdarzyło się , ale za to w wózku to już ogarnęła jak wyjść bez wypinania;p

Dobrze że są takie rzeczy wiecie jak jest wyjeżdżam spod domu jade dziecko jest zapięte zatrzyma mnie policja i dziecko odpięte i nie ma tłumaczenia że sama się odpiela to mu mamy dbać o bezpieczeństwo naszych dzieci 

Na szczęście moje Tak nie robią. Mąż nauczył nas że nie ruszy autem dopóki wszyscy nie zapna pasów i to samo dotyczy ich odpinania, dopiero gdy auto jest wyłączone. 

Mysle ze te pasy powinny byc tak obmyslane aby jednak dziecko nie poradzilo sobie z ich odpieciem, ale dzieci to male mysliciele i naprawde duzo im nie trzeba aby obmyslic plan jak je wypiac ;) u nas przy wozku tez juz majstruje tyle ze ma jeszcze zbyt malo sily aby je odpiac;)

Nelia ale my jak ruszamy to ma zapięte patrzę potem w lusterko wsteczne a Laura już odpieta chodźby nie wiem jak ja ścisnął pasami to zawsze wyjmie chodź jedną rękę 

Ale juz macie ten wiekszy fotelik?

Moze a jakies adaptery albo zapinanie w innej formie pasow w sensie chodzi mi o te foteliki z zapieciem jak dla doroslych.

Aniss te pasy jak u dorosłych można dać dziecku jak ma 100cm lub od 4 roku życia. Teraz nam babka dobierała fotelik i one tylko w tych modelach są. Moja córka juz taki ma choć ma 98cm, ale były modele dwa, w których jej pasy szły po ramieniu i tak jest okej, więc mogła taki kupić. W Waszym przypadku może pożycz od kogoś fotelik i zobacz czy z innymi modelami też tak dobrze sobie radzi bo ja przyznam, że u nas takich problemów nie było nigdy, ale mąż raz młodej pokazał film co się dzieje jak dziecko nie ma zapiętych pasów :D od tej pory nawet nas pilnuje by pasy były zapięte :D 

My już dawno mamy nowy fotelik poprzedni to był wgl jeden wielki niewypał więcej nerwów i darcia niż siedzenia w tym foteliku tak naprawdę no właśnie są adaptery na internecie muszę zamówić bo szkoda moich nerwów żeby dziecko robiło co chce i się odpinalo byle kiedy 

My już dawno mamy nowy fotelik poprzedni to był wgl jeden wielki niewypał więcej nerwów i darcia niż siedzenia w tym foteliku tak naprawdę no właśnie są adaptery na internecie muszę zamówić bo szkoda moich nerwów żeby dziecko robiło co chce i się odpinalo byle kiedy 

MamaLaury tak dla bezpieczenstwa bo jednak jest w foteliku a jak sie powypina to tak jak by nie byla ;/ 

Tak to i ty bedziesz spokojniejsza prowadzac auto;)

Mazia ja to jiz wlasnie nie pamiwtam ile nasza miala jak miala taki fotelik ale ona szybko na bank ta setke miala bo majac 2 latka niektorzy mysleli ze ma 4;) my mielismy 2 foteliki bo jeden dokupywalam potem jak juz  ja mialam swoj samochod zeby nie przenosic fotelika co chwile;)

Mazia a dla synka już wybraliście fotelik? Na co postawiliście?

Aniss łoo to wysoka musiała być ! to pewnie szybko mieliście też ten szybszy fotelik :) mąż je w sklepie oglądał ,a ja mówię nie patrz bo one od 15kg, ale były dwa modele co od 100cm były ,a nie od wagi. Choć córka ma 14,4kg więc też jej do tych 15 dużo nie brakuje 

Mamaem młody ma po córce fotelik taki jeszcze do jeżdżenia tyłem

U nas niedługo są targi więc pewnie się wybierzemy by coś dobrać do naszych aut.,

Teraz jest cała masa fotelików jak człowiek pójdzie to nie wie co wybrać i jeszcze jak się patrzy na te znane marki to po prostu mnóstwo modeli i non stop coś nowego wychodzi 

oj tak coraz więcej nowości i bajerów wymyślają 

ja też najpierw szukałam w necie , ale nie wiedziałam który będzie najlepszy. Pojechaliśmy do bobo wózku i nam doradziła zupełnie inny niż patrzyłam 

Mazia zależy od personelu u nas oczami przewracają jak muszą podejść i cię obsłużyć a nie żeby jeszcze coś pomoc czy doradzić 

Mazia u nas zmiana nastąpiła szybko bo sie nie mieściła do tego wagowo szybciej przybierała niż młodsza;) 

w bobo wózki też byliśmy kiedyś jak wózka szukaliśmy faktycznie mają spory asortyment chyba tam pojedziemy z meżem, teraz niedziela handlowa ciekawe czy mają otwarte;)

oj tak te dzieciaczki szybko rosną