Natinka może tak być jak dziewczyny piszą że jest za wcześnie i warto jeszcze trochę poczekać
Natinka , może to być taka reakcja bo coś innego niż mleko, nie poddawaj się i to że wyplowa nie znaczy że już nie tego nie będzie jadł, spróbuj dać za chwilke albo za parę dni, u nas było podobnie a za parę dni synek zjadł już z większym apetytem, u nas na początku jak były ziemniaczki to żeby ziemniaki nie były suche dodawałam troszkę mojego mleka z piersi i synek ładnie jadł;-) potem byla marchewka, a dop po takim daniu jakiś owoc oczywiście pierwsze było jabłko;-) czasem synek wyplowal a czasm jadł zależy od dnia, czasem tak dzieci wyplowaja przy ząbkowaniu , zwłaszcza ciepłe pokarmy, bo jak już synkowi dał zimny jogurt to już ładnie go zje i bez plucia..
Ja bym próbowała co jakiś czas. W końcu powinna zacząć :)
Na początku wiem z doświadczenia, że bardziej chodzi o to, aby dziecko posmakowało różnych posiłków. I tak jak piszą dziwczyny nie od razu może jej zasmakować. Ale dajcie sobie czas, na poznawanie nowych smaków i łyżeczki ;)
Mysle ze z czasem zalapie
Natinka i jak postępy.ruszylo się coś.
Blw :) to i modne i praktyczne.
Dziecko je samodzielnie. Spróbuj i daj znać
Dla mnie blw nie jest praktyczne.. Sprzątanie całej kuchni po jedzeniu 5miesicznego dziecka jest masakra..
Ja łączyłam obie metody, trochę łyżeczka, triche samodzielnie ale dopiero w momencie kiedy umie złapać i trafić jedzeniem do buzi :)
Oliwka blw jest modne ale nie praktycze. Jak już to mieszana forma a nie tylko same blw
tez lacze blw i klasyczne formy podawania posilkow:) u mnie za duzo bylo zabawy jedzeniem
Ja zaczęłam od karmienia łyżeczka a dopiero później dopiero zaczęłam pomału dawać coś do rączki
Kosiaszka blw z łączeniem z klasycznymi formami jedzonka dla maluszków to już nie blw.
Niby to modne ale ja się bałam zaczęłam od papek i dopiero z czasem jakieś grudki i kawałki jak widziałam że małą sobie radzi
paatka wiadomo o co chodzi :) styl karmienia klasyczno-mieszany :)
Ja też miałam mieszany styl. Ale i nas ogólnie ciężko szło rozszerzenie diety.
U nas mieszany dobrze się sprawdził przy kolejnym dziecku tak samo będę robić
No to ja nie wiem.
U mnie blw sie sprawdzalo. Nawet bardzo brudno nie bylo. Dziecko siedziało w krzesełku z duza plastilowa taca. Ja jadlam razem z dzieckiem w tym samym czasie. Bylo mi wygodnie. Jesli chodzi o balagam to tylko śliniak, rączki i buzia itacka do mycia. Chyba kazdy woli inaczej i ja tego nie oceniam
ja dzis np. dalam miske z ryzem :) jest wszedzie lacznie z moimi wlosami :)
Kosiaszka o współczuję, ciężko taki klejący ryż wygrzebać. Mi się ostatnio worek z suchym ryżem rozsypał po kuchni...
U mnie synek ma ponad dwa lata a jedzenie znowu jest wszędzie. Bo teraz jest faza: ja sam. Sam zje, sam wymiesza, posmaruje, wsypie. Przy dziecku nie da się na czysto ;)
Qazz moja też ma dwa latka ale jedzenia tak nie rozsypuje nawet jak zupę je sama to rzadko rozlana jest