ha ha nie wiedzialam ze ryz do czyszczenia moze byc taki "wredny" :)
Dziecko żeby się nauczyło to musi nabałaganić hehe ja na początku rozszerzania diety miałam bałagan teraz karmie córcie więc jest w miarę czystko ale już wyobrażam sobie co będzie jak zacznie uczyc się sama jeść. Już teraz ma swoją łyżeczkę jak je np zupkę ale nie jest tak źle. Mam dużo prania bo siniaków nie akceptuje ale wszystko z czasem mija :)
Ksiaszka.jest wredny bo zawiera naturalny "klej" dlatego jest taki lepki po rozgotowaniu
poszłam o krok dalej i rozlozylam na podlodze folie :) zeby szybciej sie sprzatalo
Kosiaszka jest to jakiś sposób :)
Kosiaszka a jaka folię? Ja kupiłam z Ikei takie podkładki przezroczyste jak pod biurka.
Kosiaszka widziałam właśnie że dużo osób tak robi żeby mniej sprzątania mieć hehe
i dzis mniej problematycznie bylo :) folia daje rade
Super ze szukacie sposobów i macie swoje patenty
ja mate rozkladam
U nas nic nie trzeba było rozkladac
Ja też jakoś specjalnie nie mam dużo sprzątania z podłogi ale np. krzesełko praktycznie po każdym karmieniu do mycia zresztą dziecko też hehe :D
Ja nic nie rozkładam pod krzesełkiem, jednak zawsze stoi ono na panelach, czy terakocie, a nie na dywanie. Łatwo z tego jest potem zmyć.
chyba że dajesz dziecku ryż :) wtedy najlepiej podłożyć coś jednorazowego np.gazete :) bo sprząta się paskudnie
A korzystacie z tych fartuszkow do jedzenia dla dzieci z Ikei np?
Figa ja mam fartuszki z Pepco a ślimaczek dodatkowo też z Canpol Babies
Widzę, ze jednak nie wszytkie mamy cos rozkladaja.
Nawet jesli to z paneli i plytek latwo sprzątać:)
Figa ja korzystam ! podobne jak w Ikea można kupić w Rossmann. Jak dla mnie idealne rozwiązanie :) Ale nie każde dziecko da sobie to ubrać
Ja mam te kaftaniki canpolowe i tylko tego uzywalam przy dzieciach. Dla starszakow tez sie przydaje np do malowania farbkami
A te w Pepco i Rossmanie są też z rękawkami? Nie wiedziałam że też mają.