mieliśmy potówki i kąpaliśmy w nadmanganianie
jeśli coś się będzie działo to konsultacja z pediatrą i zobaczymy co zaproponuje
trochę tego jest i musimy się orientować co i jsak, u drugiego synka pojawiały się potowki ;/
sudocrem na odparzenia na prawdę świetny
my uzywalismy na potowki bepanten:) super masc:)
mi też się sprawdził sudocrem, on zresztą jest dobry ogólnie na zmiany skórne
Mój Leonek w pewnym momencie znikąd dostał ciemieniuchy i sposób ze smarowaiem główki oliwką jest idealny! po kilku dniach dokładnego wyczesywania po ciemieniuszce nie było ani śladu:)
Walczymy z ciemieniuchą nadal (od 4 miesięcy), wysypki się pojawiają i znikają, ale wiemy, że to wina alergii. Odpowiednio smarujemy skórę, głowę smarujemy i czeszemy. Na szczęście synek już tak się nie drapie.
na razie mam zakupiony linomag i bambino oraz sudocrem…
Niestety wysypki, krostki itp to chyba problem każdej mamy - same często panikujemy i nie potrafimy ocenić co jest tego powodem.
ja do ciemieniuchy uzywam specjalnego zestawu szczoteczek ktorymi latwo ja wyczesuje i masuje glowke.
dużo tego wszystkiego na rynku, że nawet nie wiadomo co kupować.
Sudocrem dostałam na szkole rodzeni i myślę że więcej kupować nie będę, mąka ziemniaczana w domu też się znajdzie, więc jakby co to będziemy reagować.
ja mam flodomax zobaczymy czy się sprawdzi
od wyboru do koloru z tymi rzeczami
u nie ostatnio zaczęła pojawiać się ciemieniuch choć myslałam że pół roczne dziecko to już nie może dostać ciemieniuchy i jakże byłam zaskoczona
synek tez mial dlugo ciemieniuche
nasz na poczatku mial krosteczki na buzi, ale przeszlo na szczescie, teraz nie ma zadnych prolemow skórnych
coreczce troszku sie jeszcze luszczy
u nas kiedys występował trądzik, używaliśmy kremu na tradzik i problemy skórne dla dzieciaczków i przeszło, myślę że po prostu wyrósł z tego