Problemy z brodawkami

ja miałam obolałe brodawki i to strasznie, ale jakoś daliśmy radę

Często na początku karmienia okazuje się, że dziecko nie potrafi chwycić piersi. Jednak nie jest to powód, aby przestać karmić. Przyczyn takiego stanu może być wiele, ale często dziecko nie potrafi prawidłowo złapać piersi i ssać, ponieważ mama ma płaskie lub wklęsłe brodawki.

mozna je smarowac kapsulką witaminy E

Fajnie że się mówi, o problemach z karmieniem, brodawkami, jak przystawiać dziecko do piersi itd. Ale należy też mówić, że nie zawsze tak jest, że są mamy i dzieciaczki, gdzie od początku nie ma problemu. Prawie całą ciążę się martwiłam jak to będzie, nasłuchałam się opowieści koleżanek i się stresowałam. Zupełnie niepotrzebnie.

ja prze pierwszym dziecku miałam ogromne problemy z karmieniem

jak mnie córka pogryzła, pomagały kapturki

Synkowi niedawno wyszły zęby i wczoraj po raz pierwszy mnie ugryzł, nawet nie wiedziałam że to tak boli. Juz się nie dziwię, ze matki chca z tego powodu zrezygnować z karmienia

nam na szczęście jeszcze ząbki nie wyszły

najgorsze jest jak dziecko zaczyna gryźć

nam ząbki zaczynają wychodzić

mi nie dane było poczuc zabki na sutkach :wink: 3,5 miesiąca tylko udało mi sie karmic

ja na szczęście nie miałam problemów z brodawkami

ja miałam problem z jedną brodawką bo była wklęsła ale córcia nauczyła się z niej ssać

Mam nadzieję, że u mnie będzie tak samo. Na razie ratuje mnie nakładka lub laktator w skrajnych sytuacjach.

nakładki się u nas sprawdziły

ja nie miałam problemów a nakładek nie użyłam ani razu

nakładki są bardzo pomocne

Moje płaskie brodawki nie przeszkodziły synkowi właściwie uchwycić pierś.

U mnie był problem bo przy dotknięciu, chwytaniu brodawka chowała się głęboko do wewnątrz. Co pomogło? Laktator- stymulował pokarm, aby było go na tyle dużo aby mały nie zniechęcał się. Nakładki - koncept bardzo dobry, ale tylko wtedy gdy z piersi płynie pokarm. Po tych działaniach operacyjnych:-) brodawka wyciągneła się i mały może ją chwycic. Dodam, że brodawka bardzo boli, ale maluszek chętnie z niej je.

ja mam bardzo dobre brodawki a maly nie chcil chwytac. nauczyli go w szpitalu z butelki pic. karmilam przez kapturki ale krotko