aż tak źle znosi ?
U nas na szczęście dobrze znosi szczepienia oprócz bólu nóżek ale szybko łagodzimy go
Miska pyska nie miał gorączki ale co go odkładałam do łóżeczka to od razu nie płakał a się normalnie darł ....o 20 przestał szczepienie mieliśmy o 9
Nati może czuł się bezpiecznie z Tobą a może go bolało
Mój zawsze po szczepieniu jest płaczliwy i nie pójdzie na ręce do nikogo innego i się nie uspokoi tylko u mnie. W nocy nieraz po szczepieniu potrafi się obudzić i płakać
Rotawirusy wcześniej były dodatkową i odpłatną szczepionką. Teraz są obowiązkowe i bezpłatne. My już po pierwszych szczepieniach i należymy do tych co cała noc przespali. Zero płaczu tylko ogromne zmęczenie i sam sen. Niestety ale pielęgniarka powiedziała że nie jest to pewne że po następnych dawkach mały zareaguje tak samo. Może być wręcz odwrotnie ;(
I bardzo dobrze że są obowiązkowe bo wielu rodziców nie chciało szczepić przeciw rotawirusom a teraz trzeba
Pewnie nie każdego było stac ma takie szczepienie ;( a teraz jest możliwość wyszczepic kazde.dziecko ;)
Ja płaciłam, ale nie żałuję. Synkowi nic po nich nie było.Dobrze się czuł. Córka nie szczepiona i niestety łatwiej łapie wszelkiego rodzaju jelitówki.
Teraz wszystkie szczepienia do roku są płatne. Naprawdę ceny już są wysokie u nas w przychodni chciałam wybrać ten program na 5 ale nie było tych dawek był tylko na 6 za każde szczepienie 260 zł płaciłam
Paula jak to wszystkie do roku są płatne... ?? Ja mam syna 2 letniego i jak na razie za nic nie płaciłam, wszystko na nfz. Młodszego też zamierzam szczepić tymi na nfz, więc mam wszystko darmowe.
Opcje 5w1 czy 6w1 zawsze były płatne i to nie mało za każde szczepienie.
A mnie nie zaproponowano na nfz myślałam że już nie ma refundacji zaproponowano mi pediatra od razu pytała który program wybieram podczas pierwszego szczepienia i wtrąciła że zostały im dawki tylko tych na 6 to najlepiej jakbym się na te zdecydowała z młodszym mialam inaczej
Proszę napisać jak to skończyło się u Pani maluszka? Bo u nas to samo, mój synek dostał szczepionke na rotawirus tydzień temu. Najpierw dostał ostrych bóli brzucha, przelewanie w żołądku, na drugi dzień katar, który trwał 2 dni i ma chrypkę, co chwilę łapie głębszy chaust powietrza..
Ale jak to wszystkie są płatne? Kiedys bylo tak ze.plagne były tylko 5w1 lub 6w1 a te standardowe szczepienia obowiązkowe za free ryle ze jak się wybierało pakiet np 5w1 to już było trzeba się tego programu pilnować i tym pakietem szczepic
Ja nie szczepiłam na rotawirusa
Dziewczyny wciąż jest dokładnie tak,jak napisała Ewula. Można szczepić"normalnie" na NFZ i ewentualnie wybranymi 5w1 lub 6w1.
Już myslalam.ze nfz się sprywatyzował;)
Niestety nie e każdej przychodni o tym informują bo mnie płatne szczepienia zostałyby narzucone pediatra zapytał tylko czy wybieram program na 5 czy na 6 a ja że czy jest inna opcja a Pani doktor na to że u nich jest na tą chwilę tylko dawką tej płatnej na 6 i tą radzi wziąć. Nie wiem czy zarabiają na tym czy co no ale zostałam tam potraktowana
Paula no to dziwne i bardzo nie w porządku. Przecież te na NFZ są ogólnodostępne, powinny być wszędzie, mogą być jedynie jakieś opóźnienia w dostawach no ale jednak.
Mi zarówno za 1 razem jak i teraz pielęgniarki przedstawiły tok szczepień, dały ulotki z terminami i informacjami. Na tej ulotce jest wypisany przebieg szczepień na nfz jak i skojarzony (bodajże 5w1), jest nawet rozrysowane ile w którym szczepieniu jest wkłuć. Od razu na 1 wizycie kontrolnej to dostałam i pytały czy już postanowiliśmy coś odnośnie szczepień czy im damy znać po przeczytaniu ulotki.
Paula,no to trafiłaś na przychodnię, która traktuje ludzi dość "nie w porządku" delikatnie mówiąc. Tyle lat chodzę z dziećmi do przychodni i jeszcze nigdy nie miała miejsca sytuacja,że brakowało szczepionek na nfz