Problemy z oczkami

Po porodzie większość noworodków ma zaczerwienione i opuchnięte oczka, czasem może pojawić się wydzielina. Jest to całkiem normalne i nie musisz się tym niepokoić. W ciągu kilku dni, przy odpowiedniej pielęgnacji, wszystko się unormuje. Musisz jednak pamiętać, że oczy małego dziecka są wyjątkowo wrażliwe. W związku z tym, że codziennie narażone są na czynniki zewnętrzne, aby nie pojawiły się podrażnienia, trzeba o nie szczególnie dbać.

mój syn zezował tak do 4 miesiąca, ale wiem że u innych dzieciaczków zdarza się to nawet do 5 miesiąca

u nas…obserwuje co i jak zeby w miare wczesniej jak cos reagowac.

u nas zezowała ale jej przeszło. po za tym miała po porodzie problemy z oczkami miałą kropelki na racepte

jutro z mała wybieram sie do lekarza bo ja oczy bola bardzo czesto

U nas na szczęście żadnych problemów z oczkami nie było.

No ja mam nadzieję ,że moje maleństwo nie będzie miało problemów z oczkami :wink: Choć ja w dzieciństwie miałam wadę wzroku… jednak teraz już nie :wink: Trzeba to jednak kontrolować!

Moja bardzo długo robiła zeza bardzo się bałam chociaż nikt w rodzinie nie ma problemów z oczami

moja córka jak narazie nie robi zeza.

u nas zezowala przez pierwsze 2 tygodnie

niemowle często zezuje u nas też tak było ale problem znikł sam

u nas malutka nie zezowała

Synkowi na poczatku uciekalo oczko. Teraz juz tego nie ma

Moja córeczka też przeszła zapalenie spojówek jak miała 2-3 tygodnie. Strasznie wyglądała. Lekarz nie ocenił co mogło tą infekcję spowodować. Leczyliśmy rozgrzewając ciepłą wodą na waciku to miejsce a następnie masując paluszkiem. Na koniec trzeba było użyć kropelek z antybiotykiem.
Całe szczęście przez 7 miesięcy choroba nie powróciła :))

u nas na szczęscie infekcji oczów żadnej nie było do tej pory i oby tak się nie pojawiła

u nas z oczkami też nie ma problemów

u nas na szczęście nie było żadnej infekcji u dzieci ale pewnie w przyszłosci czekaja je okulary bo w naszej rodzinie często zdarza się krótkowzroczność

u nas tylko zatkany kanał łzowy, ale musze pilnowac bo może uciekac jej oczko jak ciocią

u nas dzieciaczkom nic się z oczkami nie działo

ja robiłam małej badanie z zakraplaniem atropiną ale na szczęście jest ok