Produkty z dobrym składem dla niemowlaka (RD)

Odnośnie składu to polecam aplikację zdrowe zakupy, która analizuje skład róznych produktów. Czasami mnie zaskakuje bo np. zwykły biedronkowy produkt ma lepszy skład niż jakiś popularny

Jeszcze takie jogurty dla dziecka można dodać teraz sezonowe owoce i owocowy jogurciki gotowy. Zdjęcia poniżej 

Karoliga właśnie tak często robię  , to świetny pomysł.

Jogurt naturalny i owoce , pyszności. 

Albo np. domowe dżemy. 

A tu zdrowsze słodycze dla nieco starszych dzieciaczków 

Paula dzięki za polecajke. Zainstaluje sobie.

Jogurt czy kefir to świetna przekąska na szybko. Szkoda, że moje dziecko ma alergię na bmk. Mam jednak nadzieję że kiedyś z tego wyrośnie.

Są jogurty sojowe albo z mleka kokosowego z super składem bez bmk. Można je podawać już od początku rozszerzania diety. 

Karoliga dzięki za Twoją wiedzę! 

Dziewczyny, a jest szansa, że w markecie kupię dobrą szynkę? Jedziemy na wakacje i wokolicy będzie lidl, dino, biedronka i polo. Na codzień nie robię tam za często zakupów więc też tak nie znam produktów. Będę wdzięczna za polecajki! 

Większość produktów typowo biedronkowych ma dobry skład. Morliny radzę omijać szerokim łukiem bo jest tam tyle E... Ze glowąa mała nie wiem kto to dopuszcza do sprzedaży. Najlepszy skład ma ta w zdjęciu 

Serio? Te typowo Biedronkowe są lepsze niż Morliny? A ja je zawsze omijalam, nie pomyslalabym:)..

Może tak, być mnie już nie raz zaskoczył tak skład że tych popularnych produktów jest dużo gorszy niż tych tanich

Wpiszcie sobie w internatach ,, porównanie składów biedronkowych produktów,, albo lidlowych czy innych sieciowek dużo jest informacji i czasami okazuje się że te zwykłe z biedronki są o niebo lepsze niż ,,markowe,,. Jest taka strona ,,czytamy etykiety,, tam fajnie jest wszystko opisane

Karoliga ponownie dziękuję! Strony czytamy etykiety nie znałam, w wolnej chwili na nią zajrzę. Mam co prawda tą aplikację zdrową żywność co się skanuje kody i są informacje o składzie, ale w sklepie czasem szkoda na to czasu. Zrobiłam sobie screeny. 

A co do tych sieciowych i markowych produktow to niestety częsta polityka, że właśnie coś znanego, markowego kojarzy się nam dobrze, a niekoniecznie tak jest. Tak samo chyba z berlinkmi było albo z jakimiś innymi parówkami 

Tal czasem można się bardzo niemiło zaskoczyc. Bo płacimy za coś więcej a okazuje się że tańszy zamiennik ma skład o niebo lepszy. 

Nie ma za co. warto właśnie w domu jak ma sie chwilę poświęcić na to żeby zobaczyć co jest dobre a co nie bo w sklepie nie zawsze ma się czas 

Oj tak

ja często w domu sprawdzam 

To tak jak na przykład to biedronkowe mleko owsiane go wege ma lepszy skład od dwa razy droższych alpro. Czasami po prostu płaci się za markę.

Serek waniliowy z boedronki tufffi prosty sklad 3 składniki 

I ten napój owsiany go vege bardzo dobry jest. A alpro np. Już mi nie smakuje.