Gugus co osoba to opinia. Jak nie sprawdzimy nie przekonamy się
Aneczka no dokładnie ;) ile ludzi tyle opini
O patt widzisz to też spróbuję dodać octu , a dodajesz też wtedy płyn do płukania czy tylko dam ocet ?
Ocet też kolory zatrzymuje, nie robią się sprane :)
Ja octem to też pralkę czyszczę na pusto. Wtedy dużo go wlewam a i tak potem nic nie czuć.
Gugi też o tym słyszałam ale nie probowalam
Rena o widzisz i dobrze się wszystko doczyści ? Gdzie wlewasz ocet i jak dużo ? Ja kupuję zazwyczaj taki gotowy preparat w Rossmanie do czyszczenia pralki
Ja ocet wlewam do każdej z otworów i na proszek i na płyn żeby wszystko przeczyściło
Pati, ja też wlewam w każdy pojemnik, tak ze szklankę octu i nastawiam na najwyższą temperaturę jaką mam. Ocet świetnie kamień usuwa i jest ekologiczny. W sumie to dawno nie robiłam tego, chyba pora właśnie odświeżyć pralkę.
Super dzięki dziewczyny , przy najbliższej okazji tak zrobię tylko muszę się zaopatrzyć w ocet bo aż tyle nie będę miała :p
Rena szklankę octu w każdy pojemnik czyli 3 szklanki czy szklankę na wszystkie pojemniki?
Aneczka, nie jedna szklankę. Tylko tak rozlewam po trochę. Nie mam aż tak dużych pojemników, aby 3 mi weszły ;)
Rena no tak właśnie myślałam że chyba chodzi o 1 szklankę na wszystkie pojemniki.
Rena a co ile tak Robisz bo póki co mam nowa więc jest git ale muszę sobie wprowadzić to znów w tryb
Pattmaz, szczerze to jak mi się przypomni. Raczej za rzadko to robię, bo zazwyczaj wychodzi raz na kilka miesięcy. Ten temat mnie jednak do tego skłonił i wczoraj to właśnie zrobiłam. A jak masz nową, to tym bardziej trzeba o nią dbać. U rodziców to brat także filtr wyjmuje o czyści, bo przez lata zaniedbań to się tam nazbierało. A u mnie to chyba nawet nie da się go wyjąć. Muszę męża poprosić w końcu, ale pewnie też przez ilość kamienia już się na stałe przytwierdził.
U mnie wczoraj pralka padła, wiec tu już nawet ocet nie pomoże, chyba czas na nową chociaz mam ją 4lata to dość krótko
Julia to rzeczywiście krotko miałaś i się zepsuła. Mam nadzieję że moja trochę nam posłuży
Ja również używam bardzo często ocet jak i sodę;-) daje do pralki tak jak wy dziewczyny, myje octem panele i nie ma smug, czyszcze octem ubikacje a rączej wylewam z ubikacji wodę kubeczkiem jednorazowym i tam wlewam ocet na ok. 20mjn potem przeczyszcze i jak nowy;-) używam do wielu takich rzeczy;-)
To i dobrze z octem okna myć bo też nie m smug
Ocet i soda mają teraz tyle zastosowań. Sama kupuję sode w opakowaniach 1kg, bo przy dziecku staram sie jak najmniej chemii używać.