Gugus też większych potrzebowałam i jak znalazł nawet dwa ;)
Idealnie jeden dla córki drugi dla syna, dziewczyny jak to pierzecie wypralam w proszku na 40st bez płynu do płukania i chyba to był błąd bo takie szorstkie się zrobiły, jutro je wyprasuje jeszcze ale czy ręczniki pierze się w płynie do płukania tzn mam kapsułki ale tam chyba jest i płyn i proszek takie 2w1 nie?
Wlaśnie podobno nie można płynu do płukania przy ręcznikach, a dobrze dodać biały ocet. Jednak nie próbowałam bo zazwyczaj ręczniki z innym praniem piorę.
PattMaz ja nigdy nie dodaje płynu do płukania, bo się robią szorstkie. Tylko , ze ja zawsze susze w suszarce, bo wtedy są super miękkie ;)
Ja dodaję płyn do płukania i szorstkie ręczniki się nie robią
Ja też nie zauważyłam, aby były szorstkie z płynem, ale muszę spróbować jakoś z tym octem i porównać.
Ja nie dodaje są super miękkie i nie kombinuje ;)
Ja wszystko piorę z płynem do płukania
Zrobiłam bez płynu do płukania i są szorstkie wyprasuje je może to coś da ale na moje oko wydaje mi się że trzeba dodać płyn żeby były miększe. Chociaż kiedyś słyszałam że od płynu do płukania szybciej się niszczą
wiem na pewno że w płynie do płukania nie wolno płukać polaru bo wtedy jego włókna sie sklejają i nie jest juz taki miękki.byc moze to samo dzieje sie z ręcznikami.
Ja daję zawsze płyn do prania i wszystko miękkie i pachnące , ręczniki zawsze kupuję droższe bo na tych tanich to się nie raz przejechałam . Jak to działa z tym octem wlewa się w miejsce płynu ? Ten ocet nie pachnie ? Gdzie można kupić pierwsze słyszę i nie ukrywam że zaintrygowało mnie to :)
Pati ja tez kupuje te lepszej jakości, bo te tańsze gorsze, to po paru praniach maskara jakas
Ja i polary prałam z płynem do płukania i nic się nie stalo nadal były miekkie
Ja też z płynem piore :)
Z octem ale ze prac reczniki czy jak? I to tym zwykłym spożywczym? Wiem ze ocet dobry jest na czyszczenie pralki.
Aneczka tu chyba chodzi , ze na dłuższą metę mogą się po prostu zniszczyć..
Gugus ponad 3 lata tak piore i nic się nie stało z nimi
Aisa nie wydaje mi się że takim zwykłym spożywczym octem pranie by śmierdziało strasznie .
Ja dzisiaj sobie zamówiłam akurat płyn do płukania z cocolino 1,5l X4 szt za 40 zł na jakiś czas zapas będzie
Ja jak coś śmierdzi np jak kot coś zasika albo mąż z pracy wrzuca ciuchy do pralki śmierdzące, dodaje ocet tam gdzie płyn do płukania zwykły ocet spożywczy. Po wyciągnięciu z pralki nie czuć go.
PattMaz to prawda ocet działa tak że brzydkie zapachy znikają
Aneczka no widzisz , to tylko się cieszyć :D ja słyszałam że w suszarce się niszczą rzeczy , a tez susze i wszystko jest super miękkie i nic mi się jeszcze nie zniszczyło ;)