Prostowanie raczęk

A mała pełza? mozesz próbować ćwiczeń ale nic na siłę, przyjdzie wszystko z czasem, to że na tr czy insta jedne dziecko robi coś szybciej to nie oznacza że nasze też już musi. Ja też w sumie panikowałam i szukałam sposobu czemu moja córka nie robi tego czy tamtego a mąż fizjo uspokajał że przyjdzie czas, dałam na luz i tak oto młoda robi wysoki podpór pozycję niedźwiadka, próby podniesienia się do siadu, a pełzać zaczęła 2 dni temu dopiero bo tak to przesuwała się na brzuchu i było dla niej okej z tym

1 polubienie

Jeszcze nie pełza, podnosi dupsko i nóżki podkurcza pod brzuszek ale rączkami sięga póki co po zabawki :woman_shrugging:t2:

Jak to fajnie jest mieć bliską osobę, która ma profesjonalną wiedzę i potrafi uspokoić, że wszystko jest w porządku! :grin:

U nas też tak jest i póki co nie panikuję, tylko daję małemu czas :blush:

Daj jej czas :wink: pewnie za chwilę będą nowe umiejętności

1 polubienie

Dam , dam , ale jak to przy pierwszym dziecku, wolę dopytać i mniej więcej mieć porównanie :blush:

1 polubienie

Ja też panikuje z każdą umiejętnością, która nie pojawia się na początku „widełek”, a okazuje się, że i tak o czasie wszystko się pojawia. Musimy trochę wyluzować i dać maluchom czas :sweat_smile:

Dokładnie, ja też panikowałam przez długi czas jak maluch z czymś się spóźniał, ale teraz już po prostu daję mu czas, bo widzę że sam dochodzi do wszystkich umiejętności :blush:

Myślę żeby dać czas na spokojnie . Ale jeśli cię nie pokoi to wizyta u fizjo :slight_smile:

2 polubienia

Już mnie uspokoiłyście, dzięki :blush:

Najgorzej jak ogląda się konta fizjo na insta, i ich dzieci robią wszystko przed czasem i są fenomenalne we wszystkim :crazy_face: syn mieścił się ze wszystkim w widełkach, ale rzeczywiście raczej później niż wcześniej. Moja szwagierka się kiedyś śmiała, że jak dziecko się nauczy tabliczki mnożenia to już nikt się nie chwali

2 polubienia

Tak, na Instagramie wszystko wygląda jakby dzieci robiły wszystko przed czasem

Tak, dokładnie, kiedyś się mogłam zmartwić ale teraz dzięki Wam wiem, że czasem po prostu potrzeba więcej czasu :blush:

Dokładnie, czasem to już nawet nie chce się oglądać

To prawda :hear_no_evil: Dlatego stopniowo przestaję obserwować te wszystkie konta fizjo :sweat_smile: Mam dwa ulubione i ich rolki oglądam, a poza tym już mam dosyć tylnego porównywania :sweat_smile:

1 polubienie

No i tak chyba najlepiej :blush:

Słusznie, ja już jedno zablokowałam w ciąży. Przez ciągłe gadanie o sids zaczynałam się bardzo źle czuć w ciąży. Rozumiem przekazanie wytycznych bezpiecznego snu itp ale nie radziłam sobie dobrze z tym straszeniem.

1 polubienie

Ja jeszcze przestałam obserwować kilka kont położnych, które zachwalają karmienie piersią. Oczywiście zgadzam się z tym, że karmienie piersią to najlepsze co można dać dziecku. Ale będąc w sytuacji kiedy nie mogłam karmić piersią czułam, że wpadam w depresję i że jestem beznadziejną matką, bo nie karmię piersią. Dopiero gdy się od tego odcięłam przestałam mieć wyrzuty sumienia.

1 polubienie

Moznaby dużo wymieniać. Mnie też stresuje nacisk na blw ze strony logopedów

Ogólnie przy pierwszym dziecku dobrą opcją jest wrzucić na luz :rofl::rofl: wiem że tak się nie dam przy drugim już to zupełnie inaczej przebiega