Przekąski imprezowe

KOsiaszka no jasne :D nie no żarty żartami, ale takie gotowce często są najlepsze na imprezę zakraplaną 

Nati tortille pokrojoną na trójkąty posmarowaną masłem z czosnkiem, solą i drobno startym parmezanem zapiekam w piekarniku

A ja polecam saladke z kurczaka -> kurczak wędzony, rodzynki, ananas, kukurydza majonez nie doprawiamy niczym.ale rodzynki muszą być sparzone, 

Ciasto francuskie z wędlina serem i sosem lub ketchupem. ;)

Aneczka zrobię dla meza zobaczmy czy mi wyjdzie

Nati próbuj i daj znać czy smakowało ;)

Dziś kupiłam składniki będę robić do filmu wiec jutro dam znać czy wyszły a jaki czas i ile stopni ?

Nati wszystko zależy od piekarnika. Jaki masz. Trzeba obserwować ewentualnie wyjść jednego sprawdzić czy już ok

Curry z ryżem, wafle ryżowe z masłem orzechowym, musli, pasta z tuńczyka i chrupkie pieczywo, smażone z czosnkiem i przyprawami warzywa np. bób czy fasolka szparagowa, do tego warzywa typu ogórek, rukola.. I feta

http://www.przyprawowy.pl/rozmaitosci/orzechy-brazylijskie.html

Jestem również osobiscie wielkim łasuchem na orzechy :) 

Ja zawsze robie bagietke z serkiem chrzanowym i łososie, ślimaki z serem feta i szpinakiem, tortilla zawiną z szynka, serem, ogórkiem, papryka,sałata, i kabanosy z serami na osobnej tacy z oliwkami i po robione ;D

ja różne przekąski z ciasta francuskiego:p

Też lubię ciasto francuskie, bo szybko te przekąski się robi, a smakują super. 

Ja właśnie te slimaki robie z ciasta francuskiego 

no ciasto francuskie z dodatkami to chyba taka najszybsza przekąska i zawsze jest. Ja też placki z tortilli zawsze mam i zawijam tam wędlinę , warzywa i serek śmietankowy 

U mnie też się sprawdzają tortille zawijane z serkiem topionym lub Almette i warzywami też zawijam jak ślimaka i tne na kawałki

Ja takich mega imprez nie robię. Jak zapraszamy znajomych czy ja zapraszam moje koleżanki to zazwyczaj daję jakąś zapiekankę bo z tym nie ma roboty.

Jak zapraszamy rodzinę na urodziny to standardowo ciasto i do zjedzenia później sałatki. 

Ale niedawno mąż pokazywał mi filmiki wlasnie z zapiekanymi ślimakami z ciasta francuskiego, gdzie są wlozone szynka, ser, papryka i co tam mamy pod ręką. Wydaje się też szybkie do zrobienia.

Tylko co do tego podajecie? Jakis sos czosnkowy? Bo mi się to takie suche wydaje.

MałaZołza sos czosnkowy to chyba najlepiej pasuje właśnie do tych ślimaków z ciasta;p

Czosnkowy albo bym pomidorowy proponowala ,) 

Tak sos czosnkowy chyba najlepszy ;) 

Ciasto francuskie to numer jeden bo tam można różne farsze nawalić i będzie dobre. Tortille też lubię :) 

U mnie królują jeszcze mini sucharki posmarowane tartym serem wymieszanym z ketchupem i majonezem (czasami dla męża dodaje też czosnek). Lubię robić też krakersy posmarowane twarożkiem, z kawałkiem wędliny, ogórka konserwowego mini i kiełkami. Albo krakersy z serem mozzarella, pomidorkami i bazylią. 

ZołzaMała my takie ślimaki często na obiad sobie robimy. Do tego jakaś sałatka i sos ketchup z majonezem wymieszany. Dla mnie rewelacja. 

Tak ciasto francuskie super. Jak i na ciepło tak i na zimno.

Robiłam też taka gwiazdę z kapusty kiszonej i grzybami na swieta ;) super smakowało.