Madzia te sucharki kupujesz w biedrze?
To takie typowe sucharki? Te popularne niebieskie?
Muszę spróbować na obiad te ślimaczki. Moze na sobotę zrobie chociaz nie wiem czy będzie z czego a możliwości kupienia ograniczone na kwarantannie :D dzis moj tata zrobil zakupy takie podstawowe ale tez ich nie chce wysyłać co chwile po niewiadomo co. No ale zobaczymy bo ciasto francuskie mam zamrożone akurat:)
Moja siostra tez ostatnio zrobiła deskę serów z winogronem i szynką prosciutto oraz salami i dała takie paluszki grube krótkie z biedronki wyszła mega
najlepiej to wszystko smakuje jeszcze jak ktoś zrobi:D
U mnie tortilla smaruje serem białym daje szynkę i paprykę szybko smacznie i proste do zrobienia.
ja do tego co poniżej dorzucam jeszcze prażony słonecznik i świeży szpinak jeśli mam :)
U mnie na imprezach zawsze Fajnie sprawdzają się tortille zawinięte w środku z różnego rodzaju serkiem twarożkiem można to daj cukierka szczypiorek ewentualnie taki twarożek dla urozmaicenia zafarbować na przykład kurkumą no jest wiele różnych sposobów i inspiracji które możemy znaleźć chociażby w najprostszy sposób internecie Ja również często na imprezy robie po prostu faszerowane jajka bardzo wszyscy lubią takie z farszem z awokado i żółtka można zrobić koreczki owocowe lub takie z serem kabanosem winogronkiem
U mnie też tortilla schodzi jako przekąska często robię z serkiem Almette i łososiem w plastrach posypuję koperkiem
Ja tez lubię w tej wersji
ja to bym jakąś sałatkę zjadła właśnie
Ja mam ochotę na jakaś satatke z piersią z kurczaka
...z pomidorkami mozarellą, kukurydzą, porą i sosem musztardowo - miodowym :)
ewe co to za sałatka ?
Mogła bym przepis?
ewe często taką zamawiałam z knajpki do pracy, pyszna była:)
też jestem ciekawa przepisu
Ja często robię na imprezy albo paszteciki z serem albo parówkę w cieście francuskim albo takie koperty z ciastka francuskiego z bananem i nutellą :). Sałatka to priorytet u nas kebab gyros albo z makaronem mniam :) i quassadilla na ciepło mniam :)
U mnie zawsze na imprezach muszą być tortille :) robię wersję na zimno z serkiem, szynka i warzywami lub na ciepło z kurczakiem i żółtym serem :)
o tak u nas tortilla to must have imprezowy. ostatnio zrobiłam też warzywka z serkiem owinięte w szynce. powiem wam, że też wyszły super i każdy zajadał. warto też położyć deskę serów, czy mieszankę z kabanosikami itp..
a u nas ciasto francuskie z parówką